Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Transalp'te immobilizer (HISS) sorunu

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Transalp'te immobilizer (HISS) sorunu
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Honda Grubu
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
baris52
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: May 17, 2010
Mesajlar: 4
Nerden: Ordu
OFFLINE

MesajTarih: Cum Hzr 18, 2010 1:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hmm bendeki transalp de öle 3. bi anahtar falan yok:) umarım vermez bu sorunu
_________________
XL700v transalp
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
emrello
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Dec 02, 2009
Mesajlar: 703
Nerden: İstanbul
OFFLINE

MesajTarih: Cum Hzr 18, 2010 2:50 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

makin demiş ki:
hepinize merhabalar arkadaşlar transalpi'mde ciddi bir HISS sorunu yaşadım ve çözümüde biraz ilginç oldu. yaşadıklarımı da hemen burada paylayaşayım istedim. belki başına böyle birşey gelecek arkadaşlara faydası olur.
hafta sonu eşimle birlikte memletim olan Balıkesir'in Kocaavşar kasabasına gittik, orada da iki gün boyunca ta yı çok zorlu çamurlu ve taşlı yollarda kullandım. zaten yağ kaçıran arka amorsitör'ün yağını tamamen boşaltması dışında sıkıntısız sorunsuz ve hızlı bir şekilde istanbula geri döndük. salı günü işe gittim geldim sorun yok. çarşamba sabah tekrar işe gittim ve iş çıkışı motora bindim kontağı açtım yağ lambası, boş vites lambası ve HISS lambası (yeşil anahtar resmi olan) yandı fakat sönmesi gereken HISS lambası sönmedi ve defalarca denememe rağmen motoru çalıştıramadım ve lamba sönmedi. anahtaramı birşey oldu düşüncesiyle hemen metro, metrobüs ve taksi kullanarak eve gittim yedek anahtarı aldım ve takım çantasını da arabamın bagajına atarak tekrar havalimanı otoparka geldim.
tekrar yedek anahtarla denedim lamba sönmedi ve defalarca denememe rağmen arıza aynen devam etti. hemen arabaya atladım doğru en yakın honda servisi olan şirinevler otosevere gittim malesef fazla ilgilenmediler HİSS sistemine bakan ustalarınında olmadığını ve pazartesi geleceğini söyleyerek Anes motorun telefon numarasını vererek oraya yönlendirdiler. Crying or Very sad Anes motoru aradım teknik olarak motordan anlamayan bir arkadaş telefonu açtı, ben arızayı anlatıyorum o ustaya soruyor bana tekrar cevap veriyor, benim yapabileceğim kontrol edebileceğim bir yer varmı diyorum cevap yok, motorun buraya gelmesi lazım diyor, nasıl getireyim 200 KG lık motoru diyorum cevap yok araç gönderemiyor, ver ustayı konuşayım derdimi anlatayım diyorum, bana usta meşgul diyor. neyse bende kızdım ve telefonu kapattım. Mad tekrar motorun yanına gedim aküyü söktüm bir süre bekledim tekrar takdım resetlensin diye arıza devam, koltuğun sol altındaki elektronik beyni söktüm taktım bağlantılarına baktım değişen birşey yok, kontak üzerindeki HISS okuyucuyu temizledim ve motordaki bütün fişleri ve kablo bağlantıları kontrol ettim değişen birşey olmadı ve motoru orda bıraktım eve gittim.
son olarak bugün işe gittiğimde acaba bekledikçe morali düzelmişmidir diye Laughing tekrar denedim sonuç aynı. işe gittim biraz internette araştırma ve birazda telefon konuşması ardından Piton motordan Bora beyle görüştüm ve bana son derece yardımcı oldu arızayı da giderebileceğini söyledi, gerekirse beynide tamir edebileceklerini ve anahtarları da değiştirebileceklerini söyledi. Razz ve cuma sabahı motoru servislerine götürmek için bir arkadaşı göndereceğini söyledi bende tamam dedim.
işten çıkıp otoparkta arabama doğru giderken şeytan tekrar dürttü Twisted Evil . yabancı bir forum da bir arkadaş bu olayın başına geldiğini ve kontağı açıp HISS lambası yanıkken birsüre marşa bastığını sonra tekrar kontağı kapatıp açtığında motorun düzeldiğini ve çalıştığını yazmış. bende şeytana uyarak tekrar anahtarı aldım ve motorun yanına gittim. kontağı açtım aynen lamba sönmedi, bu şekilde birsüre marşa basılı tuttum ve o da ne motor çalışmaya başladı Surprised ve hemen ardında lamba söndü. motoru stop ettim kontağı kapattım birkaç kez tekrar denedim sorun yok. normal anahtar da yedek de normal çalışıyor.
hemen arabadan kaskı dizlikleri montu aldım eve gitmek için motora bindim ve eve geldim sorun yok.
yolda gelirken ilgimi çeken en ilginç olayda ta yı aldığım günden beri saati çalışmıyordu yolda giderken devamlı kol saatime bakmaya çalışıyordum hele eldivenler varken tam bir işkence Crying or Very sad . ve yolda gelirken bir baktım göstergede bir gariplik var ve benim çalışmayan saat canavar gibi çalışıyor. Laughing bunada ayrıca sevindim.
biraz uzun oldu umarım okurken sıkılmamışsınızdır. başına böyle bir problem gelen arkadaş olursa umarım faydası olur.


Konunun ilerleyen yerlerinde söylediğim gibi benim sorunum aslında HISS değilmiş, acemilikmiş Rolling Eyes . Ama Honda'larda böyle bir durum var.

Piton Motor bildiğim kadarıyla bu konuda en tecrübeli yer zaten. Hatta kendileriyle de tanıştım. Gayet ilgili ve anlayışlı arkadaşlar.

Bence yukarıdaki durumda anahtar kelime "havalimanı otoparkı" olabilir. İstemediğin kadar radar sinyali, radyo dalgası vesairenin olduğu bir yerde bu tür bir karışıklık bana tesadüf gibi gelmiyor. Örneğin, Çamlıca tepesinde iki arabamda da uzaktan kumandalar, alarm vs. çalışmıyordu. Bir tanesinde de durmadan ötüyordu alarm.

Bu gibi durumlarda yabancı sitelerde "motoru biraz uzağa itin, tekrar deneyin" gibi bir tavsiye var. Bilemiyorum. Bu durumun dağın başında başıma gelmesini istemem.

HISS sistemini kurşun tabakayla kaplama geyiği bu gidişle gerçek olacak galiba.
_________________
TA '07 (Anya)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
makin
Değerli Üye
Değerli Üye


Kayıt: Feb 22, 2010
Mesajlar: 77
Nerden: İZMİR
OFFLINE

MesajTarih: Cum Hzr 18, 2010 3:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emrello kesinlikle katılıyorum bende yabancı bazı sitelerde HISS sisteminin radyo ve radar sinyallerinden etkilendiğini okumuştum. hatta bende motorun yerini değiştirdim fakat iterek havalimanından ne kadar uzaklaştırabilirdim ki .sadece otopark içinde yer değiştirmiştim. muhtemelen havalimanı kaynaklı bir sorundu.
birde olaydan bir gün önce ta yı yıkatmıştım acaba onun da etkisi olmuşmudur bilmem. Rolling Eyes
_________________
honda transalp xl650v
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Honda Grubu Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
6. sayfa (Toplam 6 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar