Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
ugurcan77 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 09, 2006 5:49 pm Mesaj konusu: KLR650 Debriyaj Kolu |
|
|
Selam arkadaslar,
Gecen gun motoru park ederken sol ayakligi tam actigimi sanmisim,motordan inmeye calisirken kendimi aynen yerde buldum tabi,her endurocunun basina gelir .Insan bazen o kadar yorgun oluyorki,actigini saniyor ayakligi.
Neyse bu ufak olay sonucunda motor,sola yatinca tabi debriyaj kolunun ucundaki topuz yere carpmasi sonucu kirildi(tam uc kismi tasa carpti,normalde olmazdi boyle birsey ) Allah tan vites degistirmek sorun olmuyor ama yariscilar gibi 3 parmak kullanmak zorunda kaldim ta fethiyeden Ankaraya.Sonradan dikkat ettim ki bu debriyaj kolunun dokme oldugunu farkettim yani egilip bukulmeden boyle kirilmasi normal degil.
Simdi kolu degistirmek istiyorum ama soyle celikten saglam genis birsey istiyorum,acaba baska motorlarin uyarmi debriyaji benimkine,bu konuda yorum ve goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim _________________ Uğurcan
XL200 Honda (Cok gecmis)
KLR650 C (Gecmis)
2014.5 KLR650 siyah(Now)
Yamaha Super Tenere (Future)
ugurcan77 at gmail |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Cmt Eyl 09, 2006 7:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
ugurcan77, dostum şimdii dökümün esneme payı az dır die bilirim, hemen kırılır... zati manetler (fren ve debriyaj kolları) yaa döküm yada alimiyum yapılır...
sebebine gelincee herhangi bir kaza anındaa kırılıp risk oluşturmasın diedir... vee bencee kırılmııcak bişi dee takma derim... kırılmaması gerekseydii firmalar öle yapardıı die düşündüüm.. _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
silves07 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 09, 2006 7:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşım bütün motorların debraj ve fren kolları aliminyum dokümdür demir bulamasın cabuk kırılır olmasının sebebi kolun bağlandığı gövdeye zarar vermesin diyedir cünkü motorlar sık sık yeredüşer ve her düşmede kople değiştirsen ne yaparsın ama elcik koruma alabilirsin kırılmalardan korur |
|
Başa dön |
|
|
ugurcan77 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 09, 2006 10:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet haklısınız arkadaslar kokten kırılıp zarar gormesınden ıyıdır boyle olmasi, yolda birakmaz en azindan.
Kopan parca elimde ona kaynak yaptirip kullanmayi dusunuyorum,ya bu debriyaj kolu ne kadar onemliymis megerse.
Not:Elcik korumam var,ama tam o uc noktasi carpti tasa,o yuzden kirildi zaten. _________________ Uğurcan
XL200 Honda (Cok gecmis)
KLR650 C (Gecmis)
2014.5 KLR650 siyah(Now)
Yamaha Super Tenere (Future)
ugurcan77 at gmail |
|
Başa dön |
|
|
TOL Kıdemli Üye
Kayıt: Jul 14, 2004 Mesajlar: 600 Nerden: İstanbul/Ataşehir
|
Tarih: Pzr Eyl 10, 2006 9:04 am Mesaj konusu: |
|
|
benimkininde nerdeyse 1/3 kırıktı, kol kısaldıkça insanın elini yoruyor tabi trafiğin dur kalkında, benim usta bi yerlerden uyanını bulmuştu istersen hafta içi sorarım başka varmı diye. _________________ Tolga------------------------------------------- |
|
Başa dön |
|
|
|
|