Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - 3.662 Km'lik Macera - Solo Gezi (Part-2)

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

3.662 Km'lik Macera - Solo Gezi (Part-2)

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
end650
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Jun 05, 2004
Mesajlar: 553
Nerden: Samsun
OFFLINE

MesajTarih: Cmt Ağu 21, 2004 10:19 pm    Mesaj konusu: 3.662 Km'lik Macera - Solo Gezi (Part-2) Alıntıyla Cevap Ver




Alanya'da bir gece kaldıktan sonra, Antalya'ya doğru gidiyorum. Hava bulutsuz ve açık pırıl pırıl. Antalya'ya 50 Km kala Serik yakınlarında kısa bir mola veriyorum. Ve kendi plakamı okuyan hemşehrilerim ilgi ve alaka gösteriyorlar. Vedalaştıktan sonra devam ediyorum.



Antalya içine girdiğimde Kemer istikametine doğru giden yoldan bir "U" dönüşü yapmak için kırmızı ışıkta durduğumda az önümde dökülmüş olan mazot'u farketmiyorum. Gidon'u sola doğru tam kırdığımda hareket etmek için gaza yüklendiğimde ön lastik kayıyor ve kendimi yerde buluyorum. Hemen toparlanıp kalkıyorum. Gidon'un hafiften sola doğru kaydığını fark ediyorum. Antalya Sanayisini sorarak Motorcu Şevki Ustayı buluyorum. Ve gerekli tamiri kısa bir sürede yaptıkdan sonra oturup bir müddet sohbet ediyoruz. Şevki Usta'nın çayını içtikden sonra vedalaşıp yoluma devam ediyorum. Antalya şehir merkezini gezdikten sonra Kemer istikametine doğru yol alıyorum.



Bir gün Kemer'de çadır kurduktan sonra ertesi gün Finike - Kaş istikametine doğru zaman zaman mola vererek, zaman zaman fotoğraf çekerek yol alıyorum.




Demre şehir girişindeki bu ilginç kemer çok hoşuma gidiyor ve hemen deklanşörüme basıyorum.



İşte Kaş...



Kaş yolu boyunca kayalıkların deniz ile iç içe olduğu bakir doğanın içinde kayboluyorum. Dayanamayıp masmavi denize kendimi atıyorum Laughing



Dura kalka gerçekleştirdiğim bu solo yolculuk inanılmaz keyif veriyor bana. Gün geçtikçe ve Km yaptıkça bu keyfim daha da artıyor. Altımdaki Enduro vahşi bir kaplan gibi hiç sorun çıkartmadan - sırtında ben - uçsuz bucaksız yollarda homurdanarak ilerliyoruz.



Yurdumun CENNET köşelerinden bir yer olan "Mavi Mağara" denilen doğa harikasını gördüğümde dayanamayıp duruyorum. Canım denizi istesede motosikleti yukarıda bırakıp da aşağı inemiyorum. İçimde kalan ukte ile mavinin bütün tonlarını resimleyip saklamak üzere yolculuğuma devam ediyorum.



Saklıkent ismini daha önceden duymama rağmen gitme fırsatım olmamıştı. Buralara kadar gelipte Saklıkent'e uğramamak olurmuydu? Hatta planladığım yoldan saparak bu muhteşem kanyonu görmek üzere geldim.



Saklıkent'de uzun bir süre günün yorgunluğunu attıkdan ve kanyondan akan o soğuk suyun içine - botlarımın içinde yanmış olan ayaklarımı uzunca bir süre ferahlatıp - soğuk bir bira içerek dinleniyorum.



Fethiye - Ölü Deniz'e doğru konaklamak üzere gidiyorum. Ölüdeniz'e sıfır mevkiide çadır kurup günün yorgunluğunu üzerimden atıyorum. Yamaç paraşütçüleri tepemde dolaşıyor. Ve denize giriyorum...



Fethiyeden bir gün sonra Bodruma yelken açıyorum...



Bodrum'a şehir merkezinde gezerken arkamdan iki kişi bağırıyor. Ne olduğunu anlamadan şaşkınlıkla duruyorum. Çocuklar koşarak yanıma doğru geliyorlar. Plakamın (55) olduğunu görünce beni çalıştıkları bar'a davet ediyorlar. Sonradan öğreniyorum ki çocuklar Samsun'lu Laughing

Biraz sohbet ediyoruz ve Bodrum hakkında bilgiler alıyorum. Vedalaşıp konaklamak üzere bir pansiyon buluyorum. Yükümü indirdikten sonra motorumu park ediyorum. Üzerimi değiştirip hemen kendimi Bodrum'un o şirin ve hareketli çarşısına bırakıyorum.



Gündüz çok sıcak ve bunaltıcı olmasına rağmen gezebildiğim kadar geziyorum. Bir süre sonra sıcaklardan dolayı kendimi masmavi sulara bırakıyorum. Gece oluncaya kadar denizin keyfini çıkarıyorum.



Bodrum'daki kaleden bir görünüm...




Yine Bodrum'daki Herodotos heykelinden bir görünüm...

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN...

_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantılar Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar