Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - kanun kitap motor vs.

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

kanun kitap motor vs.

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
GunduzHakan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: Oct 12, 2004
Mesajlar: 189
Nerden: İstanbul / Ataşehir
OFFLINE

MesajTarih: Sal Ekm 26, 2004 8:35 am    Mesaj konusu: kanun kitap motor vs. Alıntıyla Cevap Ver

* Yazı da ismi geçen şahıslara garez yoktur, genel duruma yönelik fikir belirtilmiştir.




Zafer yangın'ın haberler bölümündeki yazısında demiş ki:


MOTOSİKLETLERİN GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ, HIZ LİMİTLERİNİN OTOMOBİLLER İLE AYNI OLMASI GEREKTİĞİNİ, YOLLARIMIZA VERDİĞİMİZ ZARARIN, ÖNEMSENMEYECEK KADAR KÜÇÜK OLDUĞUNU VE DOLAYISIYLA KÖPRÜ, OTOYOL GEÇİŞLERİNDE NE ÖDEMEMİZ GEREKTİĞİNİ ANLAYABİLİRSİNİZ. O kadar yok sayılıyoruz ki, OGS almamıza bile karşı çıkılıyor.


diyor.

Bu konuyla ilgili nacizane bir iki şey söylemek istiyorum.

Trafikte motosiklet hız sınırlaması ile ilgili fikirleri ne katılıyorum. Türkiyede pratikte motosiklet kullanan herkez bilir ki motosikletler genel trafikten 10-20 km daha hızlı olabildiklerinde daha güvenli yol alırlar.

Neden daha hızlı olmalılar ki? onlarda herkez gibi 90-100km neyse o süratte gitseler olmazmı? bal gibi olur. yurt dışında da bu böyledir. tüm araçlar belli bir hız limitinde seyahat eder. Bizden (türkiyeden) tek farkları tüm sürücülerin trafik kurallarına uymasıdır. Motosikletlerin sanıldığı gibi geçiş üstünlüğü falan yoktur. geçiş üstünlüğü görev halindeki ambulans, itfaiye, polis, vs.'nindir.

Bizdeki problem motosikletin kanun kitapda yer almaması değil, genel trafik kavramı ve kültürümüzün olmamasıdır. İnsanlar sokakta yürürken nasıl birbirini itip kakıyorsa, markette sıra kapmak için nasıl birbirinin önüne geçiyorsa, konuşurken nasıl birbirinin sözünü kesiyorsa trafikte araç kullanırken de aynı kültürle kullanmakta. Buna motosiklet sürücüleride dahil.

Biz motosiklet sürücüleri olarak daha o kadar yolun başındayız ki, "bize ogs vermiyolar, yolda yol vermiyolar. mıy mıy mıy.." bana komik geliyor. çok imrendiğimiz avrupada otomobillerin arasından geçmek yasak, motorunuzu ehliyetinizin izin verdiği ölcüde beygir/cc olarak satın alabiliyorsunuz. ehliyet imtahanları bugün en baba kullanırım diyenlerimizin bile geçemiyeceği kadar kazık. hem teorik hem pratik. iki senede aldığımız 1000cclik motorları ingilterede alabilmemiz için 8-10 sene geçmesi gerekiyor, bu zaman zarfında adamı zırt pırt imtahana sokuyorlar..
o sebepten orada 20-22 yaşında kimse R1 kullanamıyor.

sağa sola çuvaldız saplarken iğneyi de kendimize dürtelim.. Hakkımızı haklı olduğumuz yerlerde arıyalım. trafikte milletin önünde artislik yapıp sora benim geçiş üstünlüğüm var diyip sopa yemiyelim bide.. Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
Kaan
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Jun 03, 2004
Mesajlar: 1598
Nerden: Samsun
OFFLINE

MesajTarih: Sal Ekm 26, 2004 3:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
sağa sola çuvaldız saplarken iğneyi de kendimize dürtelim.. Hakkımızı haklı olduğumuz yerlerde arıyalım. trafikte milletin önünde artislik yapıp sora benim geçiş üstünlüğüm var diyip sopa yemiyelim bide..


