Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
SERDARAYDIN Katılımcı Üye

|
Tarih: Pts Oca 15, 2007 8:43 am Mesaj konusu: ANTALYA' nın HANLARI II |
|
|
24 Aralık taki kısa solo gezimde Antalya nın yakın çevresindeki hanlarından Evdir Han ve Susuz Han'a doğru uzanmış ve hazırlıksız yola çıkmam sonucunda Kırkgöz Han a geldiğimde fotoğraf makimamın şarjı bitmişti..
ANTALYA' nın HANLARI (24 Aralık '06)
http://www.endurocu.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3989
Bu hafta sonu Antalya da cumartesi günü çok yağmurlu geçince bu pazar için bir program yapmadım ve Pazar günü çok güzel bir havaya uyanınca gene birkaç saatimi motor üzerinde geçirmek istedim. Acele bir iki telefon la Deniz de bana katıldı ve saat 13.30 da yola çıktık..
İlk durağımız Kırkgöz Han Yakınındaki Sulak alan..
Burada fotoğraflar çekerken bu tarih ve doğa cennetinde yaydığı dumanlar ve çirkin görüntüsüyle bir yapı göze çarpıyor.. "Dirmil Kireç Fabrikası" Oooff. Of..
Veee uzaktan görülen ama tabelası olmadığı için zor ulaşılan Kırkgöz Han...
http://www.turkishhan.org/kirkgoz.htm
Aslında Tabelası var da.. Şöyle bişey... Hayal Meyal üzerinde kırkgöz han yazısı okunuyor..
Hanın iç Avlusunda piknik yapıp yakan top oynayan vatandaşlardan boş bulduğumuz yerleri fotoğraflıyoruz.
iç avluda taç kapının aksındaki kapı..
Kapıdan içeriye giriyoruz..
İçeride bizi bu sivri kemerli mekan karşılıyor..
Tekrar avludayız.. Saklambaç oynayan çocuklar..
iç avludan ana kapıdan dışarıya bakış.
Bu Polo nun sahibi aracını Taç kapının önüne çekmişti.. Rica ettik Fotoğraf çekmemiz için aracı çekti ve dış fotoğraf bitince hemen polo yu tekrar kapıya aldı..
Taç Kapı...
Taç kapının fotoğrafı çekildiği gibi polo gene yerine alındı...
Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olan Deniz her gezide yaptığı gibi çevredeki buğdayları kontrol ediyor..
Deniz Konya iş gezimizde de buğdayların hasata gelip gelmediğini kontrol ediyor..
Ve Antalya ya Dönüş Yolu..
Serdar Aydın
Antalya
www.serdaraydin.com

En son SERDARAYDIN tarafından Sal Oca 23, 2007 10:55 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
tenereahmet Kıdemli Üye

|
Tarih: Pts Oca 15, 2007 9:55 am Mesaj konusu: |
|
|
Serdar Aydın gezi ve yazılarınızı okumak ayrı bir
zevk,buna görsel sanat ve enduroculuk ruhunu
zu eklersek tam bir şölen.Klavyenize sağlık.sev
gi ve saygılarımla,teşekkür ederim.  _________________ ÇÖL TİLKİSİ |
|
Başa dön |
|
 |
silves07 Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Oca 15, 2007 10:02 am Mesaj konusu: |
|
|
Ne güzel hanları hamamları bizlere tanıtıhınız için çok teşekkürler buarada kırkgöz hanı daha önce hiç duymamıştım tam olarak nerede acaba. |
|
Başa dön |
|
 |
SERDARAYDIN Katılımcı Üye

|
Tarih: Pts Oca 15, 2007 10:24 am Mesaj konusu: |
|
|
silves07 demiş ki: |
Ne güzel hanları hamamları bizlere tanıtıhınız için çok teşekkürler buarada kırkgöz hanı daha önce hiç duymamıştım tam olarak nerede acaba. |
Antalya - Burdur karayolu üzerinde yaklaşık 24. km de organize sanaayi bölgesini geçince sola sapıyorsunuz.. Bu köşede tabelası var.. ama içeriye girince yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi tabelası okunmuyor.. Ondan sonrası şansa kalmış..
Selamlar....
Serdar |
|
Başa dön |
|
 |
gfcc Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Oca 15, 2007 10:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
abi iyi bir gezi olmus...valla antalyadayım ama bu guzel yerleri kesfedememişiz...cok fazla arazi gezisi yapmazsanız gunu birlik olursa birlikte bir geziye cıkalım derim tabii sizcede uygun olursa.....  |
|
Başa dön |
|
 |
|
|