Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Çrş Eyl 22, 2010 2:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Motoru çektirdim arkadaşlar.problemi ancak bir ustanın çözebileceğine kanaat ettim. servise gitmişken yapılacak bi kaç işi vardı onlarıda listeledim.
Arka amortisör sökülüp namiş ustaya gönderilip tamir yapılacak
alt salıncak rulmanları bitikti yenilenecek
gidon rulmanları bakımı ayarı
yağ ve filtrelerin değişimi
bujilerin bakımı
ön amortisörlerin hidrolikleri değişecek
arka fren münşürü takılacak
ön arka diskler ve balataları yenilenecek
bu bakımlardan sonra herhalde bir 3 yıl daha sorunsuz yürür. |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
RAsTA Katılımcı Üye
|
Tarih: Sal Ekm 05, 2010 3:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu işlemlere ne gibi bir maliyet çıkacak acaba ? Bilgilendirebilirsen sevinirim ... |
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Pts Ekm 11, 2010 10:03 am Mesaj konusu: |
|
|
KIRMIZI yine yollarda
Cumartesi günü kolları sıvadım ve servisin bir türlü yapamadığı sorunlara el atttım.
Belirgin problem Motor ÇALIŞMIYOR.
Araştırma noktalarım:
Bujiler
Ateşleme donanımı
kablolar
sigortalar
konjüktör
karbüratör
hortumlar
yukarıda saydıklarımda hiçbir sorun çıkmadı konjüktör hariç. Bu şekilde çözemeyeceğimi anlayınca benzin tankını söküp karbüratörü alabilirmiyim diye düşündüm ve tankyerinden çıkınca gerçek ortaya çıktı. EMME MANİFOLDU darmadağın olmuş. Hemen BMW ÖZGÖRKEY arandı ve binlerce dua edilerek parça Türkiyede vardır dilekleriyle Kenan Beyle kısa bir görüşmeden takribi 15 dakika sonra parça elimdeydi. 150,47TL kdv dahil. Parça ROTAX'a ait orjinal emme manifoldu. Parçayı yerine taktım, son kablo ıvır zıvır kontrolüni yaptım ve marş bastım, nazlanmadan ki çok önemli bir nokta 13-14 eylülden beri motor yatıyor, sessiz sedasız çalışıverdi. hayretler içinde kaldım. amaaaaaa sele altındaki konjüktör dumanlar çıkarmaya başladı motoru stop ettim ve konjüktörün neredeyse patlayacak kadar ısındığını gördüm. Daha önce FACE sanel marka bulup takarsan sorun yaşamazsın demöişti. ben üşenip sanayilere gitmedim ve motor parçacılarından üstündekinin aynısının tıpkısını bulmuştum. resimlerden görüldüğü üzere. ama malzeme çuvalladı açıkcası. Seni dinlemediğim içinde özür dilerim FACE. Derrs oldu.
Birinci sanayi sitesinde malzemenin toptancısı var. perakende 55 lira toptan 35 lira .biraz ağlayınca 40 TL'ye peşin para verdiler parçayı. hemen izmirin tek elektrik ustası yavuz ustayı bulduk ve Sanel regülatörü motorun kablo sistemine adapte etti, 20günden fazladır sorununu giderilmesini beklediğim motorumu İKİ SAATTE çalışır hale getirdim.
GARAJ AÇICAM çok kızıyorum ,çok.
Amortisörüm istanbul NAMİTAİN usta tarafından komple yenilendi, içi berbat durumdaymış ne varsa sıfırlandığını ifade ettiler ,kapalı kutu geldi inanmaktan başka çaremiz yok.
Dün 308 kilometrelik BERGAMA parkuru yaptık. toprak kulvarlara daldım çıktım zıpkın gibiydi.
rezervden 24 kilometre yol gitmiş depoma 30 tllik yakıt koydum 208 kilometre yol yaptı rezerve geçirdi. veriler çok güzel. |
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Pts Ekm 11, 2010 10:10 am Mesaj konusu: |
|
|
amortisörün kargo dahil tamiri 280,00.-TL'sıdır.
Yavuz usta 50,00.-TL'den aşağı tornavida oynatmaz, 50,00.-TL ona
üst kapak silindir contası SIFIR buldum, 40,00.-TL
Emme Manifoldu ROTAX 150,47.-TL
SANEL konjüktör 40,00.-TL
ön amortisörlerin yağları değişmedi, alt yastık rulmanları değişmedi o yüzden amortisör söküm takımı ve genel bakım için ne kadar bir fiyat var belli değil henüz. Ama servis beni 20günden fazla mağdur ettiği için amortisör söküm ve takımı için ücret talep etmeyeceğini söyledi.Buda güzel bir jest oldu. |
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Pts Ekm 11, 2010 2:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
turkizmir, Adına çok sevindim... Artık Bandırmaya engel?
bu arada o üst kapak contasından bende istiyorum... nereden nasıl bulurum Dostum.. _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
|
|