Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
alk22 Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Oca 29, 2007 9:16 pm Mesaj konusu: Edirne den Kırklareline... |
|
|
29 Ocak 2007 Pazar öğle saatlerinde dolaşmak için Akıncılardan kimse hevesli olmayınca,ben de ;Arkadaşlarımın “Poyraz fırtınasına ve soğuga dikkat et”uyarıları ile yola yalnız çıktım,daha Edirne yi yeni çıkıyordum ki,sert ve çok soğuk Poyraz fırtınası beni ve Motorumu yelken gibi sallamaya başladı hele virajlarda yatmışken aniden hızlanan rüzgar bazen şerit dışına kadar savursa da yolculuk.
Kırklareli kırları,bakmayın güneşin parladığına hava sıcaklığı 2 bilemedin 3 santigrat derece.
65 km sonra,Kırklareli girişindeyim,şehre girerken yolcuları karşılayan Kırklareli namazgah anıtı üzerinde 1912 Balkan savaşındaki kuşatmada ,Bulgar topçusunun şehri yoğun top atışınta tutarken bu anıtta bıraktığı iz hala kubbesinde durmakta.
Kırklareli hükümet meydanından şehir görüntüleri;
Dostlar bildiğim kadarı ile Kırklarelin de bulunan tahnit edilmiş hayvanlar müzesi Türkiye deki en geniş kuş tahnitleri koleksiyonunu sergiliyor.bir kaç foto.
Şimdi rotam Kırklar tepesindeki Motorsiklet grubumuzun adını aldığı gerçek Akıncı mezarları,
Akıncı Beyleri ve Akıncılar;
Ve tarih sahnesinden çok azının mezarları kalmış son gerçek akıncılardan ikisinin mezarı;
Şimdi yeter bu kadar mezar fotoları dediğinizi duyar gibi oluyorum,Tamam istikamet Kırklareli Motor Kullanıcıları Derneği ve Başkanımız Şenol ağabeymiz;
Derneğimizin bahçesi yazları çok güzel oluyor,yolu düşen herkesi bekleriz.yazdan kalma bir iki fotosu;
Başkanımın çayını içtikten sonra heybemde “selamlar” ile dönüş yolunu küçük köyler üzerinden yaptım.Perşembe akşamından beri yağan yağmur sebebi ile her taraf çamur olduğundan bu gezide arazi yapmadım.
Yalnız fotolara bakıp Kırklareli yi hep böyle kırlık sanmayınız,bu gördükleriniz güney kesimleri,bir de Kırklarelinin Kuzeyi vardır ki,Ormanlar içinde Kofçaz,Dereköy,Üsküp,Dupnisa mağarası ve daha nereler nereler.Oraları da bir başka gezilerimde sunacağım.
Selamlar & Saygılar… _________________ ALKAN
SuZuKi V STRoM... |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
dayco Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal Oca 30, 2007 12:24 am Mesaj konusu: |
|
|
oraları gezmiş gibi oldum cok sağol kardeş  |
|
Başa dön |
|
 |
kapadokya Tecrübeli Üye

Kayıt: Dec 15, 2006 Mesajlar: 441 Nerden: Parthenia(Antik çağ Bartın)
|
Tarih: Sal Oca 30, 2007 12:26 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili alk22 dostum..
Sanırım motosiklet tutkusunun en güzel yanlarından bir tanesi de bu olsa gerek.
Belki bir çoğumuz birbirlerimizi yüz yüze tanımıyor fakat,içgüdüsel motorcu dürtülerimizle yaptığımız böylesine güzel gezi/keşif anılarımızı paylaşmayı ne kadar da güzel başarıyoruz öyle değil mi?
Şık bir sunu ile tarafımıza aktardığın gezi fotoların için çok teşekkürler..
Devamını bekleriz..Sağlıcakla kal.. _________________ Tarihin imbiğinden süzülen kent,AMASRA
 |
|
Başa dön |
|
 |
___cnr Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal Oca 30, 2007 12:26 am Mesaj konusu: |
|
|
her anlamda guzel bır gezı olmus.Bu bolgenın tarıhı ve dogal guzellıklerıne hayranım |
|
Başa dön |
|
 |
sadbuttrue Katılımcı Üye

|
Tarih: Sal Oca 30, 2007 8:57 am Mesaj konusu: |
|
|
evet guzel gezı top gelen tarıhı degerımızde epey saglammıs usten aldıgı darbeye lagmen yıkılmamıs cok guzel ellerıne saglık |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|