Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Alfa ------------------------
|
Tarih: Pzr Arl 28, 2008 11:23 pm Mesaj konusu: Acil Durumda Kıvırmak |
|
|
KIVIRMA İLE FRENLEME AYNI ANDA YAPILMAZ. KAZA SEBEBİDİR.
Bazen her iki freni de birlikte kullansanız durmak için mesafe yeterli değildir. Önünüzde ansızın bir araç ya da nesne belirebilir. Bir araç hat değiştirebilir. Bu durumda tek çare ani kıvırmaktır ki bu bir ya da iki hamleden ibaret olabilir. Tek bir çabuk yana kaçış ya da iki hızlı dönüş. Netice olarak yönün ani olarak değişimi durumu denebilir.
Burada kıvırma ile yön değişimini ne kadar keskin olacaksa motorun yatış açısı da o kadar fazla olmalıdır. Motorla birlikte yatılmadan kros motorlarda olduğu gibi motor kaçış yönüne doğru kontra basılarak itilir. Yatışın daha hızlı olmasını sağlayan bu hareket esnasında sürücünün ayakları sıkıca peglerde olur ve dizleriyle tank tutulurken motosikletin altınızda serbestçe hareketine izin verilir. Kaçış yönünüzde bakışlarınızın hedefi olmalıdır. Engel aşılır aşılmaz ters yönde kontra basılır(diğer taraftaki elcik ileri itilir) ve tekrar esas gitmekte oluğunuz yöne dönülür.
Bu arada da kıvırma esnasında eş zamanlı olarak frenleme yapılmaması, frenlemenin duruma göre ya önce ya da sonra yapılması gerektiği üzerinde önemle durulmaktadır.
Kaynak: http://www.alfamotosiklet.net _________________ Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
http://alfamotosiklet.blogspot.com
www.alfamotosiklet.net
En son Alfa tarafından Cmt Tem 31, 2010 10:21 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
Navihawk Kıdemli Üye
|
Tarih: Pts Arl 29, 2008 9:41 am Mesaj konusu: |
|
|
Boş zamanlarında eğer çalışılmamış bir hareket ise,kişi bu dediklerini ve yazılanları ezbere bilse dahi doğru hhareketi asla yapamayacak ve olası kazaya karışacaktır,işte gazlama kadar frenleme ve kıvırma teknikleri de sürücüler arasında ön plana çıkıp,özendirilseydi bugün gelinen noktada olmazdık.. _________________ Yamaha Touching Your Heart
M.Teoman(X-Max'06)UlUtaş
Safety First then RIDE!
Seni hiç unutamadım ELENOR |
|
Başa dön |
|
|
kubi Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Nis 15, 2009 9:19 am Mesaj konusu: |
|
|
Dört hafta önce kıvırtmayı başarmış, ancak panikle motor düzelmeden fren yaptığı için motoru yalpalatan, düşüren ve bacağını kıran bir motorcuyum. Motor düzelmeden asla fren yapmayın.Ayaklaınızı pedlerden ayırmayın ve bacaklarınızla depoyu tatlı sıkma alışkanlığı kazanın.Yukarıda moderatörün yazdıkları çok doğru( yaşayara gördüm Sınırlarınızı fazla zorlamadan, trafiğe kapalı olanda kıvırtmanın antremanını yapmanızı öneririm. 10.000 km sürüş deneyimim var. Birkaç kere kere kıvırtarak kurtulduğumu hatırlıyorum. Ancak alışkanlık kazanamamış olduğumu görüyorum. Kıvırtmanın, her motorcunun başına bir gün gelebilecek, ciddiye alınması gereken bir hareket olduğunu düşünüyoum.
İlave olarak, eğitimin çok faydalı olduğuna eminim. Ancak eğitim anında sınırlarınızı bilin, sahte öz güven duygusuyla sınırlarınızı fazla zorlamayın derim.
Güvenli Sürüşler,
Kubilay Alpaslan
Pegaso'03 |
|
Başa dön |
|
|
Alfa ------------------------
|
Tarih: Çrş Nis 15, 2009 7:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
kubi demiş ki: |
Dört hafta önce kıvırtmayı başarmış, ancak panikle motor düzelmeden fren yaptığı için motoru yalpalatan, düşüren ve bacağını kıran bir motorcuyum. Motor düzelmeden asla fren yapmayın.Ayaklaınızı pedlerden ayırmayın ve bacaklarınızla depoyu tatlı sıkma alışkanlığı kazanın.Yukarıda moderatörün yazdıkları çok doğru( yaşayara gördüm Sınırlarınızı fazla zorlamadan, trafiğe kapalı olanda kıvırtmanın antremanını yapmanızı öneririm. 10.000 km sürüş deneyimim var. Birkaç kere kere kıvırtarak kurtulduğumu hatırlıyorum. Ancak alışkanlık kazanamamış olduğumu görüyorum. Kıvırtmanın, her motorcunun başına bir gün gelebilecek, ciddiye alınması gereken bir hareket olduğunu düşünüyoum.
İlave olarak, eğitimin çok faydalı olduğuna eminim. Ancak eğitim anında sınırlarınızı bilin, sahte öz güven duygusuyla sınırlarınızı fazla zorlamayın derim.
Güvenli Sürüşler,
Kubilay Alpaslan
Pegaso'03 |
Kubi, geçmiş olsun. Acı yoldan öğrenmemiş olmanı dilerdim. Acil şifalar diliyorum. _________________ Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
http://alfamotosiklet.blogspot.com
www.alfamotosiklet.net |
|
Başa dön |
|
|
kerem-70 Katılımcı Üye
|
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|