Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Kolombiya kahvesinin gücüyle bisiklet...

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Kolombiya kahvesinin gücüyle bisiklet...

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
TA6B
Yamaha Grubu
Yamaha Grubu


Kayıt: May 31, 2004
Mesajlar: 4276
Nerden: Amisos
OFFLINE

MesajTarih: Cmt Nis 30, 2011 8:50 pm    Mesaj konusu: Kolombiya kahvesinin gücüyle bisiklet... Alıntıyla Cevap Ver

18 Nisan 2011 - Redbull sitesinden alıntıdır:



KOLOMBİYA KAHVESİNİN GÜCÜYLE BİSİKLET

Heyecan meraklısı Slovak bisikletçi Filip Polc, geçtiğimiz haftasonu Güney Amerika'da muhteşem bir performans daha gösterdi. Rio de Janeiro'da inişli çıkışlı bölgeleri fetheden iki teker mucizesini tepelerden aşağı süzüldükten sonra yakaladık ve birkaç soru sorduk...

Manizales'te yapılan Red Bull Camino Arriero'da yarışmak için nasıl motive oldun?
Manizales'e daha önce de gelmiştim ama o bir şehir yarışıydı. Yarış bittikten sonra kahve çiftliklerine gittik ve buranın gerçek güzelliğini gördük. Camino Arriero'yu duyduğıum anda burada olmak zorunda olduğumu hissettim.

Kariyerine bakınca, teknik yarışlara ilgin olduğunu görüyoruz. Sence Kolombiya'daki pist daha önce alışkın olduklarına göre nasıldı?
Hızlı bir pistti. Ayrıca tamamını bitirmek beş dakikaya kadar uzayabiliyordu. Normal bir yarışta ne kadar uzun süre pistte kalırsanız, o kadar yorulursunuz ve daha zorlaşır. Bu duruma ek olarak bir de yağmurun yağması hata yapma olasılığını daha da arttırdı. Bunların tamamını bir araya getirince, kesinlikle kolay bir yarış değildi.

Kar, kaya, şehir pistleri ve dağ bisikletini sürebilecek herhangi diğer zeminlerde oldukça fazla deneyime sahipsin. Peki senin en sevdiğin zemin hangisi?
Ben yarışmayı ve bisikletimin üstünde vakit geçirmeyi seviyorum. Eğer bir tip yarışı seçmemi isteselerdi, herhalde şehir yarışlarını tercih ederdim. Çünkü etrafında o kadar çok kişinin sen tam da merdivenlerden aşağı atlarken tezahürat etmesi apayrı bir keyif.

Peki seni her seferinde daha fazlası için geri döndüren tepe aşağı yarışlarındaki mıknatıs nedir?
Aslında çok da zor değil. Yeni pistler ve sahneye fırlayarak kendini ispatlayan, çekişmeyi bir sınır üste taşıyan gençler sayesinde gaza geliyorum diyebilirim. Bu çocuklar sayesinde bu spor daha da sıradışı oluyor. En üste kalmak istiyorsanız, kendinizi geliştirmek zorunda bırakılıyorsunuz. Bu yüzden geri geliyorum.

Filip Polc dağ bisikletinin değişiminde nerede bulunuyor?
Dünya Kupası klasmanında 14 yıldır yarışıyorum ve halen çekişmenin en üstündeyim. Avrupa Şampiynasını kazandım ve Dünya Kupası'nda ilk üst düzey yarışmamda dörüncülüğü elde ettim. O zamandan beri çok kez yaralandım ama yine de halen şehir çarpışmalarındaki en iyi sürücü olduğuma inanıyorum.

İyi bir bisikletçi olmak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?
Sanırım doğal bir yeteneğe sahip olmaları çok önemli. Eğer bunu saatlerce süren hazırlıklar ile bir üst seviyeye taşıyabiliyorlarsa, stres altında bile pedal çevirmeye devam edebiliyor ve düşmüyorlarsa, kapışmaya dört elle sarılmalarını tavsiye edebilirim.

Red Bull ile aranızdaki ilişkiyi nasıl tanımlarsınız?
Red Bull bana daha 15 yaşındayken yeteneğimi gösterme şansı tanıdı, sonrasında ise daha büyük yarışlarda yer almama olanak tanıdı. Red Bull benim diğer ailem gibi, bu şirkette çalışan insanlarla tanışmak, dünyanın neresinde olursa olsun, hep hoşuma gitti. Nereye gitsem, mükemmel insanlarla tanıştım ve bana ellerinden geldiğinin en iyisini sundular. Bu yüzden tüm Red Bull ailesine teşekkür ediyorum, kötü zamanlar gibi iyi anlarımda da yanımda oldukları için.


Link

_________________
Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Skype Adresi MSN Messenger
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar