|  Giriş  |  Hemen Üye Ol

www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - HAYDİ ENDUROCU.COM AİLESİ HERKES MOTORUNUN FOTOSUNU KOYSUN..

Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

HAYDİ ENDUROCU.COM AİLESİ HERKES MOTORUNUN FOTOSUNU KOYSUN..
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 113, 114, 115  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Üye Fotoğrafları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
motofire
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: Çrş May 30, 2012 6:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

feyzhan,yaklaşık 6 sayfalık yazı yazdım az evel buraya ve göndere basıtıgımda hepsi uçtu gitti.Çıldırımi Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler

Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
motofire
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: Çrş May 30, 2012 6:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tekrar yazıcam ama inanın o ayrıntılı yazıdan sonra çok yavan kalıcak Sad
Geçmişimden başlıyorum ben otomobil,motosiklet fotografları ve otomobil testleri ve röportajları yapıyorum.Kısaca mesleğim bu.
Neden böyle bir çirkin motor aldım?Nedn harleyi bmwyi sattım?
Çünkü ben kalite,ekonomi,güvenik ve ucuzluk arıyordum.Bu temel kriterlerimdi,
ikincil kriterlerim ise konfor,bakım aralıkları ve rahatlıgı,yerden yükseklik,manera kabiliyeti ve aksesuar taşıyabilme.
Bunlrı bmw sağlıyormu evet sağlıyor ama rialibity yani uzun yola çıkttımı motorun elektirik ve genel şasesine olan güvenim yok çünkü çok sorunlar yaşadım 1200 gs ile bu yüzden tekrar yeni bir gs almaktan vaz geçtim ve nereeyse 3 tane nc700x alacak kadarda parayı kaptırmak istemedim.Harley ise zaten arazi kullanımına uygun olmadıgı için ve genel tasarımsal sorunlarından direk elemiştim.
Gelelim neden nc700x?
Nc700x i ilk gördüğümde internette,ne kadar çirkin bir motor dediğimi hatırlıyorum.Gerçektende bmw gsden bile çirkin.Ve bir kenera attım bu motoru bekle gör dedim kendi kendime.
Ve ayrıntılar ortaya çıktı motor mister hondanın prestif makinası oldugu,hatta o kadar önem veriyorlarki direk japonyadaki fabrikada üretilmesine karar verilmiş keza italya ve ispanya fabrikaları es geçilmiş her ne kadar hondanın temel pazarı kuzey amerika ve avrupa olmasına ramen.Bu,nc700 ün neden önemli ve kaliteli oldugunun bir göstergesi.Bu devrimsel bir motor bundan 10 yıl sonra şöyle diyeceğiz nasıl honda c90,vespa px,bmw gs ve tirumph bonevvili motosiklet camiasının milatlarıysa,nc700 de bir millattır.Nedenmi?
Öncelikle motorun temel hedef kitlesi sen ben yada rossi değil tamamen hedef kitle işine arabasıyla gidip gelen otomobil şöförleri ve scootercılar.İşte bu hedef kitle yüzünden motor düşük devir yüksek verimlilik ve kolay manevra özellklerini üstünde barındırıyor.
Düşük devir neden önemli?Dşük devir aşınmayı minimize eder ve motorun ömrünü katlar şu anda nc700x için bir bmw den ve harleyden daha uzun ömürlü bir motora sahip oldugunu rahatça söylüyebilirim.Çünkü motor direk olarak honda jazzın motoru yani tasarımı ödüllü ve kenini kanatlamış yüksek teknoloji materyaller kullanılmış ve aynı zamanda tasarım gereği haraketli parçası minimize edilmiş bir tasarım.Düşünsenize ekstra bir pompası yok tamamen fklywheel bu olayı görüyor.
dur feyzhan gitmeden mesajı atimde sonra tekrar çıldırmim
Başa dön
motofire
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: Çrş May 30, 2012 6:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

devam edelim dedimya motorbakım aralıgı 12000 diye tipik otomobil aralıgı ayrıca bakım sadece su ve yag değişimden ibaret.Sübap ayarları o kadar basitki harıcak 1 saatiniz varsa hemen grajda yapabilirsiniz.Ve büyük ihtimalle 50000 de bir bozulur o ayarlar.
Gelelim motorla ilk sürüşe,
pek çok araca bindim maybach dan ferrariye porsheden tata ya kadar.İlk baktıgım şey bir araca bindiğimde plastiğin metalin ve en önemlisi hiçbir kullanıcının umrunda bile olmadıgı elektirik sisteminin genel mimarisine bakarım.
Nc700x in plastik kalitesi 1000 rr la aynı yani hondanın üst segment motorlarıyla bire bir aynı,parçaların bir birine geçişi birleşimi ve vidaların ve iğer baglantı elemanlarını yerleşimi ve tasarımı inanılmaz keskinlikte.bir bmwde bile iki parçanın bu kadar iyi şekildeyerleştirildiğine şahit olmadım.Belki ducatide görmüşümdür Smile
Elektirik sisteminin connectorleri gerçekten ferrari kalitesinde her biri su geçirmez ve çok rahat söküp takılabiliyor ayrıca kablo kalınlarına baktıgım kadrıyla elektirik sistemine istediğiniz tapleri yani girişler yapabilirsiniz bu büyük bir artı.
Başa dön
motofire
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: Çrş May 30, 2012 6:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anasını satim Smile) save edemeden yazmayı hiç sevmedim haha
neyse konuya gene dönelim.
Genel kalite en üst seviyede kısaca.

Gelelim sürüşe,
Bir motorda zevk veren 3 şey vardır
Rüzgar
ivmelenme
viraj
nc700x virajlara agırlık merkezi sayesinde kendi kendine giriyor istediğiniz kadar yatabilirsiniz merak etmeyin düşmesiniz gördüğüm en iyi yatan motorlardan bri heleki bu yükseklikde.
ivmelenme aşırı tork yüzünden harika ötesi chevrolet camaro gibi kalkıyor diyebilirim zaten 0 100 değerleri aynı camaro gibi.
peki motor çalıştı nasıl?
Hondaları bilen bilir vites geçişleri kamyon yada harley gibidir tak tuk geçer.Ama bu motor da vitesler sanki dilleri alınmış gibi tek bir ses yok 1. vites haricinde ve inanılmaz akıcı geçiyor.Hondanın bu motora ne denli öenm verdiğini söylemiştim dimi Smile
elektirik sistemi enejeksiyon sistemi
Elektirik sistemi 2 sis farı,elcik ısıtma,12v çakmaklık ve gpsi kısca herşeyi kaldırıyor çünkü bu özellikler aksesuar olarak honda tarafından sunuluyor.Elektirik sisteminin gücü ve kalitesi ortada.
Enjeksiyon sistemi sınıfının en iyisi düşük devirde düük vitesde yüksek devirde yüksek vitesde çok akıcı ve kesintisi tepkime veriyor.bu sayede düşük hızda manevralarda bir araba gibi tepkiler veriyor herşey düzgün.inanılmaz bir mapping çalışması.

peki toruing enduro?
bu motor bir hard enduro değil zaten bu jantlarla imkansız,ama bu motor bir gs yada transakp dünyanın neresine gidebiliyorsa gider ve aynı yolu sadece 3.5 litre yakıt tüketerek gider.Tek bir şartla pirelli scorpio arazi lastikleri ile.
Yük taşıma kapasitisi dünya üzerindeki goldwing hariç bütün motorlardan daha iyi diyebilirim nedeni önde kocaman 21 litrelik bir bagaj var Smile
Başa dön
motofire
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: Çrş May 30, 2012 6:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Rahatmı?
Çok rahat her ne kadar en ucuz süspansiyonlara sahip olasada.bunun nedeni çelik şasesi olmasından,darbeyi en iyi çelik absorbe eder.
Peki ekonomi yakıt?
merakla beklenen soru ben bu motorla 3.2 litre görüyorum tek kullanımda ve çantalı 2 kişi yükle 3.6 3.7 arasında.
Eksileri yokmu kardeşim ya?
Evet herşeyin bir eksisi var bu motorunda var.
Camı çok kötü tasarlanmış ön konsolda çok bilgi yok sadece tripmetre.
süspansiyonlar iyi değil
radyatör korumasız demir şart,şase açıkta düşürürseniz motoru pert edersiniz o yüzden koruma demiri ayda çanta şart.
ve aksesuarları çok pahalı.
benden bu kadar arkadaşlar aslıdna daha ayrıntılı yazmıştım ama azizliğe ugradım.

Bu motoru gözünüz kapalı alın hatta plaka çıkarmayın koyun kenara gelecek sene 23 500den aşa alamıcaksınız çünkü.
Başa dön
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:

Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Üye Fotoğrafları Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 113, 114, 115  Sonraki
101. sayfa (Toplam 115 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bilgi & Servisler

Foto Galeri

Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar