Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Alfa ------------------------


Kayıt: Mar 04, 2007 Mesajlar: 527 Nerden: İstanbul
OFFLINE
|
Tarih: Cum Mar 13, 2009 12:29 am Mesaj konusu: |
|
|
Doğru gibi geliyor ancak tüm motorları trafikten çeksek bile bu defa da araçlar birbirlerine kötülüğe devam edecektir. Bizlerin yakınlarıda bu kötülüklere maruz kalabileceklerdir. Esas olan meydanın kötülere, densizlere ve geri zekalı canilere hiç bırakılmaması ve onların trafikten men edilmesidir bence.
Ülkemizin yol ikaz ve işaret şartlarında ki dengesiz ve hatta insan hayatını umursamaz yapısına birde trafik canileri eklendi malesef evet, abartmıyorum şahsen ben tüm farkındalılığıma, durum öngörülerime ve dikkatime rağmen her trafiğe çıkışımda olmasa bile bir kaç kere de bir ciddi ve kasitli düşürme, yaralama tacizlerine maruz kalıyorum. Bunlar cinayete teşebbüstür. _________________ Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
http://alfamotosiklet.blogspot.com
www.alfamotosiklet.net |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
Donald_Duck Kıdemli Üye


Kayıt: Jul 06, 2004 Mesajlar: 539 Nerden: New York
OFFLINE
|
Tarih: Cum Mar 13, 2009 5:11 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaslar gecen hafta butun yazdigim forumlardan anladigim kadariyla Turkiye genelinde tam 7 kisi öldü. Tam 7 Motosikletci arkadasimizi kaybetmisiz. Bilmiyorum ama bunun en az 50 misli de muhtelif hasarlarda kazalar olmus, kimbilir kac kisi yaralanmis, kac motosiklet telef olmustur.
Kaybettiklerimize Allah rahmet eylesin, hepsi nur icinde yatsin...
Yeter artik. Bu gidisati bir sekilde frenlemek lazim. Her Subatin son haftasini (sezon tam acilmadan) "Guvenlik Haftasi" ilan edelim diyorum. Her yerde bunu arastiriyorum. Bir "Endurocu" olarak sizler varmisiniz ?
El kitaplari, acik seminerler, forumlarda tartismalar, posterler.. Bilmiyorum. Onerilere acigim. Bu yuzden destek - sponsor aramaya basladim.
Konsept su. Biz -motosikletciler- kendimizi gleistirecek, egitim ve guvenli kullanim bilinci yayacagiz. Baskalarindan federasyon, devlet, belediye, polis vs bir sey beklemeyecegiz. ise yaramiyor cunku. Yine yollar micir, hafriyat dolu, yine arac suruculeri saygisiz, dikkatsiz, umursamaz.
Biz motosiklet surucusu olarak hayatta kalmak icin neler yapmaliyiz? Ornegin su yukarda siralayiverdigim 12 kurali dustur ahline getirsek yuzlerce gencin hayati kurtulmaz mi?
Bu tur seyler... _________________ Aynalar bize dur, yapma, şimdi sırası değil der. Kulağınız aynalarda olsun http://donald.hypermart.net = MotosikletTeorisi http://www.sahafium.com |
|
Başa dön |
|
 |
trekkermeister Tecrübeli Üye


Kayıt: Aug 29, 2007 Mesajlar: 350 Nerden: Beyoğlu/İST.
OFFLINE
|
Tarih: Cum Mar 13, 2009 10:50 am Mesaj konusu: |
|
|
pelletizer dostuma katılıyorum. tüm olumsuzluklara rağmen ben ve eşimde binmeye devam edicez.(binmeme gibi lüksümüz yok işimiz gereği zaten)tabiki mümkün olduğunca risk almadan.tam korumalı.ve kendimizi geliştirerek. sonrası ???  _________________ TransALP-05
Twister -04 |
|
Başa dön |
|
 |
psile2 Tecrübeli Üye


Kayıt: May 09, 2008 Mesajlar: 214
OFFLINE
|
Tarih: Cum Mar 13, 2009 12:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Güvenlik haftası ve bize düşen sorumlulukları yerine getirmek çok güzel bir önderi bence!!! |
|
Başa dön |
|
 |
stone Tecrübeli Üye


Kayıt: Apr 26, 2006 Mesajlar: 133 Nerden: Kocaeli
OFFLINE
|
Tarih: Cum Mar 13, 2009 4:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sn. Bengüç Özerdem'in yazısı çok doğru ve katılıyorum.
Bizleri, duvarda dolaşan sinek misali ezmeye çalışan zihniyeti ve yok sayan 5 duyu körlüğünü kınıyorum.
Sn. Donald Duck, sizin yazılarınızla motorsiklet camiasına yaptığınız katkılar azımsanamaz. Eğitim her dalda olduğu gibi motorsiklet konusunda, daha da bir şart. Canını ve motorsiklet kullanmayı seven her kişi, sizin sıraladığınız 12 kuralı uygulamaya çalışıyor. Bu işin sonu yok kabül.
FAKAT; ben bu işin, yani ölümler ve sakatlanmalaın motor ve motorcudan çok, bizleri yok sayan dış ortamlardan kaynaklandığına inanıyorum. BENCE, eğitimi bir kenara bırakmadan, ciddi bir protesto korteji oluşturalım. Kornalarımızı çalarak, trafikte var olduğumuzu sağır sultana dahi duyuralım. Bir yolu, kontak kapatarak trafiğe kapatalım.
Hatta bunu yılda bir kaç kez yapalım. Kaybolan her morcu kardeşimiz için yapalım.
Hedefe ulaşan yolda, kesin çözüm olacaktır.
Motorsiklet kullanmak dünyanın her yerinde bir risktir. Ama, Ülkemde bir başka risk. Benim ne demek istediğimi yurtdışında bulunmuş, yada motorsiklet kullanmış olan arkadaşlar çok iyi bilir. Özellikle İsviçreyi görmüş olanlar.
Sağlıcakla, _________________ BEMEWE EF650CİES |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|