Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Manavgat Kask takıyor , güvenle yol alıyor.

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Manavgat Kask takıyor , güvenle yol alıyor.

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Basın Duyuruları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
lacivert
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Apr 13, 2007
Mesajlar: 863
Nerden: Antalya
OFFLINE

MesajTarih: Pts Mar 15, 2010 9:12 am    Mesaj konusu: Manavgat Kask takıyor , güvenle yol alıyor. Alıntıyla Cevap Ver

Toplantı ve şehir içi kortej turu, sonrasında Oymapınar ve bükme +ayran çok güzeldi.
Katılımçevre illerden gelenlerle oldukca fazla oldu.
lacivert


"Manavgat Emniyet Müdürlüğü, Motosiklet kazalarında can kaybı ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Manavgat Kaymakamlığı, MASİAD, Manavgat Motosiklet Kulübü ve Manavgat basınının destekleriyle hayata geçirilen ´Manavgat Kask Takıyor´ isimli projenin tanıtımı Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu tarafından yapıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Manavgat´ta da ölümlü ve yaralamalı motosiklet kazalarında artış olduğuna dikkat çeken Kaymakam Türkoğlu ”Pojenin amacı; motosiklet kullanan vatandaşlarımızı ve yanlarında bulunan kişileri kask takmaya teşvik ederek olumsuzlukların önüne geçmektir” dedi.
Projenin tanıtımı amacıyla İlçe Kaymakamlığında Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu tarafından İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Enver Özkal, Manavgat Sanayici İşadamları MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, yönetim kurulu üyesi Musa Şehirli, Manavgat Motosiklet Kulübü temsilcileri Hasan Bülbül ve Dr. Ferhan Yerebakan´ın da hazır bulunduğu basın toplantısı düzenlendi.
Şehir içinde gösteri yapılacak
´Manavgat Kask Takıyor´ isimli projenin tanıtımında açıklama yapan Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu:”Manavgat Kask Takıyor isimli projemizi hayata geçiriyoruz. Bu projemiz Karayolları Tarfik kanunudaki yönetmekliğinde bulunan kask takma mecburiyetinin Manavgat´ta alışkanlık haline getirilmesi ve motosiklet sürücülerinin yaralanmalarının asgariye indirilmesi ve ölümlerin önüne geçmektir. Projemizi Manavgat Sanayici İş Adamları Derneği, Manavgat Motosiklet Kulübü ve Manavgat´ta bulunan basın kuruluşlarının destekleri ile hayata geçiriyoruz. Manavgat Kask Takıyor isimli projemizi Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğümüz yürütüyor. Bu proje kapsamında 6 Mart Cumartesi günü Manavgat Motosiklet Kulübünün yanısıra, antalya, Alanya, Burdur ve çevre ilçelerimizden gelecek kask takan tüm motosiklet sürücülerimiz ile birlikte şehir içi gösterisi yapılacaktır. Tabi bu gösterinin ardından çok ciddi anlamda denetimler yapılacaktır. motosiklek sürücülerimize ilk önce kask kullanmının önemini vurgulayacağız. Ardından ise kurallara uymayanlarıda trafik denetimleri ile cezalandıracağız. Bu projeye destek veren MASİAD, Manavgat Motor Kulübü ve Basın kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Motosiklet´te kaporto sürücüdür
Manavgat Motosiklet Kulübü yöneticilerinden Dr. Ferhan Yerebakan : ”Bu proje kesinlikle çok güzel ve faydalı olacak. Biz kurulduğumuz 2006 yılından itibaren, kask olsun ve diğer motosikletle ilgili kıyafetlerin giyilmesini sonuna kadar destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Motosiklet sürüşü çok keyiflidir. Arabalara göre çeşitli ekenomik faydalarıda bulunmaktadır. Ancak motosiklete binerken keyfin yanında çeşitli risklerde bulunmaktadır. Motosiklette arabalar gibi kaporta bulunmamaktadır. Motosiklerde kaporta tamamen sürücüdür. Dolayısıyla kask ve motosiklet kıyafetleri giymek zorundayız. Her hangi bir kaza durumunda ciddi yaralanmalar ve ölüme varan olaylar olmaktadır. Motosiklet kıyafetlerinin olmaz olmazlarını başında da kask gelmektedir. El, kol, bacak kırılır bunlar bir şekilde yerine gelir ancak kafa yaralanmalarında ölüme varan sonuçlar doğa bilir. Bu kampanya ya öncülük eden ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Kask takmadan trafiğe çıkmayın
MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş ise;”MASİAD olarak bu tür hayati önem taşıyan sosyal bir projeye destek vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Projeyi başlatan Kaymakamımız Hacı İbrahim Türkoğlu´na, Projeyi yürüten İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Manavgat Motosiklet Kulübü ve basın kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Halkın bilinçlenmesi açısından çok yararlı bir proje olacak. Tabiki tanıtımının arkasından cezalarda gelecek. Ben buradan sürücülere kendi hayatlarını düşünüyorlarsa mutlaük süretle kasklarını takmadan yola çıkmamalarını öneriyorum” dedi."
_________________
Transalp Smile Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
lacivert
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Apr 13, 2007
Mesajlar: 863
Nerden: Antalya
OFFLINE

MesajTarih: Pts Mar 15, 2010 9:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manavgat Emniyet Müdürlüğü bahçesinde verilen kokteyl ile başlayan kortej geçişine Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, Jandarma Komutanı Binbaşı Enver Özkal ile Alanya, Antalya ve Manavgat’taki motosiklet kulüplerinin başkanları da kasklarını takarak katıldı.

Manavgat Motosiklet festivaliyle tanıtılacak

Kortej öncesi konuşma yapan Manavgat Motor Kulübü Başkanı Erdem Buzkan, “Manavgat Kask Takıyor” projesine desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti. Buzkan, bu yıl içerisinde

Manavgat Belediyesi’nin düzenleyeceği Festivalde bir de motor festivali yapacaklarını, bunun Manavgat tanıtımı açısından büyük faydasının olacağını söyledi. Ardından söz alan MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş ise sosyal bir projeye destek verdiklerinden dolayı memnun olduklarını anlattı. Boztaş, “Masiad aslında iş adamları arasındaki iletişimin sağlanması ve bu iletişimden doğacak olan sinerjinin istihdama ve yatırama dönüşmesi olarak adlandırılabilir. Ama bir sosyal sorumluluk projesi olan güvenliğin önemli merhalelerinden olan kask projesine de dernek olarak her türlü katkıyı yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kazaların önüne geçilecek

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu da, motosiklet kullanmanın çok zevkli olduğunu ancak riskleri bulunduğunu söyledi. Türkoğlu, “Motor zevkinin bazen acı ve kedere dönüşebileceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Manavgat halkı bizim için çok önemli. Sadece Manavgat’ta 11 bin 700’ü aşkın motosiklet trafikte kayıtlı bulunuyor. Meydana gelen kazaların yüzde 10-12’sini motosikletliler oluşturuyor. Kask kullanımı ise ciddi yaralanmaların yüzde 70 önüne geçiyor. Dolayısıyla kamuoyunun bu konuya dikkatini çekmek zorundaydık. Amacımız bundan sonraki kazaları en asgari seviyeye indirebilmek

Bu projenin gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Masiad Başkanı Ahmet Boztaş’a, Emniyet Müdürümüz Alper TUnga Gündoğmuş’a, motor derneklerimize ve çeşitli illerden bu organizasyona katılan herkese teşekkür eder kazasız günler dilerim” dedi

Türkoğlu, Sözen’in motosikletine bindi

Öğrencilerin halk oyunları gösterisinden sonra kortej geçişi için hazırlıklar başladı.

Önce kendisi de bir motosikletsever olan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu’na kaskını elleriyle giydirdi. Kaymakam Türkoğlu, Başkan Sözen’in kullandığı motosiklete binerek kortej başını çekti. Emniyet Müdürlüğünden başlayan kortejde Demokrasi Bulvarı, Bankalar Caddesi, İmam Hatip Kavşağı, Sanayi Kavşağı geçilip aynı güzergahtan dönüldükten sonra Şelale Yolundan Oymapınar’a geçildi. Manavgat’taki motosikletlilerin korteji sırasında renkli görüntüler oluştu. 200 kadar motosiklet üzerindeki yaklaşık 300 kişi bindikleri motosikletlerde kasklarını takarak halka mesaj vermeye çalıştı. Oymapınar’a gelen motosikletlileri Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven karşıladı. Tevfik Güven motosikletseverlere gözleme ve ayran ikram etti.
_________________
Transalp Smile Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
lacivert
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Apr 13, 2007
Mesajlar: 863
Nerden: Antalya
OFFLINE

MesajTarih: Çrş Mar 17, 2010 11:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manavgat Motorsiklet Festivali

Manavgat ve çevresi Enduro motorsikletler için çok uygun..
Festival uluslararası.
Program çok güzel.
Hadi endurocu.com üyeleri...

Burada buluşalım.
_________________
Transalp Smile Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
RAsTA
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt: Feb 09, 2010
Mesajlar: 37

OFFLINE

MesajTarih: Çrş Mar 17, 2010 10:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pazar günü oradaydım , sonuna yetişebildik , korteje katıldık , oldukça keyifliydi , manavgat emniyetini tebrik etmek lazım akşam geri dönüşte manavgatta kimsenin kask takmadığını görmek üzücüydü ....

Bu kask konusunda manavgatın aşması gereken uzun bir yol var ....

Buyrun bu da kortejden videomuz ..

http://www.izlesene.com/video/facebook_vwyowkfc/1886409/&ref=facebook_title
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
lacivert
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Apr 13, 2007
Mesajlar: 863
Nerden: Antalya
OFFLINE

MesajTarih: Prş Mar 18, 2010 11:25 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tokyo terlikle ve çıplak ayakla binen dahi görebilirsiniz. Sad

ama yavaş yavaş birşeyler değişiyor.Değişecek...
_________________
Transalp Smile Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . &
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Basın Duyuruları Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar