Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
ozgurozgur Yeni Üye
|
Tarih: Pts Hzr 14, 2010 7:42 pm Mesaj konusu: vergisidir plakasıdır prosedürdür |
|
|
arkadaşlar ben aşırı acemi bir motosiklet heveslisi ve bu yolda ilerlemeyi kafaya koymuş biri olarak siz tecrübeli arkadaşlara sorarım.. benim henüz motosikletim yok,eğitim koşturuyorum.. ama kafamı kurcalayan ve bu konu hakkında sıfır bilgiye sahip biri olarak. yarın öbürgün motosiklet aldığımda(inş.) ne yapacağımı kesinlikle bilmiyorum.. eminimki saçma sapan uğraşmalı bişiler vardır.. motosikleti aldım ve sonrasında neler yapıcam acaba?? üzerine almak vergi vermek falan işte..
teşekkürler |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
mkaplan_55 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pts Hzr 14, 2010 8:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Otomobilde neler yapıyorsan motosiklettede aynıları kadeş fazla kafanı yorma _________________ ...Gidemediğin yer senin değildir... |
|
Başa dön |
|
|
ozgurozgur Yeni Üye
|
Tarih: Sal Hzr 15, 2010 1:46 am Mesaj konusu: |
|
|
otomobilimde yokki |
|
Başa dön |
|
|
mkaplan_55 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Sal Hzr 15, 2010 7:03 am Mesaj konusu: |
|
|
O zaman git kumda oyna _________________ ...Gidemediğin yer senin değildir... |
|
Başa dön |
|
|
Umut_YILMAZ Tecrübeli Üye
|
Tarih: Sal Hzr 15, 2010 8:16 am Mesaj konusu: |
|
|
Özgür selamlar. Öncelikli olarak yeni başlayacaksan ikinci el ve de alabileceğinin biraz da altında değeri olan(ucuzca) bir motor al. Çünkü öğrenme sürecinde ufak tefek kazaların ya da basit saçma sapan yan devirmelerin olabilir. Sıfır ve pahallı bir motorda bunlar başına gelirse 2 hafta uykuların kaçar, garaja gidip gelip kazada zarar gören bölgelere baka bakar dalarsın gecelerce
Motor devir teslim işlemleri artık değişti. Eskiden trafik bu işlere bakarken şimdi noterler hallediyor. Önce notere gideceksin motorun eski sahibi ile birlikte ve kati satış için bir belge düzenleyecek noter. Bunu yapmadan önce aracın vergi borcu, trafik ceza borcu yoktur şeklinde bilgileri içeren belgeleri eski sahibine mutlaka getirt. Zaten bunlar yoksa noter, satış işlemlerini de yapmıyor. Noterde satış işlemi 30- 40 TL ye halloluyor. Ardından da ruhsatın değişimi için evrakları yine notere bırakıyorsun. Yani ruhsat, kati satış belgesi, borcu yoktur kağıtları ve nüfus cüzdanı fotokopisi. Sonrasını ben de tam bilemiyorum. Çünkü noterden ruhsat alma işlemi başlayalı daha 1 - 1,5 ay oldu. Ama bu işlemde yaklaşık 100 TL filan tutuyor.
Vergiler dersek, yıllık 30-40 TL olan motor da var yıllık 800-1000 TL olan motor da var. Yaşına ve motor hacmine göre değişiyor. İnternette biraz bakınırsan bulursun.
Eğitim olayına gelince. Yeni başlayan biri olarak bunu düşünmüş olman bile çok çok önemli. Bravo. Eğitim al ya da alma, bu işin öyle çocuk oyuncağı olmadığı farketmiş olman bile güzel. Eğer biraz araştırırsan şehrinde ya da yakınlarda bu eğitimi veren bazı özel kuruluşların olduğunu göreceksin. Eğer bulamazsan bizlere danışabilirsin tekrar. Ama ne olur saçma sapan sınavlarla ve hiçbir eğitim almadan edindiğin o A2 ehliyetine kanıp da 1000 cc lik bir motor almaya kalkma hemen
Umarım biraz yardımcı olmuşumdur. _________________ RIDE&LIVE
KLE500
GSX650F
TRANSALP XL650V
TENERE XTZ 660
DL 1000
|
|
Başa dön |
|
|
|