Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Pts May 17, 2010 8:16 am Mesaj konusu: arka dişli takoz(lastiği yada amortisörü) |
|
|
BMW F650 arka teker içinde yer alan dişliye entegre lastik takozun(kataloğunda amortisör diyor) değişimi için gözlemlememiz gerekenler nelerdir?
-Arka tekerleğin motor viteste iken ne kadar(santimetre) eksenal hareket etmesi doğrudur? |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
tittytwister Tecrübeli Üye
|
Tarih: Sal May 18, 2010 6:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim eski F650 de şöyle farketmiştim; zincir gergim bir türlü tutmuyordu, tesadüfen arka dişli elimle oynatabilir halde olduğunu farkettim, çok pahalı bir parça olmadığı için açıp kontrol etmek yerine borusandan alıp kendim değiştirdim. _________________ KTM 690 Enduro |
|
Başa dön |
|
|
GStadt Katılımcı Üye
|
Tarih: Sal May 18, 2010 11:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Lastik takoz zamanla esnekliğini kaybediyor ve ölçüleri değişiyor.
Benim de başıma geldi. Kendi motosikletimde gazı açtığı zaman önce zincirin küçük bir takırtıyla boşluğunun alındığını duyuyordum. Takozun kanatları üzerine iç lastik parçaları yapıştırarak yerine sıkıca oturmasını sağlamıştım.. Deneyebilrsiniz.. |
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Prş May 20, 2010 11:07 am Mesaj konusu: |
|
|
teşekkür ederim arkadaşlar dediklerinizi gözlemledim. zincirin içine bir tornavida sokup sabit kalmasını sağladım ve arka tekeri ileri geri(öne arkaya) oynatmaya çalıştım ama sanki mıhlanmış gibiydi yarine. yani hata takozda değil gibi duruyor. bu durumda ön dişlide ki bu aşırı boşluk sebebi nedir acaba? yardımlarınızı fikir ve görüşlerinizi bekliyorum. |
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Pts May 24, 2010 3:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
yokmu bu konuda fikri olan acaba? |
|
Başa dön |