Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - BMW F650GS Çözemediğim Sorunlar.

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

BMW F650GS Çözemediğim Sorunlar.
Sayfa Önceki  1, 2
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> BMW Grubu
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
PhaNtoM
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Jan 05, 2015
Mesajlar: 5

OFFLINE

MesajTarih: Çrş Oca 14, 2015 12:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pelletizer: Sağolun geldiğimde mutlaka tavsiyeniz üzerine uğrayacağım..

turkizmir : Çok sağolun Göksal bey hoşbulduk,

1. ABS ışığı kesinlikle 60 km'yi geçince yanıyor. Mesela ABS'yi tuş olarak kapatabiliyorum. İlk çalışmada veya 60 km hıza kadar izmir'e kadar gelsem ışığı yakmayacak makina ☺.. Sensörlerden ziyade öndeki dengesizlik etken olabilir mi acaba diyorum. Eğer bir eğrilik söz konusu ise sensöre artan azalan veriler geliyorsa ve 60 km den sonra acaba sensör tablasına çok yakın geçip veri bozukluğu nedeniyle beyin devreden çıkarıyor mu? Zira buradaki ustada sensörlerde bir problem olmadığını söyledi"usta dediğim kişi denizli'deki bütün yunus f650gs lere bakıyor". Ama tabi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyeceğim.. 20 euro birşey değil eğer satıcı hala aktif ise ebay da kontak kurabilirim de.

2. Gidondaki başka bir olay daha var bunu söylemeyi unutmuşum orta ayaklıktayken arkadan bastırınca gidon sola gidiyor tam sağda sola gitmiyor fakat tam sağdan 10 derece sola gelmeden hooop sola atıveriyor bu normal midir? Gidon rulmanı buna sebep olabilir mi ? Birde bu rulmanı değiştirdik dediler gibi hatırlıyorum. Başka bir unsur olabilir mi ?

Frendeki pulu en kısa zamanda çıkartıp fren hidroliğine bakacağım.. Fren telinde de bir sıkıntı olabilir mi ? Problem olduğunu nasıl anlarım?

0 fren balataları almıştım EBC marka balata zamanını bekliyordum. Bu olaylar üstüne bahanesi olur değişir.

3. Elcik lastikleri de ne yazık ki eriyik onları da değiştireceğim değiştirirken ısıtmaları da elden geçirmeyi planlıyorum. Eğer dediğiniz gibi kopuk bir telse problem gerçekten ilaç gibi gelir bana Smile . Ama alt ısıtıcı yoksa yandık ☺. Birde elcik lastiği olarak neyi tavsiye edersiniz fabrika çıkışı gibi olan ariede mi alsam yoksa başka bir marka mı. Tabi bu alacağım elcik hem rahat hemde sıcağa karşı dirençli olmalı.. Bir arkadaş elcik lastiklerine tenis bantı bağlarsan hem ömrünü uzatırsın hem de kayma yapmaz demişti doğru mudur ?

4. Akü kesin değişecek sanırım akü şarj seviyesi düşüyormuş.. akü olarak hangisini tavsiye edersiniz ? Birde akü değiştikten sonra hemen akü voltajını kontrol ettireyim mi yoksa 3 gün bekliyeyim mi?

5. Evet debriyaj dediğiniz gibi langur lungur oynuyor. Sıktıktan sonra tekrar deniyeceğim. Her ihtimale karşı dediğiniz debriyaj testini de uygulayacağım. Genel olarak viteste güç düşüşü olmuyor. Fakat yüksek devirler de vites değiştirmiyorum bu doğru mudur. Kaç bin devirde vites değiştirilmeli? Birde bir kaç f650 gs kullanıcısı ile konuştuğumda makina ile 180 km hız yapıp öyle kullanmayasın dediler yağ çok ısınıp motoru elimize alıyormuşuz bu doğru mudur? Bir limiti var mıdır?

6. Başka bir soru daha gaz kolunun kavramasında da boşluk var.bu telden mi kaynaklanir yoksa koldan mı. Telin girdiği kısmında bir kırık var sanırım ayar yuvası kırık resmini çekip ekliyeyim olmadı..

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. Mutlaka İzmir'e geldiğimde yanınıza uğramam gerekecek gibi Göksal bey. Mr. Green
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Jun 23, 2008
Mesajlar: 1318

OFFLINE

MesajTarih: Çrş Oca 14, 2015 10:58 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Günaydın, İzmire gelirsen hiç bir yere uğramadan bana bir uğra Smile , motorun başında bir istişare yapalım. Hem tanışmış oluruz hemde kafamızdaki soruların kaynağını yerinde incelemiş ve çözümün nasıl oalcağını irdeleriz.
Gelelim problemlerin sözlü tespitine
1- ABS pulse okuyucu 34512345822 kodlu sezici halkası üzerindeki tepe ve çukurları 0 ve 1 olarak okur. Teker dönmeye başladığında bu tepecik ve çukurların motorun devrine göre dönmesi gereken hızda olup olmadığını bir takım karmaşık işlemci hesaplamalarından geçirerek ABS'nin frenaj anında devreye girip girmeyeceğine "if, then, else" döngüsü içinde karar verir.
şartlar ya vardır, yada yoktur.
60.km 'ye kadar şartlar tamamlandığını kabul varsayarsak, şartın bozulduğu anda zaten sistem hata verir ve yeniden start ettirilene kadar hatalı çalışır.
Bu durumda sezici halkasının çıkartılıp bir cam yüzeyde düz olup olmadığını araştırmak lazım. Ve ön tekere eklenen her türlü pul bu sezici ve pulse okuyucunun doğru çalışmasını mutlaka etkileyecektir.
2-Gidon ağırlık oranları bir merkez üzerinde sağa ve sola eşit şekilde dağıtılarak kullanımımıza sunulur. iki kol arasında Çok bariz ağırlık farkı olmadığı sürece düz gidişte arkadan itme gücü ve bir kaç fizik kuralı ile gidon dümdüz ve yolunda gider.
Gidonun sağa ve sola yönelmesine lastiğin havası, fren kaliperlerinin bakımsız olması, kovanlarda yada kavallardan birinin eğir olması, eksenin kaçık olması, gidon mesnetinin darbeli olması, gidon hattındaki estellasyonun sökülüp boşluklarıyla yeniden kurulmaması, ön teker rulmanlarından birinin arızalı olması, motorun üstündeki yük dengelerinin yanlış olması gibi gibi.
Gözle kontrolden sonra orta sehpada varsa steteskop yardımı ile ön takım tepeden tırnağa dinlemeli, rulmanların çıkardığı seslere kadar bütün veriler kaydedilmeli ve doğru müdahele ile çekme olayı giderilir.
Fren sistemleri telli olmadığından hidrolik seviyesinin kontrolü ve fren kolunu eğer dediğiniz gibi dibine kadar basıyorsanız fren hortumlarındaki havanın sistemden atılması lazım. bu işlemlerden sonra frenler kendine gelecektir. sıkıntı yok.
F650GS kataloğuna baktım az önce, teker merkezi sokma ekseninde iki adet mesafe pulu bulunuyor onlarda pul değil birer adet kovan. Onlar olmazsa amortisör kovanları içeri doğru bükülür ve paralelliği kaybolur sorun yaşarsınız.
3- BMWler doğuştan elcik ısıtmalı, ABS sistemliler. F650 Funduro yada strada grubunda bu özellikler bulunmamakta. R11xxGSlerde 1992 yılında doğduklarında elcik ısıtma standart, F650GS'lerde de durum aynı. bu paketler için ekstra ücret ödemeye yada estellasyonu yarıp sisteme yük bindirmeye gerek duymuyorsunuz. Muhtemel arıza tel atmasıdır elcik koruyucusu dediğiniz gibi yıprandıysa elin mukavemeti telin üzerinde bir baskı oluşturmuş ve teli koparmış olabilir.
Elcik plastikleri üniversal mühim olan gidon çapına uygunu bulabilmek. Tenis raketi bantı etkili bir uygulama, bazı arkadaşlarda kumaş elektrik bantı kullanıyorlar, yıpranınca sökip yenilemesi ve çok güçlü bir yapışkanı olduğundan çabuk gevşemesi söz konusu değil. Yurt dışında da neopren uygulayanları gördüm.
4- akü kaçırıyorsa artık kabul etmek gerekirki akünün içinde işler doğru gitmiyor ve beni bırak yenisini al yoksa sana marş filibit takımını aldırtırım diyor. UNutmayın herkes dikkat etsin.
Bir aküyü en güçlü sadece 2 yıl kullanabilirsiniz. Akü bizle beraber yaşayacak bir aksesuar değil, herkes pahalılığından yakınıp uydurma kaydırma bir akü ayarlar temiz çıkma adı altında birşeyler bulur getirir takar. kaç para? 100?, 150? hadi olsun 250...abarttım dimi...
Ama zayıf akü, uygun olmayan akü, bayat akü, yatık akü motorunuzun bir gün dağ başlarında bir gezinizde kontağı kapatıp çayınızı yudumlarken dinlendişkten sonra marşa tekrar bastığınızda çalışmadığında yada baygın baygın çalışırken onlarca defa marş filibitine yüklendiğinizde maliyeti (hemen bakıyorum )
01 Marş motoru, gümüş 1 12412343511 446.68 Dolar
yada
Filibit takımı 1.318 dolar...
Çıkması adı üstünde çıkmış artık üç ay işinize yarar, 600 liranızı çöpe atarsınız. Tamirini yapıyorlar kanmayın "garanti vermiyorlar" 18bin voltu yiyen marş motorunun ürettiği bir güçle bendiks dişlisi öyle bir yakalıyorki avara dişli aynasını sonradan uydurularak yerine takılan aavara aynası ne kadar dayanabilir? o yüzden garanti vermiyorlar zaten...
Siz iyisimi bir sürü alengirli işle uğraşacağınıza düzgün sıfır tertemiz bir akü alın ve içinizde korkuyla yaşamayın Wink
5- Vitesler tek silindirli makinalarda yüksek tork gücü münasebetiyle daima yüksek devirlerde oluyor. 5. vitesle giderken 2500 devirle tek silindirli bir makinada gitmek oldukça güç, en verimli ve en sessiz çalıştığı devir 3500-3600 gözlemlenmeli. Maksimum torkunu ürettiği 5200deviri geçmeden kullanmak size e48 beygir güç ve 57 nm tork üretecek ve güvenli keyifli bir yolculuk sunacaktır. Ama bu elbetteki daimi olmayacak, bir sistem dahilinde, yol sizden neyi istiyorsa elinizi gücünüzü ona göre ayarlamanız hatta ve hatta sele üzerinde ki oturuşunuz bile sistem ne istiyorsa öyle olmalıdır.
Motorunuzu yazın dahi ilk çalışmada el alışkanlığı edinin ve JİKLEsini çekip sadece boşta çalıştırın. Bunu alışkanlık haline getirirseniz (size inanın zaman kaybına mal olmaz) motorunuzun ilk çalıştırmada hareeket eden düzeneklerinin ömrüne ömür katarsınız.
İLK ÇALIŞTIRMA (YAZ/KIŞ motor sıcak dahi olsa)
motor Boşta,
Debriyaj çekik
Jikle ile
Marş motoruna tek bir vuruş ile.
Karşı çıkanlar olacaktır, saçmalık olarak kabul edenler olacaktır 254bin kilometre F650 kullanmış biri olarak servis yüzü görmemiş bir motoru bir kaç basit kullanım tekniği ile uzun yıllar ve bol kim ile sorunsuz kullandığımı açıkça ifade etmekte sakınca görmüyorum.
F650lerin tamamı sıvı soğutmadır.
Yağ seviyeniz az ise, sıvı soğutucunuz yetersiz ise, motorunuzun hava filtresi tıkalı temiz hava ile beslenmiyor ise, yağ filtreniz taşlaşmış görevini yapamayacak kadar eski ise bir şehir efsanesi olan "möotoru eline alırsın"a yakın bir yerlerdesiniz.
Ayrıca bu arkadaşlara sormak lazım o motoru eline almış olanı gördünüz mü?
180le gittiği için mi motor gümlemiş? yoksa yukarıda saydığım sebeplerden biri veya bir kaçı varolduğu için mi gümlemiş?
bu tür muammalı şeylere kulak asmayın.
180le giden hangi marka olursa olsun, doğru şartlar olmadığı sürece ölmeye mahkumdur...
Böbreği çalışmayan(yağ filtresi) birini koşturun sonuç ÖLÜM
Burnunuzu(hava filtresi) tıkayıp koşturun, sonuç Nefes darlığı ve ciğerlerin patlaması
kan verin(YAĞ) yokuş çıkın koşturun hızlı yürüyün sonuç BAYILMA
Bu tür asparagas haberlere, felaket tellalarına kulaklarınızı tıkayın, daima tıkayın hatta hayatınızdan çıkarın, dinleyin "he he" diyip geçin gidin...
1998 model R1100GS kullanıyorum 60bin kilometre yol yaptım. geçen yıl yurtdışına çıkarken motorun ruhsatını Ayvalık civarlarında evde unuttuğumu farkettim. yol arkadaşlarıma devam edin ben sizi yakalarım dedim ve 140km yolu sabahın çok erken saatleri olması sayesinde 180km/hr hızla gerisin geriye teptim, aynen çanakkaleye kadar tempomu belli radar noktaları dışında düşürmedim. bana fazladan bir depo benzine mal oldu. Ama üzerine bir yıl geçti, motor halen motorun üzerinde Smile)
yok böyle şeyler.
ha başka bir durum daha söz konusu , TRIGER ZİNCİRİ
biliyorsunuz ülkemizde aşağılık bir durum söz konusu, motosiklet kullanıcıları motorlarının kilometrelerini geri alıyorlar. 80bin-130bin kilometredekiler 1994-95-96-97-98 model motorlar ne hikmetse bir türlü 100bini geçemiyorlar. aslında geçiyorlarda ama pis bir işle. Hileyle (nasıl müslümanlıksa artık) aldatmayla.
Şimdi böyle bir işlemden geçmiş motoru alan saf temiz kalpli insanlara inanan bir motosiklet sevdalı bu pis olaya karışlıyor ve o hileli motoru alıyor. 180e çıkıyor ama motorun triger kayışı 130binlerde belki 150binlerde ama göstergede 54bin diyor. yani KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK gibi birşey. ve triger bu 180km/hr lık baskıya dayanamıyor ve kopuyor. Makinanın içinde olanlar akıllara zarar, esas sürücü ölmeden o motoru durdurursa şükür.
sürücünün aklına ne yazıldı xxxxx marka motorla 180km hızla gidiyodum patladı...
Durum bundan ibaret Smile
Şehir efsanelerinide insanlar yazar unutmayalım...
6- gaz teli geri saldığınızda hemen toplamıyorsa içi ya çok pistir rahat salamıyordur kendini, çözüm kolay şırınga yardımıyla içini WD40 veya muadili bir yağ kir pas çözücü ile güzelce temizlemek (ben sık sık yaparım, debriyaj teli kılıfınada uygularım, pamuk gibidir bu yüzden debriyajım) yada dediğiniz gibi tel atmıştır çekmede sıkıntı yaşatmıyordur ama salınca elciği kovan içindeki sarmala takılıyordur, değişecek demektir. yada gaz elciğini saran plastik korumanın sol tarafı bir yere dayanmıştır saldığınızda kauçuk elcik tutunuyordur o dayandığı yere yavaş yavaş salıyordur kendini. gözlemlemeniz lazım.
Şimdilik bu kadar Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kaganerol
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: May 24, 2015
Mesajlar: 5
Nerden: İzmir
OFFLINE

MesajTarih: Pzr May 24, 2015 12:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar, bu bilgilere illave olarak belki bilginiz vardır diye soruyorum.

2001 f650gs arasıra rölantide stop ediyor. Kontak kapatıp açınca devam ediyor sorunsuz şekilde. Kontağı kapatmazsam stop etmeye devam ediyor ama. Sorun ne olabilir fikri olan var mı?
_________________
BMW F650GS
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Jun 23, 2008
Mesajlar: 1318

OFFLINE

MesajTarih: Cum May 29, 2015 8:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam;
Motor eğer çalışıyorsa motorunda hiç bir problem yok...
Sorun tamamen kontak merkezinden kaynaklanıyor olabilir...
2001 yılından beri görev yapan kontak merkezi dış şartlardan ve gidonun sürekli sağa sola hareket ettirilmesinden dolayı yıpranıyor ve kablolar zamanla kemikleşiyor ve kırılıyorlar. Kontak anahtarını çalışırken açıp kapatıyorsan demekki kablolar öyle bir pozisyonda duruyorlar ki ikinci çevirmede kontak tablası sistemi tamamlıyor ve bir fdaha stop etmiyor...
Hiç bir yeri kurcalatmadan kontak göbeğini sök ama sakın bir yerlerini kestirme, kablo ucu gösterge tablosunun arkasında. genelde sökmek zor geliyor ve kesiyorlar uçları sonra fişle birleştiriyorlar...
Yapacak baktıracak kimse yoksa bana bir ara uğra çıkaralım ve içini temizletelim, kırık uçları yenileyelim eskisi gibi olsun...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kaganerol
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: May 24, 2015
Mesajlar: 5
Nerden: İzmir
OFFLINE

MesajTarih: Cum May 29, 2015 8:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eyvallah:) içim rahatladı.. Bu arada motorun ikinci sahibiyim. Bakımlarının tamamı borusanda yapılmış bugüne kadar... Eypbike veya özgörkey serviste çok tuzlu olcak gibi geliyor. Motodaytona ya götüreyim diyorum ama ne dersiniz ki?
_________________
BMW F650GS
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> BMW Grubu Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar