Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu


 
Site Girişi
Üye Adı:
Şifre:

Şifremi unuttum!
   Hemen Üye Ol

Members List Üyelik
Son Üye:Dakarist
Bugün:0
Dün:0
Toplam:8715

Sitede şu anda toplam 2408 aktif kullanıcı
ve ziyaretçi gezmektedir.
 


 
APRILIA BMW HONDA KAWASAKI KTM MOTOGUZZI SUZUKI YAMAHA
 

 
 

Yamaha VP300 Versity

Yamaha, Versity 300’ü yaratarak scooterlar hakkında bilinenleri bir üst boyuta taşıdı. Versity 300, dinamik 264cc. performansı, orjinal görünüşü ve her tür kullanıma uygunluğun yarattığı genel pratikliğiyle scooter pazarına yeni bir anlayış getirmektedir. Günlük işler için şehir trafiğinde emniyetli ve çevik bir şekilde hareket etmek isteyen, şehir dışına çok uzun olmayan yolculuklar yapma ihtiyacı olan ve hafta sonunu yanlarına ufak bir çanta alarak arkadaşıyla beraber deniz kenarında geçirmek isteyen ve bütün bunları iki tekerlek üstünde yapmak isteyenler için Versity 300 adeda biçilmiş kaftan. Versity 300’ün yeni jenerasyon, su soğutmalı, dört zamanlı makinasının ürettiği kesintisiz ve gittikçe artan güç tam otomatik şanzımanın üstünden geçerek güvenli sollamalar için hızlı bir akselerasyon ve sabit sürratlerde rahat ve yormayan bir hız sağlıyor. Güvenilir elektronik ateşleme sistemi her şartta yakıtın temiz yanmasını garanti altına alırken egzos sistemindeki katalitik konvertör de egzos emisyonunu olabilicek en az seviyeye düşürmektedir. Ayrıca otomatik jigle soğuk motorun kolay çalışmasını sağlıyor.

Versity 300’ün şasesi, sürücüye yoldan gelecek darbeleri hissettirmeyecek şekilde geliştirimiş. Bu özellik sürücüye daha önce scooterlarda rastlanmayan bir konforlu sürüş imkanı yaratıyor. Öndeki hidrolik teleskopik amortisörlerle beraber arkadaki çift amortisörler sürüş kalitesini arttırmakla beraber çok iyi yol tutuş ve 1480 mm.’lik iki teker arası mesafesi her sürratte motosikletin dengeli olmasını sağlıyor.

Versity 300’ün değişik görünüşü, Yamaha’nın ‘modern görünüş’ ile ‘rüzgar ve hava şartlarına karşı maksimum koruma’ özelliklerini kombine etme çalışmaları sonucu ortaya çıkmış. Sert görünüşlü, yuvarlak kenarlı ön-alt kısım sürücünün ayaklarını korurken yüksek ön cam ve elcik koramaları sürücünün üst kısmını koruyor. 14”, beş kollu alaşım jantlar Versity 300’e dinamik bir görüntü vermiş. Jantların hafif alaşım yapısı dönme ağırlığını azaltarak süspansiyonun daha efektif çalışmasını sağlamakla beraber aynı zamanda kasis üstlerinden geçişleri de kolaylaştırmış. Jantların üstündeki önde şişman 120/80 ve arkada büyük 150/70 lastikler de çok iyi bir yol tutuş, emniyet ve konfor sunuyor. Ayrıca dev boyutlu 270 mm. ön ve 240 mm. arka disklerle üstün bir fren gücü elde edilerek emniyet faktörü daha da arttırılmış.

Versity 300’ün mavi ışıklı gösterge tablosunda yakıt göstergesi, hararet göstergesi, gidilen zamanı, maksimum ve ortalama hızı, gidilen mesafeyi gösteren dijital trip master, buzlanma uyarısı olan hava sıcaklığı göstergesi ve servis zamanının gösteren göstergeler sele altında ise tam kapalı kask koyabileceğiniz bir hazne, önde iki adet geniş eşya kutusu ve paket taşıma kancası bulunuyor. Ayak koyma yerleri de kullanım konforu düşünelerek oldukca geniş yapılmış. Dik kullanma pozisyonu sürücünün motosiklet üstündeki hakimiyetini arttırmış ve hareketlerine esneklik kazandırmış. Yolcu için yan tutamaklar, 35W çift farlar, orta ve yan ayak motosikletin kullanım kolaylığını arttıran diğer ekipmanlar olarak göze çarpıyor.

Eklenme April 14th 2005
Yazan: Gökşin Y.KIVANÇ
Puan:
İlgili Bağlantı: Beldeyama
Hit: 3443
Dil: turkish

  

[ İncelemelere Geri Dön | Yorum Ekle ]
 
 

Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar