Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Pts Ağu 08, 2011 1:52 pm Mesaj konusu: Likya Yolunda Servis Hizmeti |
|
|
29 temmuz 2011 Cuma günü 18:14'te Kısıkköy çıkışındaki Opet benzin istasyonundan depomu 68,01 TL'sına Full'liyerek Likya Yolu adını koyduğum gezime başladım. Gece sürüşü yapacağımdan transit olarak Aydın Denizli Korkuteli üzerinden Antalya'ya saat 22:38 de 432km' yolu katedip Termessos Karain kavşağında benzin rezerve geçti ve en yakın benzim istasyonunda 70,04TL'lık benzinle depomu yeniden fulledim. 23:18de ayağımı yere bastım.Motor Stop...
Sabah erkenden Antalya'dan bana katılan artçımla birlikte Fethiye'ye doğru yola koyuldum. Sabah maraz yapan marş problemi çok fazla dur kalk indi bindi ile artık beni tedirgin etmeye başlamıştı. İki gün Fethiye Kulvarını taradım ama gelin birde bana sorun, tek başıma olsam hiç sıkıntı etmicem ama artçıyla birlikte bir motor arızası sıkıcı olabiliyor. Neyse ki pazar günü 500Km'lik bir kulvarı tarayarak Fethiye ve çevresini tamamlayıp Korkuteli üzerinden 170KM'lik bir yolla non-stop Antalyaya geri döndüm. Motoru stop ettim ve denemek için marşa bastığımda MOTOR İPTAL'di.Marşta tık yoktu.
Sabah evinde misafir olarak kaldığım arkadaşım erkenden işine bende yollara dökülüp servis aramaya başladım. bir sokak arkamda KAWASAKI motor servisini buldum. Derdimi anlattım, aküyü çıkartıp baktılar cihazda "BAD" gösteriyordu, Ben bad göstermesini geçtim akümü şubat ayında BOSCH olarak almıştım yerine cycle diye birşey koymuşlar. Hiç önemli değildi, demekki izmirde ki servisçi arkadaşlardan birinin Bosch akiye ihtiyacı varmış, hırsızlık malı yaramaz kimseye.beni aldattığını sanan aslında kendini aldattığının farkında değildir dedim geçtim..gittik bir akü aldık,yanında da kask hediye ettiler.şarjını suyunu tamamladıktaktık, zayıf çevirme vardı ama çalıştırdı motoru, dedim götürür bu. bindim dolaşmaya başladım REAL mağazalarının oralarda motoru stop ettim su içtim bastım tık yok. bu sefer marş otomatiğide vurmuyor. Dedim marştan mış.Hemen taksiciler geldiler bir marş ve şarj tamircisi tarif ettiler, ittire ittire götürdüm motoru, Antalya gibi bir şehirde öğlen sıcağında 200 kilo ittirdiğiniizi düşünmeyin bile.neyse bu arkadaş söktü şarjı mıknatıs çıkmış yerinden, kömürler bitmiş, rulman dağılmış, burç kırılmış dedi, aldı motoru götürdü. bakayım dedim baktırmadı.çıkanları geri getir dedim. tamam dedi gitti.sanayiye gitmiş, 1 saat bekledim geldi tatkı marştan kıvılcımlar fışkırıyor, çıkardı bişiler yaptı aynen devam...iftar geldi sen yarın getir marşı ben bidaa bakayım dedi, beni öyle ortada bıraktı. Neyse alyen buldum marş kablosunda belliki şase var, söktüm onu yerinden marşı sıktım Antalya Polis teşkilatını arkama taktım (ittirttim motoru) çalıştırdık, kawasakiye geri geldim. Sabah erkenden marşı söktüler, aldım sanayiye gittim. GÜVEN ŞARJ MARŞ DİNAMO BAKIM ATELYESİni buldum. Tesadüfe bakın benim motor dün burdaymış. ama hiç bişi yapmamışlar bir hava tutmuşlar tamam. Arkadaşın bi suçu yok, bana sadece bunları yap dediler dedi. motoru söktük komple, rulmanı, burcu sökelim yenilerini takalım, kömür baskısı yamulmuş kömürler düz basmıyor fazla akım üretir dedi, onu düzeltti lehimleri tazeledi motoru yeniden kurdu verdi elektriği ben izmirde 10 tamirci dolaştırdım bu kadar sessiz bu kadar başarılı bir işçilik yapanını daha göremedim dedim.Antalyada eski sanayide GÜVEN ŞARJ MARŞ DİNAMO BAKIM ATELYESİ - Ahmet...Teşekkür ederim...
Gelelim kawasaki'ye ..servis bi kere kesinlikle çok düzgün çalışıyor. Mehmet usta, Cem ve çıraklar çok becerikli ve işlerini bilen arkadaşlar. Motorumun arka freninde bir problem var ve tutmuyordu, arka fren yok diyelim biz buna, izmirde kaç ustaya gösterdim, hava yapmıştır havasını alalım dedim hep kaliper arızalı senin, bitmiş dediler. benimde aklım kesmediği için elletmemiştim. HAVA VARMIŞ İÇİNDE arkadaşlar. havasını boşaltıp yeniden ayarladılar, benim arka frenim var artık
zincirimin artık bitmiş olduğunu gördüm izmirde 190liralık zinciri 110 liraya taktılar. Yağı değişti, filtre değişti genel kontrolleri yapıldı 40 lira komik bir servis ücretine hemde. parçaların ve malzemelerin parasını ben yerinde ödedim. TEŞEKKÜRLER KAWASAKI cem.
Servisten sonra 1900km yol yaptım inanılmaz Sessiz çalışan bir makina ve Keyifli BEN'le birlikte...
resimler gelecek ancak hafıza kartında ciddi bir sıkıntı var izmir dışında servis arıyorum , şaka şaka
Yolumun geçtiği yerleri şöyle birr listeleyeyim...
Antalya-Kemer-Phaselis-Olimpos-Adrasan (kaşarlı gözleme tavsiye ederim)-Kumluca-Finike (isli yada yanık dondurma kesinlikle tadın)-Kaş (limana girince sola dönüp yolu yukarı doğru takip edin yolu nbittiği yerde cennetten bir koy kalmış)-Fethiye Ovacık(güneş otelde konaklamanızı tavsiye ederim.oda kahvaltı 25TL klimalı havuzlu ağaçların içinde inanılmaz sessiz ve tertemiz bir otel)-Ölüdeniz-Kayaköy-Pınara-Xanthos-Fethiye Kemer-korkuteli rampalarında zirvede solda seyir yerleri var durup eşen ovasının resimlerini kemer köüyünün resimlerini alın- Söğüt çıkışında solda gözlemecide konaklayın muhteşem yayık ayran köpük köpük ve gözleme muhteşem.- Antalaya artık klasik şelaleler, antalya müzesi, yivli minare camii, konyaaltı plajında gece deniz sefası, adrian kapısı hemen yanında açılan leman kültürde mutlaka akşam yemeği yemelisiniz , lezzet kesinlikle birinci sınıf ve fiyatlar süper komik yalnız tek handicup on dakkada bir yaşgünü var.- Antalyadan sonra Marmaris'e konuk oldum, geçiş yolu üzerinde Termessos ve karain mutlaka gezilmeli, Fethiye çıkışında göçekte çay kahve molası, dalamanda yuvarlak çayda mola, süperdi. marmaris yine klasik turları ve tekne turu harikaydı. Datça, Hisarönü, Selimiye, Turgut, orhaniye, Bayır köyleri, Turunç, içmeler aksaz gez gezebildiğin gör görebildiğin kadar. marmaris gecelerini anlatmak mümkün değil, kesinlikle gidip görmek yaşamak lazım. Otelimiz armutalan mevkinde aparttı . odakahvaltı 21'tl ye geldi. havuzlu ama vantilatör bile ücretliydi. fakat sess,izliği ve yabancıları süperdi diyebilirim
Resimler en kısa zamanda fikir edinmeniz açısından eklenecektir....Bu turla artık Güney bitmiş durumda. sırada KUZEY turları var...Allah tekerime zeval vermesin... |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Pts Ağu 08, 2011 3:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
Allah tekerine zeval vermesin evet.... Göksel'im...
Kuzey turlarını ve fotoları bekliyorum...  _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
Tarih: Pts Ağu 08, 2011 6:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
turkizmir, bravo gerçekten güzel bir gezi olmuş
Ama şu arızalardan bana fenalık geldi, içim daraldı, sen ne yaptın kimbilir
İzmir ve Antalya'daki tüm ustalarla akraba olmuşsun
Şaka bir yana; fotoları acilen bekliyoruz. Fotolar bize sadece fikir vermeyecek
Gezi raporunu tamamlayacak emin ol... kal sağlıcakla
Not: Kuzey'e bekliyoruz, bu sene programda bu taraflara gezi varmı? _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
 |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal Ağu 09, 2011 8:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Günaydın arkadaşlar. Dün izmir'in çeşme/Alaçatı tatil beldesinde surf festivali vardı. dönüş yolunda aldığım benzin bu yolculukla tamamlanmış oldu. tamı tamına 1966 kilometre. Servisten sonra tabiki. Kesinlikle antalya'dan sonra makinanın ruhu değişti. Fotolar konusunda sıkıntıyı çözdük, kullandığım foto makinanın panoramik çekim özelliği yüzünden çektiğim fotoları bilgisayar göremiyormuş. bu yüzden bütün fotoları tek tek tutup bilgisayara yüklemem gerekiyormuş. sabah ilk işim bu oldu. panoramikleri artık nasıl bilgisayara atarım bilemiyorum. onada bi çözüm bulurum.
Evet sevgili arkadaşlarım artık demirkuşun burnu kuzeye döndü. Kıyı şeridinden başlıyorum. Bayramda hiç kimseye söz vermemeyi düşünüyorum ve hava muhalefetide olmaz ise bekle beni KARADENİZZZzzzzzz ~ )
Resimleri yüklemeye başlıyorum...az sonra buradalar  |
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Sal Ağu 09, 2011 9:26 am Mesaj konusu: |
|
|
turkizmir, İyi hadi bakalım Allah yolunu açık etsin...
Resimleri merakla bekliyorum... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|