Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Apn Tecrübeli Üye
|
Tarih: Prş Şub 25, 2010 1:42 pm Mesaj konusu: iridium buji performansı arttırıp yakıt tasarrufu sağlarmı |
|
|
Merhaba Arkadaşlar;
BMW F650 GS motorsikletimin bakım zamanı yaklaşıyor ve bujilerin değişmesi gerekli. Üzerindeki bujileri orjinal Bmw buji. İridium bujileri çok duydum herkez performansını arttırdığını söylüyor. Bende İridium buji takmak istiyorum fakat birkaç ustaya sorduğumda bir fark yaratmayacağını bu bujilerin yüksek voltaj üreten akülerde bujinin ucunun zamanla bozulmasından dolayı uygulandığını, benim motorumun akü voltajının çok yüksek olmadığı için herhangi bir sıradan ama kaliteli bir buji ile aynı etkide olacağını söylediler.
Şimdi kafam biraz karışmış durumda Acaba iridium buji takarsam gerçekten faydasını görürmüyüm.
Teşekkürler. |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Prş Şub 25, 2010 1:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Apn, durum tamamen iridium metalinin sert ve dayanıklı olmasından kaynaklanıyor...
şöyle ki:
yüksek ısı ve devirlerde, normal bujiden çok daha iyi performans verdiğinden, çakmalarının düzeni bozulmadığından, zorlu şartlarda da buji vazifesini yapmaya devam ettiğinden; aslında makinenin gerçek performansı ortaya çıkmaktadır, yani bozulmayan ateşleme ve daha iyi ateşlenen yakıtın patlamasından alınan daha iyi verim... yoksa İridium taktım bilmem kaç beygir etkiledi filan durumları yok!
öyle yüksek voltaj filan durumları da yok.. istenilen makinede kullanılabilir...
hee birde ömrü diğer bakır elektrotlu bujilere göre çok çok daha uzundur.. çünkü İridium metali sert ve dayanıklıdır...
umarım yardımcı olmuşumdur...
sakın İridium bujiye de 35-40 lira verme...
şu linke bir göz at Dostum...
http://www.endurocu.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8079#113106 _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
Apn Tecrübeli Üye
|
Tarih: Prş Şub 25, 2010 2:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok teşekkürler
Birde 2004 bmw f650 gs için hangi numara buji almalıyım yada nasıl öğrenebilirim bu numarayı...
Saygılar... |
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Prş Şub 25, 2010 3:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
d8ea bu buji kodu...
beni araman mümkün olur mu?