Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
YYUCE Tecrübeli Üye
Kayıt: Jun 17, 2009 Mesajlar: 320 Nerden: İSTANBUL / Sultanahmet
|
Tarih: Çrş Arl 16, 2009 9:54 am Mesaj konusu: Yeniden Merhaba |
|
|
-Selamünaleyküm erenler.....
-Kimse yokmu ?
-Şöööyle baş köşeye postu sereyim bakalım.
Sitem grubu başlığı altında bir yazı yazdım. Hemen bize de bir köşe yaptılar. Öcelikle Admin'e ve tabiki face'ye teşekkür ederim. EEE napçaz şimdi böyle boş boş oturmak olmaz. Bu köşeyi şenlendirmek lazım mesela Moto Guzzi ile neler yaptınız ? nereleri gezdiniz. Biliyorum bu motor pek tanınmıyor onun için de ürkek tavşan gibi markaya yaklaşılıyor, beni daha önce Aprilia grubundan tanıyanlar bilirler şimdi ise hayallerimin motoru Norge 1200 sahibiyim. Hayallerimin motoru diyorum çünki ben tam 40 yıllık bir motor tutkunuyum sağolsun feyzhan motor resimlerinizi bekliyoruz başlığı altında açtığı topiğe baştan sona kadar sahip olduğum motorlarımı koydum. Toplamda sahip olduğum 7 motordan dördü İtalyan ikisi Alman biri ise çekoslavak yapımı. Yani 40 yıllık tecrübem öncelikle İtalyan motorlarında yana olmuş. Hiç Japon motorum olmamış demek istemiyorum fakat şartlar bizi bu yöne sürüklemiş. Aslında Japon İngiliz motorlarına gıpta ile bakmışımdır ama hiç de Amerikan rüyası bir Harley'i düşünmemişimdir. Nedeni ise Chopper tarzı motor ve Japon'ların kamikazeleri yani racing tarzı bana kişilik olarak oturmamıştır. 11 yaşlarımda başladığım motor tutkuma o yıllarda Nsu ile devam ederken yurtdışından gelen Moto Guzzi motorları gördüğüm zaman Allahım benim de böyle bir motorum olacakmı diye özenerek bakar ortaokulu okuduğum o yıllarda yavaş tavaş resim kabiliyetimi ortaya koyarak sadece ama sadece Moto Guzzi'yi çizerdim. Önden bakıldığında o V motor görüntüsü beni cezbeder yatay ve dikeyeden geçen motor bloku üzerinden geçen hava peteklerini özenle çizer, hatta birz da mübalağa ile kendi tasarımım olan yeni çizgileri kağıda dökerdim. Mot Guzzi 1921 yılından beri üretim yapmaktadır hatta İtalyanların en eski üreticilerinden biridir. Türkiye'ye gelip yer tutması oldukça zaman almış olup tüm İtalyanların neredeyse tek temsilcisi olan Ferco Motor sayesinde Türk motorseverlerin beğenisine sunulmuştur. Benim bu tercihime de sebep olmuştur diyebilirim. Tüketici önce markanın kiminle yola çıktığına bakar. Kabili muhatap bir distribütör mü? yedek parça sorunu varmı? servis problemi varmı? vs. Moto Guzzi bunların hepsini aşmıştır, çarıklı erkanı harp dediğimiz basit Anadolu mantığıyla Japonya nireee İtalya nire zıplasan gidersin. Bu motorun dışında Japon, Amerikan, Uzak doğu gibi markaları bünyesinde bulundurup yeteri kadar organize olmamış nice distribütörler vardır. Bunlar en azından tüketicinin ihtiyaçlarına cevap verememişlerdir. Onun için bir çok tüketici motorunun son sahibi olmuştur.
Benim marka bazında hiçbir motoru kötülemek gibi bir niyetim olmadığı gibi emek ve sermaye riskini ortaya koyup ekmeğinin peşinde olan firmalara da sözüm yoktur. Sadece yaptıkları işin sorumluluğu ile hareket edip ekmek yedikleri markaya sahiplenmeleri tüketiciye de rahatlatacaktır. Bunca yıllık tecrübemle şunu rahatlıkla söyleyebilirim motor piyasası dedikodusu çok olan bir camia basit bir üretim veya servis hatası marka imajını hemen bozar, 3 kişi memnuniyetsizliğini 7 kişiye; yedi kişi ise 21 kişiye söyler.
