Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu


 
Site Girişi
Üye Adı:
Şifre:

Şifremi unuttum!
   Hemen Üye Ol

Members List Üyelik
Son Üye:Dakarist
Bugün:0
Dün:0
Toplam:8715

Sitede şu anda toplam 1920 aktif kullanıcı
ve ziyaretçi gezmektedir.
 


 
APRILIA BMW HONDA KAWASAKI KTM MOTOGUZZI SUZUKI YAMAHA
 

 
 

Tiriumph Tiger (98 Model)

Arkadaşlar piyasada fazla tanınmamasından dolayı bu İngiliz tayını tanıtmayı uygun buldum.

Benim kullandığım 98 modeldi. Bu modeller 98 'den sonra 99 ve 2000 modellerde kasa değişimi olmuştur. Estetik açıdan tartışılabilir olan yeni kasası 2001 'den itibaren makinasına enjeksiyonlu besleme sistemini uygulamıştır. Gelelim 98 'e , evet herşeyden önce makina ben enduroyum diyor. Görünüş ve estetik olarak bence yeni kasalardan daha güzel. Selesi iki kişilik seyahatlere uygun, yani yeterince konforlu ve iki kişiye yeterli alanı sunuyor. Kullanım ergonomisi belkide benim fiziki yapıma uygun olduğu için oldukça iyiydi.

Uzun yolda iki kişi ve yüklü olarak yapılan seyahatlerde yorucu değil. Gece sürüşlerinde ön far aydınlatması mükemmel görüş sağlıyor. Süspansiyonu ön çatal ayar imkanı yok, arkada ise full ayar imkanı var. Yani yay ön yükleme, emme sertliği ve sekme ayarı yapıla biliyor. Ben kendi makinamda ön çatalı fazla yumuşak bulduğum için çatal yağını biraz daha kalın olanıyla değiştirmiştim. Tabii bu tamamen kullanım sitili ile alakalı bir durum. İşçilik kalitesi güzel. Endurolar içinde tek sıralı 3 silindir ile ayrı bir yeri var. Makinası oldukça vibrasyonsuz ve gaz koluna çabuk tepki veriyor. Oldukça düzgün bir tork eğrisi var. Ben 6.vites te 2000 devre kadar düşüp tekrar gazladığımda silkeleme yapmadan toparlaya biliyordu. Yol tutuşu şaşırtıcı bir motor, viraj alımı nötr. Ağırlık merkezi yukarda olmasına rağmen virajlarda racinglerle dönebilirsiniz. Amaaa üstünde sıtandart michelin T66 lastikler varsa tavsiye etmem ben bu lastiğe ısınamadım. Firen sistemi güven verici bunda kullanılan çelik firen hortumlarının payı büyük. Bendeki 98 karbüratörlü olmasına karşın yakıtta cimri idi. Şunu belirteyim tüm ayarları ve bakımı tam yapılmıştı. 120-130 km hızda 100 km deki sarfiyat 5.5-6 litre civarında.

Gelelim eksilerine bir kere ağırlık merkezi çok yukarda motor olduğundan daha ağırmış hissi veriyor. Boş ağırlığı 225 kg ama denge merkezi yukarda olduğu için arazi kullanımı oldukça sınırlı. Aslında bir Africa Twin 'den çok da ağır değil ama Africanın ağırlık merkezi aşağıda kalıyor. Eğer rüzgarlı bir hava da helede yan rüzgarlar fazla ise sizi tedirgin edebilir.. Bu modelin egsozlarında genel olarak pas ve çürüme problemi vardır. Ben aslına sadık kalarak krom malzemeden aynılarını yaptırmıştım. Hava filtresine ulaşmak baya bi uğraştırıyor. Bunun haricinde depo plastik olduğu için pas olayı yok ve karbüratörlere benzin direkt musluktan bağlı. Yani benzin pompası veya diyafram gibi arıza yapabilecek parçalar yok. Makinası oldukça sağlam ve uzun ömürlü. Eğer ağırlık merkezinin yukarda olması sizin içn önemli değilse bence fazlaca bir eksiği yok. Kullamı konforlu ister yavaş tempoda ister performanslı kullanımda tatmin edici. Top speed 200km. 0-100km 4.3sn. çıkabiliyor. Benim kullanımı çok hoşuma gitmesine rağmen ağırlık merkezinin yukarda olmasından dolayı sattım, ama inanın arıyorum.

Bence Türkiye piyasasında yeterince tanınmamış ve hakkı yenmiş bir motordur. 99 model Africalara 11 milyar istenen bir yerde bu motor fiyat olarak çok uygundur. Africayı da her yolda hamm yapar. İnşallah başka incelemelerde buluşmak üzere dostça kalın.

Eklenme April 12th 2005
Yazan: Neşet Faris Yüksel
Puan:
Hit: 2254
Dil: turkish

  

[ İncelemelere Geri Dön | Yorum Ekle ]
 
 

Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar