turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Pts Mar 07, 2011 10:55 am Mesaj konusu: |
|
|
eee normaldir ygr, tüketirken düşünmeyen bir çağdayız. istatistikçiler için yepyeni bir uğraş. ben yıllık harcadığım elektrik ve su miktarını hesaplardım, azaltabilirmiyim diye hesaplar kitaplar yapardım, adamlar çöpümüzü istatistiki hale getiriyorlar. Organiklerden korku yok, toprağa karışıp yokoluyorlar sonunda, ama petrol bazlı ürünler için aynısını söylemek zor.Her ne kadar geri dönüşümlüdür de dense dengeleri bozduğu aşikar.
Geçenlerde izmir büyük şehir belediyesinin naylon poşet üzerine bir seminerine katıldım. pazarlardan naylon poşeti kaldıracaklarını beyan ettiler,anlattılar durdular. el kaldırdım ve sordum, "" yani bundan sonra pazarlarda naylon poşet yerine kese kağıdı, ip filemi kullanılacak"" dedim, izmir büyük şehir belediye başkanının danışmanıymış sorumu karşılayan kişi, bunun ifade etmediklerini, ama pazara giren naylonların geri dönüşümlü olması için çaba sarfettiklerini dile getirdi. perşembe günü pazara girdim, evimin yolu üstü, ne kese kağıdı gördüm nede ip file, NAYLON'a devam.hiç kimsenin umrunda değil.Vurdumduymazlık almış başını gidiyor.
Ben bir soru daha yönelttim toplantıda. deniz kenarında balık tutanların misinalarını denize attıklarından dolayı pek çok canlının bu misinalara takılıp öldüğünü anlattım, bunun için birşeyler düşünülüyormu acaba dedim.cevap şıktı..
""hobi için balık tutan insanlara nasıl engel olabiliriz,takdir edersiniz ki bu onların keyif aldıkları bir durum.""
yani balık tutarken sağa sola attığı misinadan kuşlar ölmüş, bir sokak kedisinin köpeğinin boynuna dolanmış can çekişerek ölmesine sebep vermiş önemi yok,yeterki adam balığını tutsun tutabilsin.
""yorumsuz"" |
|