Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
suzeko Suzuki Grubu
|
Tarih: Pzr May 12, 2013 5:19 pm Mesaj konusu: 22mm Çapındaki Gidonlar için Gidon Yükseltme+geri çekme aprt |
|
|
Arkadaşlar, 7075 kalite alüminyumdan imal ettiğimiz (döküm değil), 22 mm çapında gidonlar için üniversal (gidon bağlantı cıvata eksenleri arası 37.5mm-32mm ayarlanabilir ) 30 mm yükseltme+20 mm çekme aparatına ait resimleri ekledim.
Ürettiğimiz aparat 22 mm çapındaki gidonu 29.81 mm yukarı kaldırırken, 19.80 mm geri çekiyor. Tabi montaj konumu düşünüldüğünde (ön amortisörlerin yere göre açısı) geri çekme toplamda yaklaşık 25 mm ye çıkarken yükseltme 26 mm lerde kalıyor.
Aparatın malzeme, işçilik ve üretim hassasiyetine gelince. Malzemesi 7075 serisi alüminyum, Yüksek mukavmetin, korozyona direncin ve hafifliğin tercih edildiği yerlerde kullanılan malzemedir.
Havacılık, gemi sanayi, otomotiv endüstrisi ve ordu donanım malzemesi olarak kullanılır. T6/T651 temper ise işlenebilirliği arttırarak kalıp malzemesi olarakta kullanılmaktadır.
Gidonun aparata oturacağı kısımın genişliği 28mm dir. Yani orijinal yatağından da, emsallerinden de daha geniş bir yatağa oturacağından gidon daha rijit duracaktır.
Aparatın işlemesi CNC dik işleme merkezi ve dijital kalıpçı freze tezgahında yapılmıştır.
Aynı malzemeden sadece 30 veya 20 mm yüselten (geri çekme yok) versiyonlarını da yaptım. Pazartesi resimlerini eklerim. Ama yok kardeşim ben 23 mm yükseltsin istiyorum diyen bir arkadaşım olursa onu da yaparım, sorun yok.
Ayrıca resimlerde gördüğünüz yüzey alüminyumun moblanmış yüzeyi. Ben ürettiğim aparatlardan bazılarını, ürettiğim radyatör korumalar gibi statik toz boya ile boyatacağım. İsteğe göre istenilen renge de boyatabilirim. Fiyatta bir değişme olmaz.
Özellikle NC 700X,S, CBF 600 gibi birçok modele uygun..
İlgilenenler için e-mail adresim turkkan.erkan@hotmail.com tel:0 532 28 28 704
_________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
suzeko Suzuki Grubu
|
Tarih: Sal May 21, 2013 10:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aparatların boyanmış ve montajlı hali..
_________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
|
TA6B Yamaha Grubu
|
Tarih: Çrş May 29, 2013 7:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Erkan hocam harikalar yaratıyorsun ellerine sağlık
Fabrikasyon bile bu kadar güzel durmaz yani _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
|
|
Başa dön |
|
|
suzeko Suzuki Grubu
|
Tarih: Çrş May 29, 2013 10:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sağol hocam, teşekkür ederim. Elimden geldiğince motosiklet sürücüsü arkadaşlarımızın işine yarayacak ekipmanlar geliştirmeye çalışıyorum. _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
|
pacoberk Katılımcı Üye
|
Tarih: Çrş Tem 17, 2013 10:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Erkan hocam 2005 f650 de kullanan oldu mu? Fren teli debriyaj teli falan kisa kalmiyo dimi? Bir de fiyat nedir? Tesekkur ederim. |
|
Başa dön |
|
|
|
|