Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
Veeee... İştee....
Sonunda istenen yarma işlemi gerçekleşti...
Önce Volant altındaki iki sarı alyan vidayı, sonra yağ filtresi içindeki iki siyah alyanı söktük, daha sonra ana gövde ve yağ filtresi haznesinin hemen arasında gömülü bir alyan daha var onuda söktük... Daha sonra karter etrafındaki alyanların hepsini söktük...
sonra bir tokmak yardımıyla alyan vidaların olduğu yerlerden ince ince tokmakladık ve zaten aralanmaya başladı, daha sonra acık çekerken tık tıklamaya devam ettik ve işte karpuz gibi ayrıldı...
Volan altındaki sarı alyanlar:
Yağ filtresinin altındaki siyah alyanlar:
Ve arada kalan gömülü alyan:
İşte açılmış halinden birkaç foto:
İşte şanzuman:
Vites topuzu:
Vites kolunun bağlı olduğu milin üzerindeki yayları çıkartmadık... vites aylarının geçtiği saplamayı çıkarıp yerine dikkatlice tornavida koyup yayların ittiği kolları ona dayadık:
Şanzuman dişlilerinden bir kaç foto:
Vites ayları, yada hilalleri:
Toplu halede bir foto çekeyim dedim; toplanın bakiiimmmm...
Ve Karter içinde geri kalanlar:
Ben bu işleri yapıp bitirmemden hemen sonra çok sevdiğim Abim Coşkun geldi...
Sanki bilircesine; dur kutlayalım bunu Bilederim dedi ve uzattı:
Ve sökme işlemimiz burada son buluyor...
Şanzumanı komple paketledim ve gereğinin yapılması için
Adana'daki Dostum İlhan'a gönderdim hemen...
İlhan bütün bu tamirat işleminin sonunda da seneden bahsedeceğim fakat şimdi içimden gelen bir kaç kelimeyi yazmak istedim:
İlhan Dostum: Dünya üzerinde senin gibi yardım sever, çıkarsızca sorumluluk kabul eden ve cidden yardımcı olmak uğruna elinden geleni yapan insanların varlığını temsil edenlerin içinde olmandan dolayı seni kutlarım ve yardımların için Allah senden bin kere razı olsun demek istiyorum...
feyizhan elinize saglık..
anlasılan o zor sökülen parça oraya yapıstırılmıs olabilir, bence bunu ögrenip aynı yapıstırıcıdan kullanmak lazım toplarken.
bu fotolarla makinenin 80 000 km yol yaptıgına inanmak zor, bütün parçalar ışıl ışıl. bi aşınma da göze batsın değil mi ama
hasalı parça hangisiymiş, yani neden motoru söktüğünü göremedik
coskun abi de bi kere iş bitmeden gelsn lütfen
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız