Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
aso Katılımcı Üye
|
Tarih: Prş Ağu 30, 2007 8:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
Büyük, güçlü, hızlı bir motorla başlayan herkesin başına birşey gelecek diyemeyiz.
Ama riske atılan şey canımız ise, küçük, minicik bir ihtimal bile önemlidir.
CBF 250 ile başladım. 2 kere düştüm. Birinde bacağım egsozun altında kaldı. Eğer, motor biraz daha ağır olsaydı bacağımı kurtaramazdım. Hafif bir kızarıklıkla atlattığım bu olayda, motoru kaldıramasaydım, ağır bir yanık da olabilirdi.
Bir kaç kere başıma gelen bir olay daha yazayım: Uzun süre tam gaz gittikten sonra ( 200-300km) Hem dengem, hemde gaz ve debriyaj kontrolüm azalıyor. Eğer motorum biraz daha güçlü ve ağır olsaydı: Mola yerlerinde, yerleri daha iyi inceleyebilirdim.
Boyum 180 cm, kilom 88 olduğu halde, özellikle şehirler arası yol kenarlarında, toprak yollarda veya kararsızlık hallerinde durmaya çalışırken, motoru zapt etmekte zorlanıyorum. Allahtan motor cüsseme göre ufak. Bu yüzden hiç düşmedim. (Maaşallah deyin.)
Honda gs 2 eğitimi sonrasında cbf 500 ve cbf 1000 tecrübe etme şansım oldu. Her ikisini de kullanabildim; gibi bir sonuç çıkarılabilir.
Ama cbf 250 ile başıma gelen şeyler, 1000 ile başıma gelseydi muhtemelen çok daha hızlı gidiyor olacağımdan toparlayamazdım. Veya biraz fazla gaz açtığımda, gazı kesip yoluma devam edemezdim. Veya motoru her düşürüşümde, motor büyütmek için ileride harcayacağım kadar masraf çıkardı. Veyalar arttırılabilir.
Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
'Tarih'i 'tekerrür' diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?
Mehmet Akif Ersoy _________________ Adnan Öztaş
Hâk-i pâyine yetem der ömrlerdir muttasıl
Başını taştan taşa vurup gezer âvâre su
Fuzûlî |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
vetmemo Demirbaş Üye
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1299 Nerden: İstanbul-Anadolu
|
Tarih: Cum Ağu 31, 2007 9:28 am Mesaj konusu: |
|
|
Mehmet Akif Ersoy,ne güzel söylemiş.
Teşekkürler,Adnan Öztaş.
İstisnalar kaideyi bozmaz,Ayhan kardeşim........... _________________ TENERE 660
|
|
Başa dön |
|
|
mutluemlak Yeni Üye
|
Tarih: Cum Ağu 31, 2007 2:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
ender dl 650 ilk başlayacaklar için biraz ağır ve güçlü bir makina.
diğer arkadaşların dediği gibi ufak cc ile başlayıp yükseltirsen çok daha güvenli olur.
bende 250 lik bir jinlunla başlamıştım zaman la az geldi ve değişik tipte motorlar kullandım.tavsiye ederim .bununda kötü tarafı tabi bana göre ufak cc ile başlayıp büyütme olayında çok zarar ediyorsun maddi olarak.
ama genede alıcam dersen bu ilana bir bak benim motorum ihtiyaçtan satıyorum biraz daha indirim yaparım...ne alırsan al güle güle kullan.şimdiden.
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4651478 |
|
Başa dön |
|
|
MAQARA Demirbaş Üye
|
Tarih: Cmt Eyl 01, 2007 10:24 am Mesaj konusu: |
|
|
DL al DL
felsefi akımlara kapılma
mehmet akifi boşver
al paşa paşa kullan _________________
|
|
Başa dön |
|
|
vetmemo Demirbaş Üye
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1299 Nerden: İstanbul-Anadolu
|
Tarih: Cmt Eyl 01, 2007 10:33 am Mesaj konusu: |
|
|
Ayhan senin de DL alma zamanın gelmiş.
Bak ne güzel yazmışsın.
Uçmanın tadını alan kişi, sürünmeye asla razı olmaz...... _________________ TENERE 660
|
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|