Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - İlk yardım eğitimi

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

İlk yardım eğitimi

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
YYUCE
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: Jun 17, 2009
Mesajlar: 320
Nerden: İSTANBUL / Sultanahmet
OFFLINE

MesajTarih: Cum Ekm 28, 2011 9:43 am    Mesaj konusu: İlk yardım eğitimi Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili arkadaşlar, uzun süredir aklımda olan fakat işlerimin yoğunluğu dolayısıyle ertelediğim bir konu idi İlk yardım eğitimi. Geçtiğimiz günlerde Göktuğ'un Çiftalan'da hoplayıp zıplarken bileğinin kırılması, derken Van depremi işin tuzu biberi oldu. Hemen işi gücü bir kenara bırakıp alacağımız yardım son yardım olmadan işlemlere başladım.
İstanbul Kızılay Bakırköy şubesi ile görüştüm, bir motosiklet grubu olduğumuzu kendimiz ve başkaları için bu eğitimin gerekli olduğunu izah ettim. Aslında eğitimin ücretli olmasına rağmen grup olarak yapılırsa cüzi bir ücret ile bu işin yapılabileceğinin sözünü aldım. Aslında oraya ödenen para verilen eğitimin karşılığı şeklinde değil Kızılay kurumuna yapılan bir bağış şeklinde değerlendiriliyor.

Öncelikle, 50 kişilik bir seminerle ile ön bilgi ve genel sağlık eğitimi veriliyor. Bu sayının 50 kişi ile sınırlı olmasının gerekçesi seminer salonlarının kapasitesi ile ilgili. Eğer tarafımızdan gösterilecek bir yer olursa bu sayı artabilir ve bizim göstereceğimiz yerde semineri verebileceklerini söylediler.
İkinci aşama 2 tam günlük eğitim. Bu eğitimin sonunda sınav yapılarak sertifika ve kimlik kartları verilecek.

Asıl kafamdaki başka bir konu; ilk yardım eğitimi almış hazır bir potansiyel elimizde mevcutken, yaptırım gücü olan Sivil Savunma Bölge Müdürlüklerinde Motorize Afet Timi sivil savunma uzmanı olarak görev almak. Çünkü Van depreminde halen yardım eli ulaşamamış yerler var, çadır ekmek su gibi ihtiyaçtan önce ilk yardım ve kurtarma ihtiyaçları önceliklidir. Biz endurocu olarak bu işi çok ivedi bir şekilde yaparız ve bu bir vatandaşlık görevidir. Üstelik bölgesel olarak deprem hattı içindeyiz afetin ne zaman nerede olacağı hiç belli olmaz. Hiç bir şey için geç kalınmış değil sadece bir yerlerden başlamak lazım.
Bu olayı sadece ilk yardım olarak düşünmeyin aramızda iyi derecede fotoğraf çeken arkadaşlarımız da var olası bir afet halinde kamuoyunun dikkatini belli yerlere çekmek açısından haber önceliğine de sahip olma şansımız var.

Şimdi sizden ricam iki aşamalı ilk yardım eğitimine katılacakların kendilerini bu başlık altında isimlerini yazmaları. Ortaya çıkan katılımcı sayısına göre program düzenleyeceğim. Hafta içi çalışanları da düşünerek henüz belirlemediğim bu eğitim takvimini daha uygun olacağını düşündüğüm hafta sonuna kaydırmak.
Konu hakkında ciddi düşünmenizi en azından birinci aşamadaki seminer programına katılma gayreti göstermenizi rica ediyorum. Daha sonra iki gün sürecek olan eğitim programı hakkında katılımcı olmayı düşünenlerin sayı olarak belirlenmesi pazarlık şansımızı arttıracaktır.

Eğitim yeri İstanbul olduğu için İstanbul ve yakın çevresinden, katılımcılara daha uygun olur diye düşünüyorum. Diğer illerdeki arkadaşlar Kızılay Bölge Müdürlüklerinden yardım alabilirler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar