Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
mıknatıs, marj rublesi ve ilk hareket dişlisinin yerindeki hali (takılmadan önce, ilk hareket dişlisi altında marş rublesi...)
marş motorundan ilk hareket dişlisine güç ileten küçük dişliler:
sağ dan ve soldan iki foto:
İşte mıknatıs ve diğer dişliler üzerinde:
Dişlilerin hepsini kombine halde takmak gerekiyor; yoksa teker teker takayım dendiğinde, yerlerine oturmuyorlar... Yataklara gres sürüp oturtmayı unutmayalım...
Sıra debriyaj tarafında:
Debriyaj kolunun geçirilmesi:
temizlendi yağlandı ve yerine takılmaya hazır
Yağ pompasının dişlilerinin yerine konuşuşu:
dişli altlarına pimini oturttuk, dişli üstlerine segmanları taktık:
tabi yine temizlendi ve yağlandı...
yağ pompalarını hiç açma gereği duymadım, dişlilerden tutup döndürüldüğünde; hiç kıtırtı yada sürtünme yok! Buda pompada aşınma olmadığını gösteriyor...
debriyaj tasının iki parçasının da temizliği ve yağlanması yapıldı...
işte debriyaj balataları ve sacları benzinle temizledik fırçaladık ve daha sonra balata spreyi ile benzini temizleyip, kuruttuk ve yağlayıp yerlerine koyduk... (yerine koyulması daha önce F650 debriyajının açılması konulu topicte anlatıldı)
daha sonra tasın kapağını kapadık, yayları ve vidaları taktık, sıkarken 6 vidanın birinin kafası koptu, kırılan parça zar zor çıkardık çok şükür...
diğer vidalara da bakma gereği hissettim, baktım ki onların kafaları da resmen incelmiş, pulların denk geldiği yerlerde... pullar titreşimden ince ince yemiş vidaların kafalarına denk gelen yerlerini...
Diğer vidaları da çıkardım hepsini yenilemek istiyorum...
ama P.tesiye kaldı bu işlem... _________________ ...der __face__
Kafası kopan vida ve kopmak üzere olan diğerlerinin, kafalarına yakın yerlerindeki incelme fotoda.. Dikkatli bakın...
_________________ ...der __face__
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız