Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
HUSKY Yeni Üye
|
Tarih: Pts May 29, 2006 8:06 pm Mesaj konusu: Yamaha TDR125 hakkında bilgi |
|
|
Merhaba arkadaşlar .Öncelikle herkese selamlar.Yamaha TDR125 hakkında bilgisi olan arkadaşlar bu motor hakkında ne düşünüyorlar,tavsiye ederlermi? |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
beyazkartal Kıdemli Üye
|
Tarih: Pts May 29, 2006 8:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yamaha Dtr 125 r modeli çok sevdigim bi motordur çok güzel onroad ve ofroad kullanıma uygun bi motor 2 zamanlı atak ani hız ve devir veren mekanizma tek kelimeyle 1 yıl binip mennum bi motordur temizi uzun süre dayanır
selamlar _________________ KTM EXC 450 R |
|
Başa dön |
|
|
HUSKY Yeni Üye
|
Tarih: Sal May 30, 2006 9:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Tesekkürler. Benim baktıgım 94 model sorun çıkartmasından korkuyorum.Bu makinalarda neye dikkkat edilir onuda bilmiyorum. |
|
Başa dön |
|
|
Wiseguy Katılımcı Üye
|
Tarih: Pts Hzr 19, 2006 12:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
sözü geçen 94 modeli ben aldım.
En başta aynı endişelere sahiptim. Ancak alet tahmin ettiğimden oldukça iyi durumda.
Bu nesnenin üzerindeki EXUP valfi, çılgın bir şeydir. Normal çalışma devri 5000-6500 arasındadır. Ve EXUP ile alet 6600 devirden birden 8000-8500 devire fırlar. Alışkın olmayanlar motorun burununu bu ani fırlayışta kontrol edemeyebilirler.
Yani, bir anda roketliyor. Geçen gün krakmilini değiştirdim, yazlık bakımını yapıp, arka lastiği de değiştirdim. bu alet 125'lik olsa da, 0-100'e ortalama 7-8 saniye'de çıkıyor. Vites senkronizasyonu çok güzel ayarlanmış, görünüş olarak Tenere'yi andırıyor. Ebadı da zati Tenere'den %10 daha küçük...Motoru 15.5hp, tahmini maks. sürati 145 km/h.
Beyazkartal'ın da dediği gibi motoru DT125'in çok benzeri. İki zamanlı olduğundan biraz duman sorunu olabiliyor. Orjinallerinin eksozunda Lambda sensörü ve katalizör mevcut. Ancak, güçten yediği için bir çoğu bunu çıkartıyor. Bu da arkanızdan gelen buddy'nizin bol bol dumanınızı yutmasına sebep oluyor.
Kesinlikle bir acemi motoru değil. Güçlü, atak, manevra kabiliyeti tahminden daha yüksek. Oldukça keyifli...
Açıkçası benim tabirim: Züğürt Tenere'si
Tüm Yamaha'larda olduğu gibi tek dezavantajı parçası tuzlu. Ama araştırıldığında OEM bulunabiliyor. |
|
Başa dön |
|
|
teo Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pts Hzr 19, 2006 8:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
Wiseguy demiş ki: |
:. İki zamanlı olduğundan biraz duman sorunu olabiliyor. |
Gaz teli ile aynı tele bağlı yağ pompasına giden bir tel var.Yağ pompasının içerisinde karışım ayar vidası var.Kapağı açıp oradan karışımı kısarsanız duman azalır.Ama işi bilen birine yaptırmak lazım zira çok kısarsanız motor yağsız kalabilir.
Not :Yağ pompası kuru çalışmaktadır .Şanzumandaki yağı boşaltmanıza gerek yoktur. |
|
Başa dön |
|
|
|
|