Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
Tarih: Çrş Tem 13, 2011 12:38 pm Mesaj konusu:
esved ben bu guzergahı-fethiye istanbul gidis donus- gecen bahar aylarinda yapmistim..ilk tavsiyem şirinceyi pas gecemeyi secersen izmir kusadasi arasini batidan seferihisar özdere üstünden yaparsan cok keyifli bir yoldan gitmis olursun ,denizine nazir bol virajli guzel manzarali ve efesin 10km yakinina cikan bir yol. söke milas yolundaki bafa gölünün kuzey dogusuna dogru ana yoldan sapip antik kent herakliayada bir kahve molasi cok guzel olur.. bodrumdan datcaya gecisinda diger arkadaslarinin dedigi gibi gökovaya mutlaka ugra.hatta milastan örene inip deniz kenarinadan gökovaya gecerken akbuk koyunda 3.gun konaklamasini yapabilirsin. sivrisineklere dikkat ama..bu arada ören gökova arasi guzergahin en keyifi bölümüydü benim icin..fethiye ye geldiginde bir kavhe molasinida bende verirsen mutlu olurum..
bunlarda benim rotalar..
Gidiş:
http://www.everytrail.com/fullscreen.php?trip_id=1033145&code=80a0fbb7aa7b2a094b78325dc3d3deb1
Dönüş:
http://www.everytrail.com/fullscreen.php?trip_id=1033178&code=95f63c328099cef1d0681e8e2a7d0e86
KORBALA, tevsiyen için teşekkürler ben de aynı yolu kullanıyor olacağım.
rzturgen, Efes - Selçuk'ta bir gün konaklama planlamaktayım, dolayısı ile şirince'yi her ihtimalde ziyaret edeceğim ama senin tarif ettiğin yoldan dönüşümü yapabilirim.
Gökova listemde Akbük koyu tavsiyen için teşekkürler. İrtibat numaranı özelden atabilirsen, Fethiye'ye geldiğimde uğramaktan mutluluk duyarım.
Bu arada 21-24 Temmuz tarihleri arasında Dikili, Sotes'te gerçekleşecek Soma Motorsiklet festivalinede uğrayacağım. (Yorgun bitkin bir 2003 Dakar'lı görürseniz bilin ki o benim)
Son olarak, yarın yola çıkmadan önce birçok yol hikayesini ve forumu inceleyerek yanıma alacağım malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz:
1- Motor için branda
2- Kilit sistemi
3- Çeşitli güçte sigortalar (Bence en önemli ekipmandan biri de budur, arıza olması durumunda motor çalışmayacaktır)
4- Elastik kancalı file askı (adını hatırlayamadım )
5- Zincir yağı ve zincir temizleme spreyi
5- Kulak Tıkacı
6- Güçlü bant (Duck tape)
7- Fener
8- Buji
9- Lastik yama seti
10- Yedek iç lastik
11- Manuel pompa (12v ile çalışanlar kolayca bozulabildiği için tercih etmedim)
12- WD40 tarzı bir yağlayıcı
13- Yedek ampuller (Ön, arka, sinyal)
14- Alet çantası
15- Tüm güvenlik ekipmanları
16- Yedek anahtar (Artçı'da duaracak)
17- Gerekli ilaçlar
18- Biraz abartıp debriyaj telini de ekledim
19- Plastik kelepçeler
20- Lastik hava ölçüm cihazı
21- Akü sarj cihazı
Ayrıca motor için yağı ve her daim yanımda bulundurmayı planladığım levye setini yoldan temin etmeyi umuyorum...
Bazı arkadaşlarım, dünya turuna çıkabilecek kadar malzemem olduğunu söylüyorlar ama yinede "kabus görmektense uyanık kalmak iyiydir" derim...
Unutmadan, ingilizce ama motor ile yola çıkmak için size hazırlık listesi oluşturan bir sitenin linki aşağıdadır:
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız