Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
tenereahmet Kıdemli Üye
|
Tarih: Sal Ekm 03, 2006 11:49 am Mesaj konusu: İYİ BİR ENDUROCU YA DA MOTOKROSCU OLMAK İÇİN NE YAPMALI |
|
|
Arkadaşlar bizler özgür dünyanın doyasıya tadını almak için motosikletler üzerindeyiz.Zaten bizleri diğer insanlardan ayıran en belirgin özellik bu taraf.Ancak en önemlisi o kadar para ödediğimiz demir atlarımıza ne kadar hükmedebiliyoruz. Hep makinelerin en hızlısını ve en güçlüsünü istiyoruz ama yterli tekniğe sahip olup hakkını verebiliyormuyuz.İşte teknik sürüş tarzı hayatta kalma mücadelesi ve soruları burada başlıyor.Düz yolda motor sürmek gaz açmak pek fazla yorucu olmassa gerek.Fakat arazi çok ilginç ve tabiat ananın her türlü tuzaklarıyla doludur.Buradaki sürüş tekniklerimiz ve performansımız altımızdaki canavara ne kadar hükmedebildiğimizi kanıtlayacaktı. Bu açıdan bakıldığında bu yazı dizisinde birbirimizin eksiklerini tamamlayıp motosikletlerimizde işte üzerimde nihayet beni idare edebilecek ve onu ürkütecek bir binici var desin.Tekniklerimizi tüm binicilere aktaralım eksikliklerimizi giderelim.Hep beraber 100 yıl motor binmek dileğiyle saygılar _________________ ÇÖL TİLKİSİ |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
offroad Değerli Üye
|
Tarih: Sal Ekm 03, 2006 12:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu Konuda benim biri iki sorum olacak.
Ayakta sürüş tekniğini anlatırmısınız ? dizler kirik ,vucut ağrliği nerede? popo biraz geride mi? tam olarak bilen ve yapan arkadaşlardan biligi rica ediyorum .
Atlama tekniği hakında bilgi: Atlarken ayaktamı ? oturarakmı?
Bunları haspel kadar yapıyorum fakat doğrusunu öğrenmek istiyorum.
Yazan tüm arkadaşlara şimdiden teşekur ederim _________________ Yuzunuzden tebesum,kalbinizden sevgi eksik olmasın |
|
Başa dön |
|
|
tenereahmet Kıdemli Üye
|
Tarih: Sal Ekm 03, 2006 12:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
arazi sürücüleri için temel vucüt pozisyonu şöyle olmalıdır.Dizleriniz ayak askıları hizasında ağırlığınız askılardave gövdenizin üst kısmırahat bir konumda olmalıdır.merkez konumda ayakta dururken diz eklemleriniz ayak bileği eklemlerinizin üzerinde olmalıdır.Başınız gidon çevrenizin üzerinde olmalıdır.Dizleriniz ağırlığınızı taşımalı ve bükük olmalıdır.Aynı zamanda seleyi dizlerinle sık. Gaz kelebeğini sıkıca kavra debriyaj ve fren levyesini iki parmağınla kavra ve başını dik tut gelecek olan tehlikeleri kolla daima ileriye bak arkadaş _________________ ÇÖL TİLKİSİ |
|
Başa dön |
|
|
tenereahmet Kıdemli Üye
|
Tarih: Sal Ekm 03, 2006 1:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet atlama pozisyonunu unuttuk.Önce motosiklet üzerinde dengeli vücut pozisyonunu ayarlamak gerekir.Tipik olarak ana fikir,çıkışta havada ve inişte ayakta olmaktır.En önemlisi motosikletin hareketini kontrol etmek için havada vucüt pozisyonunu ayarlamaktırr.süspansiyonun çarpmayı absorbe etmesine yardımcı olmak içindiz ve dirsekleri kullanmak gerekir. yere inişte mümkün olduğunca frenlemekten kaçınmak gerek.Motorun stopunu engellemek için motorun devrini artırmak gerekir. Anlatmak kolay da uygulamak için çalışmak gerek iyi çalışmalar arkadaş _________________ ÇÖL TİLKİSİ |
|
Başa dön |
|
|
tenereahmet Kıdemli Üye
|
Tarih: Sal Ekm 03, 2006 2:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet arkadaşlar arazide frenleme hızlanma viraj alma çamurda sürüş teknikleri en önemlisi farklı motosikletlere uyum sağlamak yani ağırlık ve beygir gücü sürüş tekniklerini nasıl etkiler cevaplar dostlar bunlar çok önemli dostlar hep beraber paylaşalım _________________ ÇÖL TİLKİSİ |
|
Başa dön |
|
|
|
|