Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
Türkiye’de yapılan en büyük 4x4 macerası 2. kez start alıyor. Geçen sene Ağustos ayında ilk kez düzenlenen Trophy hem Off-Road tutkunlarından hem de izleyicilerden büyük ilgi görmüştü. Bu yıl 27-29 Mayıs tarihlerinde Sapanca Kartepe Green Park Hotel merkezli olarak düzenleniyor. Trophy Sapanca, Pamukova, İznik üçgeninde yeralan Samanlı Dağları’nda yapılıyor.
Samanlı Dağları inanılmaz doğal güzellikleri ve vahşi doğasıyla katılımcılara unutamayacakları güzellikler sunuyor. Yurdumuzda ilk olma özelliği taşıyan Suzuki Advanture Trophy, uluslararası katılımla yapılıyor ve önümüzdeki yıllarda Balkan Trophy şampiyonasının bir ayağı olma iddiasında.
Diğer Off-Road yarışlarından farklı olarak 2 araçlık takımlar yarışıyor ve bu da Off-Road’daki yardımlaşma ruhunu daha iyi yansıtıyor. Yaklaşık 200 km. Uzunluğundaki etaplar dağ ve ormanda seçilen engelli rotalardan oluşuyor.
Takımda yeralan araçlardan biri Suzuki markalı olmak zorunda, diğeri başka marka bir 4x4 olabilir.
Yol notlarını startta alan ekipler Co-Pilot becerisiyle ve navigasyon bilgisi kullanarak ilerliyorlar. Ağır engellerin bulunduğu kısımlarda vinçleme ve ileri Off-Road teknikleri kullanılıyor.
Puanlama sistemi de diğer yarışlardan farklı. Yarışmacılara dakika başına ceza puanı veriliyor, ayrıca tamamen gizli noktalara yerleştirilmiş Check Point’ler var ve bunların yeri yol notlarında belirtilmiyor. Yarışmacılar bu Check Point noktalarına uğramak zorunda. Uğranmayan her Check Point için ceza puanı veriliyor. Her ekipte yer alan 2 aracın ceza puanı toplanıyor ve ekibin toplam ceza puanı bulunuyor. En az ceza puanı alan ekip birinci geliyor.
Dağ ve orman etaplarının dışında kısa engelli etaplar da Trophy’de uygulanıyor. Diğer yarışlara göre çok daha ağır engellerin bulunduğu bu etaplarda da yine takımda bulunan 2 araç yardımlaşarak ilerleyebiliyor.
Gün içinde 10-12 saat süren macerayı yaşayan yarışmacılar akşam lüks bir otelin konforunda uyuyabiliyorlar. Tabii sabah erkenden yeni bir günün startına hazırlamak için bu iyi bir yol.
Suzuki Adventure Trophy bir diğer yeniliğe de sahip: Raid sınıfı adı verilen gezi sınıfına standart 4x4 araçlarla katılmak mümkün. Raid sınıfına katılan araçlar herhangi bir hasar görmeden Trophy heyecanını tadabiliyorlar. Yine startta verilen yol notlarıyla ilerliyorlar ve özel etaplara girmiyorlar. Raid rotası yarış rotasına paralel ilerliyor ve kısmen yarış rotasını içeriyor. Orman içlerine ve ağır engeller olan kısımlara Raid sınıfındaki araçlar girmiyor. Raid sınıfındaki araçlara 4 kişi binerek çok güzel bir macera yaşamak ve bu arada aracına da herhangi bir zarar gelmemesi mümkün.
Suzuki Adventure Trophy ödüllü bir yarış. Bu sene Trophy’de birinci gelen ekip Dünya Ralli Şampiyonası’nın Antalya ayağını izleme turunu 5 yıldız konaklama ile kazanıyor.
Suzuki Adventure Trophy’ye katılım yarış sınıfında 15 ekip (30 araç) ve Raid sınıfında 20 araç ile sınırlı tutuluyor. Trophy ile ilgili detaylı bilgi için hakan@zenon-tr.com adresine bir mail atmanız yeterli.