Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Depo Tokatlama ve Tabiki Kaza

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Depo Tokatlama ve Tabiki Kaza

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Konu Dışı/Off Topic
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
vennecm
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Mar 04, 2014
Mesajlar: 54
Nerden: Uşak
OFFLINE

MesajTarih: Pts Mar 31, 2014 3:20 pm    Mesaj konusu: Depo Tokatlama ve Tabiki Kaza Alıntıyla Cevap Ver

Başına gelen var mı bilmiyorum benim geldi aynı şekilde.tabi ben tekere falan kaldırmadım normal süratlenirken gidonu boğarcasına sıkmamdan kaynaklandı(sonradan öğrendim)Allah'tan başımıza bişey gelmedi gidonu saldım düzeldi niye yaptığımı da bilmiyorum ama o an için bırakmıştım ve kurtuldum.Bende Suzukı gsx r1000 vardı bu arada.



Link




Evet arkadaşlar bir sondakika gelişmesi biraz önce hastaneden geldim eniştemin başına gelmiş bu olay.ben bugün bu konuyu paylaştım o da aynı olaydan ötürü motordon düşmüş sürati 40-50 civarıymış.neden oldu bilmiyorum gidon deli gibi sağ sol yapmaya başladı ve düştüm dedi.başında kask olduğu için kafasına bişey olmamış ancak dirseğinden aşağıda 10-15 cm kadar bir yaralanma var pansuman yapıldı durumu iyi.Şimdi daha iyi anlıyorum ki motosiklete binilecekse ekipmanlı binilmeli yada binmemeli.
_________________
Hasan Durmaz
Bizde Motorraşkı War
GS
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Jun 23, 2008
Mesajlar: 1318

OFFLINE

MesajTarih: Sal Nis 01, 2014 8:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geçmiş olsun acil şifalar dilerim...
Eniştenizin başına gelen high-siding.
Pek ço ksebebi vardır ama çoğu sürücü bunların hiç birini bilmediği için kabul etmez.

Full ekipmanlarınız dahi olsa onlar bizleri sadece yaralanmaya karşı korur ama bilgi ve farkındalık ile kıyafetlerimizi hiç kullanmadan yıllarca motosiklet sürebiliriz.

High-side; Dönerken, düz yolda, ön fren yaparken, arka fren yaparken aniden gidon çırpmaya başlıyorsa ve sürücüyü üzerinden atma eğilimine gidiyorsa high-side denilen durumla karşı karşıyayız ve bunun ne yolla ne motorla hiç bir bağlantısı yoktur. Kusur tamamen sürücünün motorun limitlerinin dışında hareket etmeye zorlamasından kaynaklıdır.

Bu yüzden her zaman diyoruz eğitime gitmeseniz bile internet okulundan sürüş tekniklerinizi geliştirecek makale köşe yazısı blog kaynak yazıları okuyup sürüşünüzle bu bilgileri kros kontrol yaparak test edin. Eğer okuduğunuz bilginin yanlışlığına inanıyorsanız (benim bir arkadaşım 2007 yılında ortaya çıkan bu kursların kitapların tamamen zırvalık olduğuna inanıyor ve para tuzağı olarak algılıyordu,allah rahmet eylesin) doğruluğunu öğrendiğiniz zaman en kötü ihtimal sadece düşmüş olmak, olsun.

Eniştenizin ve sizin başınıza gelen olaylardan kurtulmak sadece Şans torbasından bir altın paranın tecrübe torbasına konmasıdır. ama unutmamak lazım "şansta bir gün bitiyor" .

Size acil şifalar dilerken, motosikletin fizik kuralları ile hareket ettiğini arkdaşlarımıza tekrar hatırlatalım. Bir virajı dönerken merkez kaçla ve yerçekimi ile mücadele ettiğinizin farkında olun, fren yaparken yükler dengesini ve motorun amortisörünün rake açısının ne işe yaradığının farkında olun ve durup duramayacağınıza amortisörünüzün de karar verdiğini unutmayın. hızlanırken yerçekimine ve ivmeye karşı bir direnç uyguladığınızı "hız" ile "durma"nın ters orantılı olduğunu ancak ""DURAMADIĞINIZ ZAMAN"" anlamamak üzere elcikteki gaz telini kendinize doğru çekin. Kıyafetlerinizi çok güçlendirmek iyi motor sürdüğünüz anlamına gelmediğini kıyafetten çok BİLGİnin fazla olması gerektiği gerçeğinide aklınızda tutun ve MOTORA BİNDİĞİNİZDE SADECE MOTOSİKLET SÜRÜN (evdeki karınızla niye kavga ettiğinizi evde bırakın, kredi kartı borcunu bankada, alacaklıyı kapıda, okulun taksidini okulda, telefonunuzu bile sessiz konuma alın).
3 sn dikkatinizin dağılması size asfaltta 78 metre(en az) ileri kontrolsüz ve kör gitmenize sebep olur...
Tekeriniz daima düz bassın
Saygımla...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Konu Dışı/Off Topic Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar