Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
lacivert Kıdemli Üye
|
Tarih: Cum Şub 08, 2013 3:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Türkizmir'e katılıyorum.Yerden göğe kadar haklı.
Evin önünd basit test yaparken bile kask eldiven dizlik mont giymeye alışmış biri olarak söylüyorum.Büyük bir kazada iş şansa kalmış, ama basit bir denge kaybı ve düşme ile dizini kırmış, ya da kafatasını patlatmış insanlar biliyorum.
Kaza ne zaman geleceğini söylemez.
Kırıkların hiç önemi yok, iyileşir. Ama deri- doku-kas kaybı düzelmez. Hele de el gibi çok hassas bir organın asfaltta sürtünmesi (yanması!) düzeltilmesi çok zor sonuçlara ve sakatlıklara yol açar.
Ana mücadele sürtünmeye ve yanmaya karşı olmalı.
Diz dirsek ve kafatası -boyun da korunmalı.
Bunlar yaşla ilgili, 40 yaş üstü sürücüler daha kontrollü ve önlemli görünüyor: Bu da yaşanmışlık ile ilgili.Ve yaşama -birlikte yaşanılanlara (eş -çocuk) verilen değer.
Son söz:
Her zaman hazır olmalı. _________________ Transalp Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . & |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
esved Değerli Üye
Kayıt: Apr 23, 2011 Mesajlar: 82 Nerden: İstanbul - Nişantaşı
|
Tarih: Cum Şub 08, 2013 6:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Herkese tekrar merhaba,
Daha önce de belirttiğim üzere çok kısa bir mesafe için dahi motor kullanılacaksa tam koruma ile kullanma taraftarıyım, bu konuda yanlış anlaşılmak asla istemem.
Ancak "kendi motokros tezim" ile ilgili olarak ilanda yer alan eldivenlerin aşağıda linki bulunan Acerbis'in MX eldivenleri ile arasında pek bir koruma farkı olduğunu düşünmüyorum.
Gerçi MX eldivenleri hakkında detaylı bir araştırma yapmadım ancak kısaca görünen köy klavuz istemez demek istiyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motor-sporlari-aksesuarlar-acerbis-mx-3-eldiven-beyaz-103402314/detay
Herkese iyi hafta sonları, |
|
Başa dön |
|
|
lacivert Kıdemli Üye
|
Tarih: Cmt Şub 09, 2013 11:54 am Mesaj konusu: |
|
|
yazılan yorumları kişisel almamanızı öneririm.Burada amaç foruma girmiş okuyan "yeni motorcu" ya uygun mesajı vermek, her vesileyle. ;deal olan ve olmazsa olmaz olan trafikde tanm koruma olmak.
Esved, bu eldivenler tabii ki motokrosda kullanılabilir. Profesyonel sporcu, yarış içerisinde olduğu için en konforlu en rahat hissedeceği ürünü de kullanmak isteyebilir.Bu kişisel tercihdir.(olması gerekene uymaz sıklıkla)
Profesyonel, pist, yarış farklı ortamlar. Ancak trafikte olmazsa olmaz tam koruma demeliyiz. _________________ Transalp Oleyyyy!
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Pts Şub 11, 2013 12:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
lacivert, teşekkür ederim gerçekten ço kgüzel bir çıklama olmuş. Forumun genel içeriğini de bu şekilde net bir şekilde ifade etmişsin. Endurocu.com'u işte bu yüzde nseviyorum. Kimse yazılanı çizileni kompleks yapmıyor kendine, her şey gerçek hayatta olması gerektiği gibi, ve dilerim bu pozitif enerji daima bu şekilde süregider.
Keyifle Dostlar... |
|
Başa dön |
|
|
lacivert Kıdemli Üye
|
Tarih: Sal Şub 12, 2013 4:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben de teşekkür ederim Türkizmir.Forumumuzu ben de seviyorum , dostluk hep var burada _________________ Transalp Oleyyyy!
|
Başa dön |
|
|
|
|