Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
stone Tecrübeli Üye

|
Tarih: Çrş Hzr 18, 2008 12:16 pm Mesaj konusu: Euro2008 ve motorsiklet |
|
|
Selamlar,
Türkiyenin ilk 3 maçını tirübünde izleme şansına sahip olanlardan biriyim. İsviçre'de 10 gün kaldım ve son Çek zaferinden sonra da döndüm.
Çok foto çekemedim, lakin çektiklerimden en azından motorsiklet ile ilgili olanlarını ve izlenimlerimi paylaşmak istedim.
Maçları stadlarda izleyemeyen ve her maç için bileti olmayanlar için ülkenin çeşitli bölgelerinde FanZone adlı dev eğlence ve seyir alanları kurmuşlar. Dev ekrenlar, sahne, tribün ve yeme içme imkanlarının sağlandığı yerler. Ses sistemi harika. Binlerce insan bir arada ve coşku had safhada.
Öncelikle, orada motorsiklete binmek keyif. Şehrin her yerinde motorsiklet yada bisikletler için ayrılmış park yerleri var. Düzenli park için park alanı, birer motorsikletin gireceği şekilde de çizilerek ayrılmış. Motorsikletler, arabaların park yerine, arabalar da motorsikletlerin park yerine giremiyor.
Aşağıda gördüğünüz fotolar, açık motor pazarından değil!!!
İsviçre'de insanların işlerine motorsikletleri ile gitmeleri çok doğal bir durum. Çoğunlukla scuter tarzı motor kullanmalarına rağmen, büyük motorsikletin sayısı da az değil. Gayet şık hanımlar ve beyler, şık kıyafetleri ve takım elbiseleri üzerine kasklarını geçirip motorsiklete biniyor. Tabi ki söylemeden edemeyeceğim, cadde ve sokakları bizimki gibi değil. Değil ki çamur, toz bile yok.
Scuter, race ve chopper tarzı motorsikletler için cennet. Enduro için şehir dışına çıkıp çamur ve bozuk zemin aramanız gerekir. Biz araba kiraladık ve 10 gün boyunca 2.000km den fazla yol yaptık. Pek çok kez yağmura yakalandık. Arabayı teslim ederken aldığımız gibi tertemizdi.
Çok kısa olarak maçlar ve ortamdan da bahsetmek isterim. Her yer kırmızı beyazdı. Avrupanın her yerinden ve Türkiyeden Türkler akın akın maçlara geldi. Televizyonlarda duymuşsunuzdur, stadlar "burası Türkiye, burdan çıkış yok" diye inliyordu. Maç öncesi ve sonrasında cadde ve sokaklar, arabalar, her yer Türk Bayrağı ve Türklerle kırmızı renkteydi. Heyecan ve gurur aynı anda yaşanıyordu.
İşlerimden dolayı Hırvat maçına gidemediğim için çok üzülüyorum.
Milli takımımıza başarılar dilerim. Top yuvarlak denir ya, Final oynamak dileğiyle.
Saygılarımla
Mehmet _________________ BEMEWE EF650CİES |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
wolfmann08 Tecrübeli Üye

|
Tarih: Çrş Hzr 18, 2008 12:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Paylaşımından ötürü teşekkürler mehmet statlardan foto yayınlasıydın keşke  _________________ XL 650 TA 2001
0 RH (+)
Ufuk ÇELİK
www.artvinmotosikletkulubu.com |
|
Başa dön |
|
 |
stone Tecrübeli Üye

|
Tarih: Çrş Hzr 18, 2008 2:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
wofmann08,
Stadlarda maçların heyecanı ve atmosferinden dolayı foto çekmek aklıma bile gelmedi. Fotoları şehir gezilerinde çekebildim. Buna rağmen Her 3 maçta da istiklal marşı söylendiği anlar başta olmak üzere pekçok video çektim. Maalesef videoları buraya koyamıyorum. _________________ BEMEWE EF650CİES |
|
Başa dön |
|
 |
wolfmann08 Tecrübeli Üye

|
Tarih: Prş Hzr 19, 2008 7:15 am Mesaj konusu: |
|
|
Canın saolsun vıdeolarıda Artvine geldığınde getirirsin burada seyrederiz  _________________ XL 650 TA 2001
0 RH (+)
Ufuk ÇELİK
www.artvinmotosikletkulubu.com |
|
Başa dön |
|
 |
stone Tecrübeli Üye

|
Tarih: Prş Hzr 19, 2008 8:52 am Mesaj konusu: |
|
|
wofmann08,
seni Allah konuşturdu desem!!
Gerçekten Artvin'e gelmeyi çok istiyorum. Ben Bursa doğumluyum. Babam ve dedem de Bursa doğumlu. Lakin kökümüzün, Artvin, Yusufeli, Barka köyü olduğunu biliyorum. Aynı zamanda buraların çok güzel yerler olduğunu da. Kök olarak, Gürcüyüz. Eskiler, Bursa'ya göç etmişler.
Oraları çok merak ediyor ve yıllardır gitmeyi istiyorum. Barka köyü şenlikleri yapılıyormuş. En kısa sürede gelmeyi ve görmeyi istiyorum. Kısmetse görüşürüz.
Saygılar _________________ BEMEWE EF650CİES |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|