Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
mac69 Tecrübeli Üye

|
Tarih: Prş Eyl 24, 2009 2:30 pm Mesaj konusu: ÜÇSİLAHŞÖRLER İFTİHARLA SUNAR - HAYAT DOĞUDAN BAŞLAR |
|
|
HAYAT DOĞUDA BAŞLAR!
Ne zamandan beri Doğu Anadolu’yu görmek içimde ukte olarak kalmıştı. Lakin bir türlü fırsat bulamamıştım. Birde “üç silahşörler “olarak gezmenin tadını çok özlemiştim. İzmir’e taşındIğımdan beri her sene planlar yaptık ama kısmet olmamıştı. Ama bu sene tüm zorluklara karşın benim, Şinasi’nin ve Halit’in fedakarlıkları bu nefis gezinin oluşmasında ki ana nedendir. Lafı fazla uzatmadan GAYRI GEZİ BAŞLAYAAA!!!
AZ BEKLE FOTOĞRAFLAR DOLSUN İKİDEBİR RESİMLER YUKARI ZIPLAMASIN (~1 DK)
22 Temmuz’da İzmir’den tek başıma yola çıktım. Hedef Niğde. Bir mac69 klasiği ilk gün mekanik problemler + yandaş problemler. Hayatım da ilk kez radara girdim. Afyon civarında da yağ filtresinin kaçırdığını anladım. Konya’ya kadar 1 lt yağ koydum. Konya’da Honda Servisine gittim filtreyi değiştirdiler. Honda servisi sahibi Mehmet beye her türlü yardımı tatlı sohbeti ve ikramı için teşekkürü bir borç bilirim.
Uşak-Konya-Niğde arası yoldan enstantaneler.
Arkadaşımın yanında bir gün Niğde de kaldıktan sonra öğleden sonra Kapadokya ya doğru yola çıktım. Avanos öğretmen evine yerleştim . Ertesi sabah kargalar halvet olmadan saat 5.30 da yola çıktım. Amaaan hem serin hem kalabalık yok. Süperdi valla. Balonlar da o saatte kalkıyormuş zaten. Harika bir manzara
Abi Kapadokya ayrı bir Gezegen gibi. Hele ki tek başına geziyorsan. Mistik masal dünyası gibi bir şey.
Kayadan bir camii; çok sade ve içten bir atmosferi vardı.
Şu aşağıdaki ev 100.000$ komik dimi
Değil çünkü 100.000 de içine harcayıp geceliği 200€ ya kiraya veriyorlar. Nasıl ama!
Bunlarda butik oteller. Bazılarının damları toprak ve resmen ağaç dikmişler. İçi buz gibi oluyorMUŞ. Bizde o kadar para olmadığından MUŞ la yetiyoruz.
Bu yarı çöl gibi yerlerde peri bacalarının arasındaki “Babilin asma bahçeleri” hissi uyandıran bostanlar meyve bahçeleri köylünün çalışkanlığını gösterdiği gibi çaresizliğini de bir işareti bence. Yoksa o boz arazide ne diye debelensinler . öyle degil mi?
Gezerken bir yere geldik rampa baya dik lastikler yol lastiği. Yürüyerek dolaşmaya başladım sonra motoru uzaktan boynu eğik, garip, yetim vaziyette görünce rampayı deneme karar verdim. Ya yeri öpecem ya motoru öpecem.
Aşşağıda ki resim “Gariban motor” resmi
Dik rampa
Yol lastiği ( ki gökçeada dan dönerken kalın mucura kaptırmıştım)
“ zafer ; zafer benim diyebilenindir” der ünlü endurocu NAPOLYON
YERİ ÖPTÜRMEYEN MOTORA KOCAMAN BİR ÖPÜCÜK
Yalnız bir gerçek var Kapadokyanın toprağı zamk gibi. Normalde bu yokuşu bu lastikle mümkün değil çıkamazsın. Ve inanın bana burası bir enduro cenneti. Sezon sonu gelip en az 2 gün köpek gibi gezmek lazım.
Hımm! demek toprak tutuyor. Daha eksantrik yerlere mesela vadilere girebiliriz ozaman DİMİ
Bakın burada nasıl da bir güzellik varmış
Vadideki bir kiliseden motifler
Yoruldum aa! Bakınız endurocuları düşünen köylü vatandaş peribacasına koltuk koymuş oooh!! Deymeyin keyfime
Bu olaydan cesaret aldık ya! GöZümüz kalktı gezerken .Bir arayol bulup eski ürgüpten yeni ürgüpe patika yol keşvettim.
Ak sakallı bir dede beyaz kartalı takip et dedi.
Bu arada yeni Ürgüp harika bir yer. Şu taş evlerde bende oturmak istiyorum. (birde Bozcada dakiler çok güzeldi.)
Ee yeter bu kadar Avanosa gidip eşyaları toplayıp Ürgüp öğretmen evine geçmem lazım. Şinasi ve Halit le buluşacam diye çok heyecanlıyım.
Avanosta ikindi de yemek için dolanırken turizm enformasyon bürosunun tam karşısındaki HANIMELİ EV YEMELERİ restorantına girdim. Tertemiz pırıl pırıl bir yer. Sahibi olan hanımefendi de çok samimi nefis insanlar Avanos mantısını tavsiye ettiler sanki evde yemiş gibi içinde sevgi samimiyet olan mantıyı afiyetle mideye indirdim. O yöreye giden herkeze tavsiye olunur.
Ürgüp öğretmen evi de hem müdürü hem çalışanları hemde manzarası ile mütişti. Ranzalı bir odada kaldık ama biz zaten kalacak yer konusunda temizlik ve samimiyet harici bir beklenti içinde olmamışızdır.
Müdür ve veranda
Çocuklarla öpüştük koklaştık . Onlar yerleşirken ben şu ürgüpün arasokaklarını dolaşıyım dedim
Hayda breee!!!
Tekrar dönüp Halit ve Şinasi ile buluşup gün batımını seyretmekiçin Göreme de vadiye gittik. Süperdi. Hatta bence Nemruttan daha güzeldi.
Pardon yanlış manzara
Dayanamadım yine herkezin izlediği yer değil daha yükseklerden izlemek benim kaderim
Yukarda minnacık görünen şey benim canlarım.
Aşağıda da milletin syrettiği yer
Benim canım motorum yine aşağıda
akşam ürgüpte testti kebabı ziyafeti tüm yorgunlukları unutturdu.
ACABA YOLA DEVAM EDEBİLECEKLERMİYDİ. BU SEFER KAVGA EDECEKLERMİYDİ. END 650 AHMET HOCANIN GAZABI ÜZERLERİNE ÇÖKECEKMİYİDİ HEPSİ İLERİKİ TEFRİKALARDA!!!!  _________________ Arda Ceylan
GAS GAS EC 125 Honda Transalp XL650 V |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
vetmemo Demirbaş Üye

Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1299 Nerden: İstanbul-Anadolu
|
Tarih: Prş Eyl 24, 2009 3:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gene döktürmüşsünüz,fotoğrafların devamı da inşallah sendedir.
Şinasi abi tembellik yapıyormuş duyduğuma göre.
Vallahi çok güzel,Ardacığım.Ellerine sağlık.
Bekliyoruz,devamını................. _________________ TENERE 660
 |
|
Başa dön |
|
 |
koseogluu Katılımcı Üye

|
Tarih: Prş Eyl 24, 2009 6:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Harika çok beğendim. Emeğinze sağlık. _________________ koseoglu... A rh(-) |
|
Başa dön |
|
 |
pelletizer Demirbaş Üye

|
Tarih: Prş Eyl 24, 2009 8:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Güzel bir gezi güzel bir rapor ,devamını bekliyoruz,teşekkürler. _________________
  |
|
Başa dön |
|
 |
hoca Demirbaş Üye

|
Tarih: Cum Eyl 25, 2009 6:42 am Mesaj konusu: |
|
|
ARDA Hocam yıne tek tabanca gazlamışsın keşif gezılerıne.  |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|