Doğalgaz tesisatçısının modifiye motosiklet tutkusu
Tarih: 18.02.2011 Saat: 14:44
Konu: Haberler


Uşaklı dogalgaz tesisatçısı motosiklet tutkunu Cenk Kavcı (40) oluşturduğu atölyede kendine özgü modeller geliştirerek modifiye motosiklet yapıyor. Uşaklı doğalgaz tesisatçısı Cenk Kavcı, küçük yaştan başlayan motosiklet tutkusunu modifiye motosiklet yaparak sürdürüyor. Sanayi sitesinde oluşturduğu atölyede boş zamanlarında modifiye motosiklet yapan Cenk Kavcı, bugüne kadar 7 modifiye motosiklet yaptığını söyledi. Kendine özgü sitillerde motosiklet modifiye eden Cem Kavcı, Avrupa ülkelerinde serbest olan ”costum motosiklet” üretiminin Türkiye’de tam anlamıyla yapılamamasından şikayetçi olduğunu ifade etti.

Modifiye motosikletleri yakın çevresine yaptığını, tamamen el emeği modifiye motosikletlerin uzun uğraşlar sonucu ortaya çıktığını belirten Cem Kavcı, ”Yasal sorunlardan dolayı işi ticarete dönüştüremiyoruz. Şu ana kadar 7 modifiye motosiklet yaptım. Başka illerden talepler alıyorum ancak seri üretim yapmam söz konusu değil” dedi.

Motosiklet tutkusunun küçük yaşta başladığını gençlik yıllarında çeşitli illerde düzenlenen motokros yarışmalarına katıldığını söyleyen Cenk Kavcı, her motosiklet sahibinin küçük arızaları giderecek kadar teknik bilgiye sahip olması gerektiğini bildirdi. Motosikletlerindeki küçük arızaları gidermekle modifiye motosiklet yapımına başladığını ifade eden Kavcı, şunları söyledi:

”Motosikletin bütün aksanlarını zamanla öğrendim. Zaman içinde kendi motosikletimi kendim yapmak istedim. Değişik motorların parçalarından bir motosiklet yaptım. Doğalgaz tesisatçısı olduğum için elimdeki boru ve benzeri malzemelerden motosikletler yapmaya başladım. Arkadaşlarım yaptığım motosikletleri çok beğendi ve onlara da yapmamı istediler. Bir motosikletin modifiye haline getirilmesi yaklaşık altı ay sürüyor. Oldukça da pahalı bir uğraş. İmkanlarım doğrultusunda boş zamanlarımda modifiye motosiklet yapıyorum. Türkiye’de gerçek anlamda costum motosiklet üretmek istiyoruz. Fakat bu işin projesini hazırlamak ve makine mühendisleri odalarına onaylatmak gerekiyor. Yaptığımız hesaplarda yaklaşık 25 bin lira gibi bir proje gideri çıkıyor. Avrupa’da kişi kendi bineceği motosikleti yaptırabiliyor. Daha fazlasını kullanmak suç. Türkiye’de de bunun önü açılmalı. Eğer bu sağlanırsa biz bu işten para kazanabiliriz.”

Kaynak: Star





Bu haberin geldiği yer: Endurocu - Motosiklet ve Enduro Haberleri, Gezi, Kamp
http://www.endurocu.com

Bu haber için adres:
http://www.endurocu.com/modules.php?name=News&file=article&sid=645