Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
GITMEKLAZIM Katılımcı Üye
|
Tarih: Çrş Ağu 18, 2010 1:40 pm Mesaj konusu: F 650 GS HIZ GÖSTERGESİ ÇALIŞMIYOR NEDEN OLABİLİR? |
|
|
Merhaba
1- 1,5 yıl aradan sonra tekrar siteyi aktif olarak kullanmaya karar verdim.Bu arada hep izleyici kaldım. Çünkü; eski motorumu satalı 1 sene olmuştu ve motorsuz 1 sene geçirmiştim. 1 ay önce 2000 model F 650 GS aldım. Km si düşük bir motor ve çok temiz ilk sahibinden aldım.
yeni motorla kısa veya uzun bir gezim olmadı.Ümraniye-Mecidiyeköy-ümraniye yapıyorum şimdilik , İnşallah yakında gezide yaparım.
Neyse problem şu : dün işe gelirken çalışan hız göstergesi akşam eve dönerken çalışmıyordu.Öğlen arası bir arkadaşım yaklaşık 1- 1,5 km lik bir yol yaptı.Motoru yerine bıraktı.Akşam ben giderken çalışmadğını farkettim.
İşyerimin yakınında KANUNİ nin servisi var usta ben yapamam dedi.vs
1-Teknik işlerden anlamayan biri olarak ne yapmalıyım?
2-Servise gitmeden çözülebilir mi? nerede ?
3-Servise giderse tahmini arızaya göre, tahmini nekadar malolur?
4-Servis dışında halledilebilirse tahmini neye malolur?
5-Bu gösterge çalışmadığı için km sayacıda dönmüyor mudur?
6-Bu arızanın ABS ile bir ilgisi var mıdır? _________________ MİLLETLER ÖLEBİLDİKLERİ KADAR YAŞAMA HAKKINA SAHİPTİR....Atsız |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
tormator Tecrübeli Üye
Kayıt: Sep 28, 2007 Mesajlar: 197 Nerden: Üsküdar - İstanbul
|
Tarih: Çrş Ağu 18, 2010 2:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba.
Kilometre saatinin telinin tekerleğe saplandığı yer gevşemiş olabilir mi? Tekerlekteki kısmı söküp telin ucunu temizleyip yeniden tak derim. Biraz da gres yağı sürebilirsin. _________________ XT660Z Tenere
http://tormator.blogspot.com/ |
|
Başa dön |
|
|
pelletizer Demirbaş Üye
|
Tarih: Çrş Ağu 18, 2010 4:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
GITMEKLAZIM, Servisin veya özel ustanın bu işi kaça yapacağını bilemem lakin servise gitmek şart değil özel iyi ustalar var istanbulda onlara motorunu götürüp fiyat alabilirsin çok pahalı olabileceğinide sanmam. _________________
|
|
Başa dön |
|
|
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye
|
Tarih: Prş Ağu 19, 2010 10:46 am Mesaj konusu: |
|
|
F650GS'lerde kilometre teli yok. Öncelikle bunu belirteyim.
Hızı, arka ABS sensöründen gelen sinyal ile okuyor. Yani arka ABS sensörü hem kilometre göstergesine hem de ABS ünitesine bilgi gönderiyor. ABS uyarı ışığı (gösterge panelindeki) yanıyor, ABS çalışmıyor, hız göstergeniz ve ibreniz de çalışmıyorsa ABS sensöründe bir arıza olma ihtimali yüksek. Benim motorumda durum böyle.
ABS sensörünün fiyatı Borusan'da 60Euro+KDV idi ben sorduğumda. Bir başka yerde test cihazına bağlandığında sensör hatası vermişti.
Peki bu arıza nasıl oluştu derseniz. Sadece arka tekerlek sökülüp yerine takıldı ve arıza oluştu. Özel serviste yapılan bu işlemde sürekli motorun başında bekledim. Yani ustaya söyleyeceğim hiç bir şey yok. Gözümün önünde tekerleği söktü, taktı. Sonra da ABS ve hız göstergesi ve km sayacı durdu. Elektronik konusuna vakıf olduğum için de "Ömrü bu kadarmış" demekle yetindim. Şimdilik ABS siz ve hız göstergesiz binmeye devam ediyorum.
Bu işin (bazı insanlara göre) iyi tarafı da km sayacı rakamları yerinde sabit duruyor Yani satarken işe yarar
Notun dibi: Beni tanıyanlar, motorumu satarken bu durumu satın alacak kişiye açık açık söyleyeceğimi bildiklerinden son cümlelerimi kayda değer bir cümle olarak algılamayacakları için bunları yazmamda sorun yok _________________ BMW F650GS
05324625892
|
|
Başa dön |
|
|
GITMEKLAZIM Katılımcı Üye
|
Tarih: Prş Ağu 19, 2010 12:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bilgilendirme için herkese teşekkürler. Mekanik-Elektronik konusunda bilgim olmadığı için merakla yazılanları okudum.İşin içine ABS girince servis yollarının bana göründüğünü hissettim
ben yinede ilk önce bostancı sanayide birkaç ustaya göstermek istiyorum...birkaç abimizinde bu konuda tecrübeleri olmuş...
Herkese teşekkür ederim _________________ MİLLETLER ÖLEBİLDİKLERİ KADAR YAŞAMA HAKKINA SAHİPTİR....Atsız |
|
Başa dön |
|
|
|
|