Dostum gerçekten güzel bir noktada hepimiz adına bir öz eleştiride bulunmuşsun tebrik ederim. Ancak şunuda unutmamız gerekiyor ki genel olarak düşündüğümüzde ülkemizde maalesef ehliyetin alınmasındaki standartlar değişmedikçe ve oradaki bazı çarklar kırılmadıkca bizler trafikte ezilmeye devam edeceğiz. Bu çarklar öyle dönüyor ki ben şahit oldum ve inanamadım. Ağır vasıta ehliyet sınavında ki trafikte bizlerden hızlı olan araçların en büyüğü olan bu arkadaşlara sınav sorularının yanıtlarını sesli bir şekilde " örneğin 1d -2 c - 3 e ....." diye adam okudu ve gitti bu adamlarda sınavı geçip ehliyetlerini gönül rahatlılığı ile ceplerine koyup trafik canavarı rolünü üstlendiler. Şimdi böyle bir düzenlemenin olduğu bir trafikte aralardan giden bizlerin ve diğer araçlardan daha yavaş seyretmek zorunda olanların suçu pek olduğunu düşünmüyorum. Yapılması gereken aslında bu adamları engellemek ama onu da yasal yollarla yapmamız gerekiyor. Şahsen 154 ü aramaktan hiç çekinmem ararım ve veriririm plakasını cezayı yer yada yemez bilemem ama benim gözümde cezasını çeker . Bu kişi abuk sabuk hareketler yapan motosikletli de olsa cezasını çekmeli bence .

Saygılar arkadaşlar
154 ü sizlerde arayın
_________________


950 Adventure
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
GunduzHakan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye


Kayıt: Oct 12, 2004
Mesajlar: 189
Nerden: İstanbul / Ataşehir
OFFLINE

MesajTarih: Sal Ekm 26, 2004 4:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kaan çok haklısın. benimde demek istediğim bu zaten. Biz motosiklet sürücüleri olarak motosikletin hakkını aramaya çalışmayalım. adam gibi trafik kanunlarının işlemesi için çaba sarfedelim. verdiğin örnek çok güzel, burda bizim ofiste bi eleman ehliyet sınavına çalışıyor, kitapdan değil cevap anahtarını ezberlemeye çalışarak.. bizede aynısı olmadımı.. kursa gittik kitapla beraber cevap anahtarı tutuşturdular..

Biz motor sürücüleri olarak köprü gişesinde sırayı hiçe sayıp zart diye milletin önüne geçersek, hakkımız diye arabaların arasına abuk subuk dalarsak, dönemiyceğimiz virajlara kamikaze misali dalıp önden arkadan gelenin şeridini kapatıp terör estirirsek, açık egzosu takıp orda burda gazlarsak, ve burda aklıma gelmiyen bi dünya serseri motosikletçi imajını destekliyecek hareket yaparsak kim takar bizim kırılganlığımızı hız limitimizi...

sistem yanlış diye ona uyup bizde sistemsizlik içinde sistem yaratmamalıyız. millet eşşek diye bizde eşşek olmamalıyız..

ya amma ağır yazdım ben bugün be..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
TA6B
Yamaha Grubu
Yamaha Grubu


Kayıt: May 31, 2004
Mesajlar: 4276
Nerden: Amisos
OFFLINE

MesajTarih: Sal Ekm 26, 2004 5:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Katılıyorum arkadaşlar ancak yurdum insanının bu konuda daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Motosiklet sayısı gelişmiş ülkelerdeki kültür ve medeniyet seviyesini gösterir. Bizim ülkemizde çıkarılan kanunlar ve vergilerle bu kadar baltalanırken, çok seneler mücadele etmemiz gerekecek sanırım. Sevgili Zafer'inde demek istediği bu zaten.

Artık öcü gibi görünmekten - ölüm makinesi gibi anılmaktan - kamyonların üzerime gelmesinden nefret ediyorum. Motosikletin "TEHLİKELİ ARAÇ" sınıfından çıkarılması için ne yapmak lazım? Elele vermek, birlik ve beraberliği temin etmek lazım. Bir kaç tane serseri bu kötü imajı yarattı diye hepimizi aynı kefeye koymaları ne kadar bağnazca düşünebiliyor musunuz!!! Ben (!) Kurunun yanında yaş olmak istemiyorum arkadaş...

Biz ayrıcalık felan derken zaten motosiklete kıl olan insanların tepkisiyle karşılaşabiliriz ama bu hakkımızı aramayalım anlamına da gelmesin lütfen. Hak verilmez alınır..!! Biz almaya çalışıyoruz şu durumda. Umarım iyi bir netice alırız.

Selam ve sevgilerimle
_________________
Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Skype Adresi MSN Messenger
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar