Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu


 
Site Girişi
Üye Adı:
Şifre:

Şifremi unuttum!
   Hemen Üye Ol

Members List Üyelik
Son Üye:Dakarist
Bugün:0
Dün:0
Toplam:8715

Sitede şu anda toplam 1686 aktif kullanıcı
ve ziyaretçi gezmektedir.
 


 
APRILIA BMW HONDA KAWASAKI KTM MOTOGUZZI SUZUKI YAMAHA
 

 
 

Honda CG125

70’li yılların ortasında satışa sunulan Honda CG 125 sınıfının lider leri arasında yer alıyor. Japon üreticinin problemsiz kompakt motosikleti, dayanıklı yapısıyla yıllardır kuzeyden güneye, doğudan batıya dünyanın dört kıtasında görev yapıyor. Egzotik bir tasarım sunan CG 125 ucuz ve sorunsuz bir motosiklet satın almak isteyenlerin ihtiyaçlarını görebilir.

Bu sınıfta yer alan motosikletler ucuz ve kolay müdahale edilebilme özellikleriyle motosiklet kullanmaya yeni başlayan sürücüler için vazgeçilmez sayılıyor. Bunun yanı sıra şehir içinde motosiklet tercih eden kullanıcılar için de ideal özellikleri bulunuyor. CG 125 ise eğlenceli ve hafif duruşuyla her yaş grubundan kullanıcının dikkatini çekmeyi başaran bir.

Teknolojisi Yenilendi!

Eski CG serisinin sınıfındaki diğer motosikletlerle kıyaslandığında birtakım eksik özelliklere sahip olduğu bir gerçekti. Eksikler listesi arasında öncelikli olarak otomatik ateşlemeli motor ve disk frenler bulunuyordu. Yeni yaratılırken tasarım aşamasında üzerinde durulan noktaların da bunlar olduğunu söylemekte fayda var. CG 125’in 2004 versiyonuna öncelikle elektronik bir ateşleme düğmesi ve sürücülerin güvenlik ihtiyacı olan yeni tip hidrolik ön fren diskleri konuldu. Motosikletin motor gücü de tekrar elden geçirilerek daha başarılı bir performans için artırıldı. Emisyon seviyeleriyse Euro-2 kurallarına göre ayarlandı. İlk bakışta motosiklet severlerin dikkatini çeken yeni CG 125, bir önceki lerle karşılaştırıldığında, daha modern ve düz olan çizgileriyle “gerçek” bir motosiklet kalitesinde. Zarif ve ince bir yapıya sahip olan CG 125’in yeni tasarımı yeni tip şişkin benzin deposu ve yan dönüş çizgileriyle bir bütün oluşturarak çekici bir imaj sergiliyor. Honda’nın sokak motosikleti serisinin büyük lerinden esinlenerek yaratılan yeni tasarımıyla konforlu bir sürüş vadeden CG 125, bir önceki den 16mm daha uzun olan gidonu ve çift kişilik koltuğuyla saatler süren bir yolculukta bile yorulmanıza engel olacak doğal bir oturma pozisyonu sunuyor. CG 125’in yeni benzin deposu profiliyle motosikletin yeni koltuğuna uyum sağlıyor. Ayrıca benzin deposunun 12.8’den 13,5 litreye çıkartılan kapasitesi sayesinde CG 125 sürücüleri uzun yolculuklar esnasında çok sık benzin molası vermek durumunda kalmayacak. Yeni de koltuğun ön tarafı sürücüye manevra kolaylığı ve konfor sağlamak için benzin deposunun arkasına katlanabiliyor.

CG 125’in ikinci yolcusunun rahatlığı da göz ardı edilmedi. Arka koltuğun her iki yanı da çelik tutma yerleriyle çevrelenirken ikinci koltukta oturan yolcunun ayak koyma yerleri alüminyum desteklere monte edildi. Yeni motosiklete konulan geniş açılı farlar ve modern tasarımlı gösterge paneliyle sürücü gece sürüşü sırasında net bir görüşe sahip olabilecek.

Eklenme April 14th 2005
Yazan: Gökşin Y.KIVANÇ
Puan:
İlgili Bağlantı: www.honda.com.tr
Hit: 3525
Dil: turkish

  

[ İncelemelere Geri Dön | Yorum Ekle ]
 
 

Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar