Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

 
  www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Kadırga Enduro KD 250 GY

 Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Kadırga Enduro KD 250 GY
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 52, 53, 54  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Uzakdoğu Grubu
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Aldebaran
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Aug 09, 2012
Mesajlar: 574
Nerden: İstanbul Sancaktepe
OFFLINE

MesajTarih: Sal Arl 30, 2014 8:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seyir defterine ek:
arka amortisör den ben de emin değilim. yine lastik değişimi için söküldüğünde bakacağım. gerekirse değiştireceğim. paraya da kıyıp düzgün bişey alacağım. faturasını da kaymakamlıkta tüketici koruma heyetine vereceğim. uğraşsınlar heriflerle. çünkü bana cevap vermediler ne yapacakları konusunda.
_________________
Vasıfsız Endurocu
Yamaha XT750Z pilotu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler







Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye


Kayıt: Jun 23, 2008
Mesajlar: 1318

OFFLINE

MesajTarih: Sal Arl 30, 2014 10:23 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
EBoyaci
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt: Dec 30, 2014
Mesajlar: 37
Nerden: Kocaeli
OFFLINE

MesajTarih: Sal Arl 30, 2014 2:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ertuğrul Boyacı Bayburt Üniversitesi İnşaat mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim Kocaeli'de yaşıyorum doğma büyüme Hataylıyım (anne baba memur olunca). Motorumu 27 Nisan 2014 de 2.el 2300 kmde Trabzondan aldım (Trabzon Bayburta 150 160 km diye hatırlıyorum, ziganayı aştınız mı tamamdır diyebiliriz). Mayıs Haziran aylarında Bayburtta kullandım daha sonra motor üstünde Kocaeliye gittim (neden motor üstünde gittim diye yazdığımı merak ediyorsanız söyliyim, çünkü her motorcu üstünde mi geldin diye özellikle sorma gereği duydu). Kocaeldie Temmuz Ağustos Eylül aylarını geçirdim ve Bayburtta çetin bir kış geçeceğini düşünerek motoru yanımda getirmedim. Bu 5 aydada yaklaşık 10000 km motoru kullanma şansım oldu. Ufak tefek kazalar da yaşadım elbette, 20 30 ile giderken otobüsten inen bir kızın bir anda otobüsün arkasından dolaşmak yerine önünden yola bakmadan karşıya geçmeye çalışması, arazide lastik batması diye tabir ettiğim lastiğin gömülmesi ile yavaş yavaş yana yatan motor (yavaş yavaş çünkü canımı dişime takıp tutmaya çalışıyorum), şerit değişirken aynanın azizliğine uğramak sonucu araca soldan çarpmak (10 15 günüme mal oldu sol ayak serçe parmağım 5 dikiş aldı tam başlangıç yerinden). Aslında o kadarda çok değilmiş ama insan korkuyor işte.



1-yukinin izci olması lazım cross modeli ve xtreme max %90 uyuyor ama detaylı bakma şansım olmadı kısmetse 24 ocakta kocaelideyim direk inceleyeceğim
2-disk kesinlikle değişmeliyim haklısınız ancak plastik parçalara 75 ve sağ artçı ayaklığına (sadece ayak basılan kısım onu şaseye bağlayan yer sağlam aynısı olmasada yan sanayisi ile 15 tlye hallettim) 90tl fiyat duyunca sormadım bile.
3-başta tamircile ile halletmeye çalıştım, hiç biri meğerse usta değilmiş. ilk gittiğim yer farın kısası kesmiştir dedi farı değişti ve sonradan kütükten olduğunu söyledi (bu sırada farında kısası kesmiş hem diyor, baktım ve kesmemişti, ilginç). İkinci tamirci kütüksede elinde uyan olmadığını ve değişirse kablolarıda kesip ek yapması gerektiğini söyledi, bunlar böyle sıralanabilir. Neyse ki gün geldi ve en son ben açtım uzun kısa düşmesi nasıl olmuş ise hafif kısa devre yapmıştı, belkide bu tamir denemeleri sırasında olan bir şeydir bilemiyorum. kablolardan kaba tabirle düz kontak bağlayarak denedim ancak uzun gelsede kısalar gelmedi bir türlü, kablolarıda tümden değişmek gerekiyormuş onada para vermeye kıramadım tek kabloyu çekip değişeceğim kısmetse (cesaret edemedi).
4-Tur camı yaptıran bende gördüm fakat ortaya çıkan şeyler genelde çok kaba, estetiği olmayan ve baktığınızda ben ucuz malzemeyim der gibi şeylerdi, yada bana öyle geldi.
5-Bunuda Kocaeliye gider gitmez deneyeceğim, teşekkürler bilgi için
6-Galiba benimkiler düzelecek gibi değil, yani çok hafif bir vuruk ama daha ben yaparım diyebilen olmadı
7-Lastik konusunda hiç bir fikrim olmadığı için link rica edeceğim, kötü esnafa denk gelip kandırılmak istemiyorumda
8-Yağ filtresi değişmekten kastım en azından bakımını yapmaktı ancak dediğim gibi servis hiç bir zaman gerek var demedi aksine gerek yok dedi ve bakmadı değişmedi. Nerede nasıl sökebilirim nelere dikkat etmem lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
9-Bilgi için çok teşekkürler
10-Km'de kuruş aslında haklısınız sonuçta hız devir ve kullanım yeri (arazi, asfalt) değişeceği için.
11-Xtreme Max gidonunun motorlarımıza yakışacağını pek düşünmüyorum açıkçası, bence biraz sabredip kroma yönelelim derim, kütük keşke sadece gidonle bitse Sad ama bir tekniği varsa seve seve yaparım
12-kendim halletsem bu sorunu olur daha önce yaptırdım tekrarladı benim çözebileceğim bir şey midir acaba ?
13-O zaman en kısa zamanda aynayı güzel bir çift ile değişmek lazım gibi
14-Hava kutusu dediğiniz kısmın üst kapağını söktüm, demirler yüzünden yukarı doğru açılmıyordu bende bir tornavida yardımı ile yavaş yavaş yana doğru çektim o baca gibi kısımdada bacaya çökerek demirin altından geçirdim. Ancak yeni hava filtresi bulamadım o ayrı bir sorun.


Umarım yardımı olmuştur ve yardımlaşmaya devam edeceğizdir, cevaplarınız için çok teşekkürler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Aldebaran
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt: Aug 09, 2012
Mesajlar: 574
Nerden: İstanbul Sancaktepe
OFFLINE

MesajTarih: Sal Arl 30, 2014 5:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şöyle devam edelim o zaman sadeleştirerek:

1: haber bekliyorum, hayırlısı
7: Lastik: bu gün arkadaşla konuşuyorduk. o da benimle birlikte alacağını söyledi. istersen buradan haberleşiriz 3 takım alırız pazarlık yaparız. ben muhtemelen sava veya Mitas alacağım. eğer offroad ağırlıklı kullanacağım dersen swallow olabilir. linkten mitas 2015 kataloğunu indirebilirsin. yazdığım modeller orada var. soruların olursa yine yazışırız.
https://www.dropbox.com/s/qawh4htzt6sx26n/catalogue-2015_en.pdf?dl=0

8: yağ filtresi, motorun sağ tarafında altta 6 vidalı küçük yuvarlağımsı bir kapak. yağı boşalttıktan sonra bu kapağı sökersen filtren çıkar. yalnız contası yayı falan vardır. dikkat etmen lazım. sökerken vidaları kırmamaya dikkat et. benimkini sökerken usta esnedi biraz demişti. sonraki sefere kendim söküp değiştireceğim. balata spreyi ile temizleyebilirsin. hepsiburada da 404 marka 8tl. filtrenin yönü de vardır sanırım, ona da dikkat.

10:tüketimi lt/100km vermemin sebebi kullanım şekli değil. yakıt fiyatındaki değişim. bu şekilde her zaman net bilgi olur. iki temel ifade vardır, lt/100km veya km/lt

11:bu gün mondiale gittim ve gidon sordum. bence uygun. nesinin yakışmayacağını bilmiyorum. ben alabilirim. 65tl dedi, takarız da dedi. ama yükseltme kiti yok. onu ayarlamam lazım. krom derken parlak anlamında söylüyorsanız ben onu istemiyorum siyah istiyorum.

12: tecrübeli değilsen yapabileceğini sanmam. arka takımlar tamamen sökülecek. maşanın bağlandığı yer kontrol edilecek. ama eğer elinde çıkma rulmanların duruyorsa bana gönderebilirsen memnun olurum. ben kaliteli rulman bakarım piyasadan. en azından yaptırdığında kafan rahat eder o açıdan. dediğim gibi ben de tedbiren değişmek istiyorum.

13:aynayı değişmek çözüm değil. çünkü zaten piyasada bulabileceğin en uzun aynalar bunlar. ben kırdığım için mondial taktım. o da aynı. uzatma kitleri var. anlamsız pahalı. en doğrusu gidon yükseltmek. olmadı eklem yerinden kestirip 3-4 cm parça kaynattırmak.

14:hava filtresi konik şekilde değil mi? alttan bir yere bağlı mı? hava kutusunun üzerindeki başlığı söküp esneterek çıkartabilirim aslında ama hiç inceleyemediğim için filtreyi, deforme olur mu diye düşünüyorum.

ben de teşekkür ederim. paylaşıma devam Smile
_________________
Vasıfsız Endurocu
Yamaha XT750Z pilotu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
NegroMancy
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt: Dec 05, 2014
Mesajlar: 7

OFFLINE

MesajTarih: Sal Arl 30, 2014 8:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar motoru ne zaman çalıştırmayı denesem sorun yaşıyorum. Motoru kullanıyorum, 3 saat sonra başına geçiyorum marş basmıyor, kick-start yapmaktan levyeyi yamultmaya az kaldı. Başka akü problemi olan, ya da tavsiyesi olan var mıdır?
Bir de kick-start güç bela alıyor motoru çalıştırıyorum, 2 dakika çalıştırıp ısınıca jikleyi kapattığım an duruyor, bu şekilde kullanmaya kalkınca da bujiyi yakıyorum. Teknik konularda pek tecrübeli değilim basit bir problemdir umarım, ustaya sordum "karbüratöre pislik kaçmıştır" dedi.

Bir de ilk mesajımda size belirttiğim Cengiz Motor belasını detaylarıyla blogda yayınlıyorum, erdembarlas.blogspot.com adresinden bakabilirsiniz. Evraklarımı aldım sonunda, ruhsat plaka her şeyim tam çok şükür. Sanki canını istedim adamdan, rezalet resmen.
Bana söylediğine göre Kadırga'nın diğer distribütörü FB Motor'un kurucusu da firmanın eski satış yöneticisiymiş, firmayı tokatlamış kaçmış dediği doğruysa. Kesinlikle şahsi kanaatim değildir baştan söyleyeyim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:


Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap
 
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Uzakdoğu Grubu Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 52, 53, 54  Sonraki
11. sayfa (Toplam 54 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

   
 
 
Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar