Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Alfa ------------------------
|
Tarih: Pzr Eyl 28, 2008 8:19 pm Mesaj konusu: Tırmanıştan Vazgeçme |
|
|
Tepeden Güvenle Tam Geri Dönüş
Tırmanmış esnasında bir tepeye çıkışı tamamlayamayacağınız bir an gelirse buradan geriye dönüşün anahtarı çok geç oluncaya kadar sürüşü sürdürmemektir. Çünkü motor tam ters dönüp sizin tepeden aşağı süratle düşmenize sebep olabilir.
Başaramayacağınızı hissettiğiniz anda motoru durdurup inin. Tepenin yüksek tarafına atlayarak inin, motoru acil stopla durdururken viteste olmasına dikkat edin.
Debriyajı çekin, ön freni lastiği kaydırma noktasında tutup bırakacak kadar sıkarak ve ön tekeri tam tepe üstüne bakacak şekilde kırarak motoru geri kaydırın. Adeta arka teker merkezli bir daire çizdirin.
Debriyajla bu kaymanın dozunu ayarlayın ve motorun kontrolden çıkmaması içinde dikkatli kullanın.
Geri bırakma/kaydırma işlemini tamamladığınızda gidonu tam tersi ön teker yokuş aşağı bakacak tarzda çevirin.
Kontrolü kaybetmeden bir bacağınızı motorun en alçak gördüğünüz kısmından motor üzerine atın, yerleşin ve aşağı doğru sürüşe başlayın. Burada motora atlarken çok acele edip botunuzu çamurlukla teker arasına sıkıştırmayın. Bu durumda high-side olursunuz veya yanlamasına taklalar atarsınız.
Motoru döndürmeyi başardıktan sonra izden çıkmamaya dikkat edin. Güvenli izde motoru tutarak ya da güvenli gördüğünüz bir ize motoru sokarak aşağı doğru düzgün bir şekilde iniş yapınız.
Alfa. _________________ Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
http://alfamotosiklet.blogspot.com
www.alfamotosiklet.net
En son Alfa tarafından Sal Eyl 30, 2008 10:10 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
JAK Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pts Eyl 29, 2008 2:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
teşekkürler _________________
|
|
Başa dön |
|
|
TA6B Yamaha Grubu
|
Tarih: Sal Eyl 30, 2008 10:29 am Mesaj konusu: |
|
|
Eyvallah hocam
Bu bilgiler zor anlarda yardımcı olacak _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
|
|
Başa dön |
|
|
Kaan Demirbaş Üye
|
Tarih: Sal Eyl 30, 2008 11:34 am Mesaj konusu: |
|
|
Dostum helal . Benzeri yazılarını bekliyoruz. _________________
950 Adventure |
|
Başa dön |
|
|
lacivert Kıdemli Üye
|
Tarih: Cum Ekm 03, 2008 9:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok yararlı bilgi..Çok teşekkür ediyorum..
Motordan inmeden gidon tam sağ yapılıp ve hafif tepe tarafına eğimde tutulup geri kaydırılabilir mi..?Ve arka teker yukarı yönelince gidon sola aşağı yönlendirilemez mi.?
Sanırım , geri devrilme noktasına kadar çıkıldığında inmek ve yatık tutmak zorunlu olacak..
benim yorumum sadece merak.. (bizim motorlar ağır olduğundan inmek fikri korkuttu beni..) Doğrusu Transalp ile böyle bir yokuşa da asla çıkmayız.
Dostlukla.
teşekkür ediyorum. _________________ Transalp Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . & |
|
Başa dön |
|
|
|
|