Kısa bir giriş yapmak istememe rağmen çenemiz ( pardon klavyemiz) düştü. Özetle söylemem gerekirse beyler elinizi taşın altına koyun. Risk almayı bilin zaten iki teker üzerinde risk altında değilmiyiz. En doğru karar kendi vereceğimiz karardır. Sadece okuduklarınıza ve duyduklarınıza gülüp geçin motora biniyorsanız yeteri kadar büyümüşsünüzdür |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
TA6B Yamaha Grubu
|
Tarih: Çrş Arl 16, 2009 10:45 am Mesaj konusu: |
|
|
YYUCE, iltifatların için teşekkürler
Moto Guzzi "maalesef" demek istemiyorum ülkemizde hakettiği değeri bulamamış bir markaydı bana göre. Motorseverlerin gönlünde taht kurmuş olmasına rağmen gerekli geniş servis ağı ve parça sıkıntısı yaşarım korkusuyla yıllardır ürkek bakışlara ve dokunuşlara hedef olmuştur. Senin de bahsettiğin gibi zaman geçtikçe kafalar değişiyor, insanlar yaşadıkça daha iyi anlıyor ve kabulleniyor. Ben bugüne kadar motosiklet sektöründe kötü imaja sahip Italyan modeline rastlamadım. Kalite ve sağlamlıkta bir çok Japon ve Alman'a kafa tutabilecek yapıya sahip. Scooter'inden tutun ETV1000 aygırına kadar İtalyan imajı beni de her zaman cezbetmiştir.
Eline yüreğine sağlık hocam _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
|
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Çrş Arl 16, 2009 11:08 am Mesaj konusu: |
|
|
YYUCE, abicim yeni Motor Grubumuz hayırlı olsun öncelikle..
güzel bir giriş oldu eline sağlık..
evet bende senin düşündüklerine yakın düşünceler sahibim..
klişelerden çıkıp hareket etmek gerekiyor bazen..
ben MotoGuzzi ile 4 sene önce tanıştım Breva modelini tanıdım bindim bir kaçta KM de tur attım çok güçlü ve rahat bir makine.. ilk gördüğümde bu ve böyle V motor ama önden arkaya değil sağdan sola V bu; çok alışıldık dişi dedim.. cidden malzeme kalitesinden tutun, yol kalitesine kadar baya hoşuma gitmişti; biraz araştırdım bir yönü daha oldu beni şaşırtan: bir baktım ıslak değil kuru debriyajmış makina vaay vaay vaaaaayy dedim..
işin aslı pazarlık bile kestim (o dönem o makine satılıktı) ama ben bi rakam söyledim, o bi rakam söyledi; bi türlü orta yolda buluşamadık ve satın alamadık..
belkide şu an Breva ya biniyordum.. ama F650 den çok memnunum..
kim bilir belki Breva dan da o den mutlu olacaktım...
ama MotoGuzzi ler hep ilgimi çekmiştir..
saygılar... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
zaferoz Kıdemli Üye
|
Tarih: Pzr Arl 20, 2009 1:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
Köşeniz hayırlı olsuna geldim varsa bi çayınızı içer 2 sohbet eder kalkarım Ben küçükken yani siz motora binerken kuzenlerimle dağa çıkar sonra dağdan aşağı hoplaya zıplaya koşardık. Şöyle az yüksekçe biryerden uçarcasına atladığımız zaman da "MOTO GUZZZİİİİİİ" diye bağırırdık çünkü bildiğimiz tek marka oydu. Hala da motorlardan anlamam. Anladığım çok keyifli makinalar oldukları.
Kalın sağlıcakla
Zafer _________________
|
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Pzr Arl 20, 2009 4:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
YYUCE, abicim Moto Guzzi ile hiç bir bilgi girmedin hala..
bekliyoruz abicim ama..
ne bilim tarihçesi, modelleri.. ve benzeri... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
|
|