Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
Geçen hafta salı günü Gümüldür'den İzmir'e dönerken Menderes hudutlarında motorda bir dalgalanma oldu, Bazen benzin biterken eğer deparlıysa motor ilk o teklemeyi hissedersiniz ya, öyle bir durum oldu. Önümdeki güzergahta ilk istasyonun P.O. olduğundan ve yakında olduğundan kendimi iyi hissettim. Ve ikinci teklemeyi beklemeden musluğu rezerve aldım. benzinlikten benzin aldım bastım marşa üçyoldan Betonyala girmeme 100-150 metre kala aynı tekleme yada dalgalanmayı birdaha yaptı motorum. 10-15 metre içinde sanki egzost yerinden çıkmış gibi garip sesler eşliğinde ve ayrıca sanki çift silindirli motormuş gibi, silindirin biri tekliyormuş gibi patlamalar yaparak sustu. Tankın kapağını açtım,acaba adamlar benzini koymadılarmı diye düşündüm salladım baktım benzin dolu. marşa bidaha bastım, tık yok, filiberimde çok iyi durumda olmadığından kısa bir iki dahabastım baktım almıyor, jikleyi çektim, bastım sıcak motor olmasına rağmen jiklede motor çalıştı ama patlamalar ve tekleme devam ediyordu. bir iki çalıştı artık jikledede almamaya başladı. " Hah" dedim, göçtü motor. ilk aklıma gelen bujiler oldu, uzun soluklu kullandığımdan herhaşde bujilerden biri çatladı kaçırıyor ve motorun düzensiz çalışmasına sebep oluyor , hiç uğraşmıyım evde yakın iterek yokuştan salark giderim dedim eve ve çalıştırmadan götürdüm. Sabah ilk işim bujileri sökmek oldu, pırıl pırıldılar, ki en az 20bin kilometre yol yapmışlardır. tepelerinde bir tek kurum izi, kararma yoktu. Bujileri böyle görünce aslında çok üzüldüm, çünkü problem belliki daha büyük. Hemen aklıma FAce geldi, bu tür arızaların konjüktörden olabileceğini anlatttığı blog aklıma geldi, açtım koltuğu birde ne göreyim. kablolar çatır çatır yanmış simsiyah olup yarılmış ve yapışmışlar. resimlerini görüyorsunuz. söktüm malzemeyi Motor malzemecilerini dolaştım ve izmirin parça bakımından ne kadar sağır olduğunu gördüm. Bırakın parçayı elimdekinin ne olduğu hakkında fikri bile olmayan motorcularla karşılaştım şaşkınlık içinde kaldığımı ifaade edemeden geçemeyeceğim. Neyse parçayı farklı bir şekilde temin ettim. düzeneğini eskisine göre hazırlattım ve söktüğüm gibi aynen kurdum. ama motor ne yazık ki çalışmadı. Fikri olan arkadaşlarım varsa , görüş ve fikirlerini sunmalarını rica ederim.
dün bir servise girdim sorunu anlattım. bujilerin kıvılcım atıyormu dedi, tornavida ile test ettim şaseye kıvılcım attı dedim. bujileri sök onların kafaları ıslanmıştır,biraz kurusunlar,sonra kablosunu dışarda tak şaseye değdir bas bakalım marşa çalışacakmı dedi. gittim yaptım dediğini. bujiler gayet güzel kıvılcım atıyorlar. ancakkkkkk bir şey dikkatimi çekti. bujileri söktüğümde benzin kokusu hiç gelmedi. taktım yerine bujileri bastım marşa, çalışmıyorsa silindir odası benzin dolacak ve bujiler ıslanacak ayrıca buji deliğinden kesif bir benzin kokusu çıkacaktı ,doğrumudur acaba. bujiler kupkuru çıktı. buji takılı değilken marş yaptım, içeri çektiği benzini delikten dışarı ittirmesi gerekiyorduyada en azından kokusu gelecekti ama ne koku ne benzinin esamesi göründü. anladığım kadarı ile karbüratörden silindire benzin geçişi yok. benzin borusunu söktüm, depo zaten dolu, ağızdanda benzin çok düzgün akıyor, karbüratörün tahliyelerini açtım ikisinide damlaya damlaya çıktı içindeki benzin. sanırım karbüratörlerimde genel bir arıza var? benim yapabileceğim türden bir durum değil sanırım.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız