Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
rfzorcan Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Ağu 12, 2011 11:23 am Mesaj konusu: Balans Gergi Zincir Ayarı (BalancerChainTensionerAdjustment) |
|
|
Geçenlerde KLR'nin orijinal kitapçığını okurken gördüm. Motorun sol altında, tam da DooHickey denilen parçanın uzantısı, ayar vidası. Plastik yuvarlak bir kapağı var. Kılavuzda motor ısınmışken biraz gevşetin sonra aynı oranda sıkın diyor. Böylece ayar sağlanmış olacaktır. Bunu da her yağ değişiminde uygulayın diyor. Başka forumlarda yazanlara bakınca da yarım tur gevşetmenin yeteceğinden bahsedilmiş, zira daha çok gevşetince vida yerinden çıkabilir denmiş. Aslında işlem balans gergi zincirinin gevşekliğini almak yanılmıyorsam. Ben de bazı devirlerde artan titreşimi buna yorarak işlemi yaptım. Titreşimde bir homojenlik oldu yani her devirde aynı tatlı titreşimle çalışıyor motor. Bu arada seviyorum titreşimi üleeeen
Neyse, sormak istediğim, bu işlemi yapan var mı? Neler hissettiniz motorda? Bir ara maqara yazmış bir-iki şey. Ayrıca minik ustanın da yorumlarını almak isterim. Olmazsa olmaz yapılması gerekir mi yoksa "çalışıyosa dokunma" mantığı mı işlemeli? Ya da "kafana göre" mi?
İnsanın başına ne gelirse meraktan geliyormuş ya, rahatsızlığı sevince böyle oluyo galiba _________________ Honda XL200 (2009 - 2011) (Geçmiş)
Kawasaki KLR650 C (2011 - ....) (Şimdi) |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
ugurcan77 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pzr Ağu 14, 2011 5:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya adama verdik sapa sağlam motor,orasını burasını karıştırıyor,bozacak güzelim KLR yi. _________________ Uğurcan
XL200 Honda (Cok gecmis)
KLR650 C (Gecmis)
2014.5 KLR650 siyah(Now)
Yamaha Super Tenere (Future)
ugurcan77 at gmail |
|
Başa dön |
|
|
rfzorcan Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pts Ağu 15, 2011 9:49 am Mesaj konusu: |
|
|
_________________ Honda XL200 (2009 - 2011) (Geçmiş)
Kawasaki KLR650 C (2011 - ....) (Şimdi) |
|
Başa dön |
|
|
|
|